NMKY

NMKY-liike

NMKY-liike (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) sai alkunsa Lontoossa 1844. Liikkeen perustaja oli George Williams, joka oli huolestunut aikansa nuorten kasvupohjasta ja vapaa-ajan harrastus- ja toimintamahdollisuuksista.
Nykyisin NMKY on maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike, jonka toimintaan osallistuu n.35 miljoonaa ihmistä yli 130 maassa. NMKY-toiminta perustuu ns. "kolmio-periaatteelle", jossa fyysinen, henkinen ja hengellinen kasvu ovat kaikki yhtä tärkeitä tasapainoisen ihmisen kehitykselle.Suomeen NMKY tuli v. 1886 ja nykyisin toimintaa on n. 70 yhdistyksessä eri puolilla Suomea. NMKY ylläpitää myös halpoja hotelleja, hospitseja.

 

Rovaniemen NMKY


Rovaniemen NMKY on perustettu 1980. Alkuvuosina seuran toimintaan kuuluivat koripallo, lentopallo ja yleisurheilu. Lentopalloilijat yhdistyivät kaupungin erikoisseuroihin ja jaosto lakkautettiinkin 1995. Yleisurheilujaosto lopetti toimintansa 2002. Nykyään RoNMKY on koripalloilun erikoisseura. Sen tarkoituksena on tarjota kaikille koripallosta kiinnostuneille tasonsa mukaista toimintaa joko harrastuksena tai kilpaurheiluna. Seuran toimintaa johtaa johtokunta. RoNMKY:ssä on junioritoimintaa kaikissa ikäluokissa aikuisten harrasteryhmiin saakka. Vuonna 2017 harrastajia seurassa on n. 120.

Koripallon ohella NMKY:ssä on tavoitteena saada nuoria mukaan NMKY- toimintaan ja kasvattaa nuorista ja lapsista toisia kunnioittavia ja elämän perusarvoja noudattavia ihmisiä. Kaikkien seurassa toimivien junioreiden, valmentajien ja vanhempien on saatava kokea olevansa tärkeä osa seuran toimintaa ja arvoja. Myös koulunkäynnin tärkeys koripallotoiminnan ohella on otettava huomioon. Jokaisen seuran joukkueen tulee noudattaa yhteisiä pelisääntöjä, jotka ovat tasavertaisuus, toisten huomioonottaminen ja kunnioittaminen.

RoNMKY:ssä panostetaan junioritoiminnan laadun kehittämiseen ja kaikki seuran juniorivalmentajat osallistuvat sekä seuran sisäiseen että Koripalloliiton järjestämiin koulutuksiin. Tämän toiminnan kautta junioreille pyritään tarjoamaan mahdollisimman korkealaatuinen toimintaympäristö kaikkein nuorimmista ikäluokista lähtien.