NMKY

Siipirikkoinen miesten edustusjoukkue kohtasi lauantai-illan "huumassa" sarjakärki Vaasan Salama. Ottelu ei noussut suurien klassikojen joukkoon.

Pakkopullalta se vaikutti etukäteen, mutta esitys oli rovaniemeläisiltä varsin pirteä. Ottelun aputuomarin kommentti "tästä tulee teurastus" ennen peliä ei pitäny paikkaansa, vaikka kaikki tunnustus Vaasan Salamalle, joka haki ammattimaisesti heille tärkeät sarjapisteet pois kuljeksimasta muutaman avainpelaajan puuttumisesta huolimatta. Tasaisen varmasti ero kasvoi pitkin ottelua. Vaasalaisista eniten pisteitä kokosi tarkasti heittänyt Jaakko Linnolahti 19p. Rovaniemeläisten kovimman pistesaaliin nakutti tuttuun tapaan tälle kaudelle Valtteri Kokkonen, 18pistettä.

Lisää jobinpostia RoNMKY leiriin toi Miika Jaatisen polvivamma, vamman vakavuus selviää myöhemmissä tutkimuksissa. Sairaslistalta kuului myös hyviä uutisia: Samuel Sundström pystyi pelaamaan ottelun ilman sen suurempia kipuja. Myös pitkään nilkkavaivoista kärsinyt Jere Graf veti jo "univormun" päälle toiselle puoliajalle, turhia riskejä ei kuitenkaan kannattanut ottaa Jeren kohdalla, hiljaa hyvä tulee, kuten miehen motto kuuluu...

"Miehekäs esitys meiltä. Vastustaja varmaan odotti, että pelaamme taas läskipaikkaa. Sovittiin kuitenki ennen peliä, että tänään annetaan kaikkemme kehiin ja vedetään miespuolustuksella niin pitkään kuin kaksi jalkaa omaavia miehiä vaan riittää kentälle. Kaikkemme jätettiin kentälle joka jätkä, ei sen enempää voi vaatia. Erityisesti ilahduttaa toi taso millä Kokkosen Valtteri pelaa pelistä toiseen. Myös Yrjänheikin Ilkan rohkeat ratkaisut hyökkäyspäässä ilahduttavat, se on ihan eri mies kuin vielä syyskuussa kun tällä porukalla alotettiin harjoittelemaan! Toivottavasti tuleviin matseihin saadaan B-junnuista ja ehkä jopa armeijan kurkkusalaateista apuja, muuten alkaa vitsit olemaan vähissä!", kommentoi tuoreeltana ottelun jälkeen kotisohvalta tavoitettu RoNMKY kapteeni Pekka Mustonen.

RoNMKY-Vaasan Salama 55-83 (17-24, 13-20, 15-17, 10-22)

#8 Miika Jaatinen
#9 Samuel Sundström 6
#11 Jani Vostrakov 10
#13 Valtteri Kokkonen 18
#20 Pekka Mustonen 14
#23 Ilkka Yrjänheikki 7

Valmentaja: Jere Graf
Huolto: Meri Peuhkurinen

Pororaadin sarvet:

*** Jaakko Linnolahti, VaaSa
**  Dimitri Doubitski, VaaSa
*   Valtteri Kokkonen, RoNMKY

Miesten edustusjoukkueen seuraava kotipeli pelataan "Rovaniemeläisenä koripallopäivänä". Lauantaina 26.1.2013 nimittäin pelataan Kauppiksella kaikkiaan viisi aikuisten sarjojen korismatsia! Naisten puolella neljä matsia, joissa RoNMKYN naiset kohtaavat klo 10.00 Äänekosken Huiman ja klo 16.00 Säynätsalon Riennon. Miesten peli alkaa samaisessa salissa klo 18.30, tuolloin vastaan asettu BC Lapua. Kaikkiin otteluihin on yleisölle vapaa pääsy!