NMKY

Edustusjoukkueen taival jatkuu tiivinä, kun viikon tauon jälkeen on jälleen pelipäivän aika. Keltakankaalle saapuu lauantaina sarjan ennakkosuosikki Jyväskylän Weikot.

JyWe tipahti viime kauden päätteeksi alemmasta 1.divisioonasta, jossa sen taival jäi ranskalaiseksi eli yhden kauden mittaiseksi. Alemman 1.divarin ja 2.divarin tasoeroa kuvastaa se, että viime kaudella 2.divaria dominoinut ja kauden päätteeksi noussut Vaasan Salama on jenkkivahvistuksen hankinnasta huolimatta sarjan peränpitäjänä ilman voiton voittoa. Viime kaudella JyWe  kamppaili kunniakkaasti sarjapaikasta viimeisille sarjakierroksille saakka; olematta selkeä heittopussi. Yleisön kannattaa kiinnittää huomiota entiseen nuorten maajoukkuepelaajaan, 210cm pitkään Harri Keskitaloon, joka on korin läheisyydessä vaikeasti pideltävissä. Viime kaudella Keskitalo oli koko 1.divisioonan toisiksi paras suomalainen levypallomies 11,7 levypallolla ottelua kohden.

Koitjoukkue RoNMKY sai viime kierroksella helpottavan ja maukkaan voiton paikallisvastustaja Kiimingin Riennosta. Voitto antoi varmasti koko porukalle rutkasti uskoa omaan tekemiseen. Viljami Härkönen ja Miika Jaatinen palaavat Namikan pelaavaan kokoonpanoon. Sivussa ottelusta ovat varmuudella Bryan Nusbaumer ja kovista selkävaivoista kärsivä Ville Latva. Laaja materiaali takaa poissaoloista huolimatta, että joka pelipaikalle löytyy muutama varteen otettavia vaihtoehto.

Tammikuussa 2013 viimeksi kotiyleisön edessä pelannut Miika Jaatinen tekee tulevana lauantaina paluun kotiyleisön eteen pitkän loukkaantumisjakson jälkeen. Toimituksemme kerkesi kuulostella Miikan tuntemuksia keskiviikon harjoitusten jälkeen:

Millainen porukka JyWellä on?

"Jywe on aikasimpina kausina tuonut sarjaan isoimman joukkueen, eli kyllä kaikilla paikoilla taidetaan pieniä olla. Sehän tarkoittaa, että pelistä tulee erittäin fyysinen. Jos Keskitalon Harri on kokoonpanossa mukana, niin todellista jättiä vastaan joutuu painimaan."

Minkälainen fiilis sulla on oman jengin pelistä?

"Kiimingin voitto tuo kyllä roppakaupalla itseluottamusta. Parannettavaa meillä on hyökkäyspään viimeistelyssä. Levypallopelissä pitää olla todella hereillä tai ollaan helisemässä."

Mikä on polven tilanne tällä hetkellä?

"Nyt on 10 kuukautta kulunut, kun takaristiside repesi oikeasta polvesta. Kuntoutuminen pelikuntoon on vielä kesken. Taival on ollut vaikea ja kyllä tossujen ripustus naulaan kävi mielessä kevään ja kesän aikana. Halusin kuitenkin yrittää vielä kerran. Harjoittelu on välillä täyttä tuskaa, mutta kipulääkkeet ja jääpussit ovat loukkaantuneen parhaat kaverit. Dementjeffin Jarmoa on kiittäminen, että tähän pisteeseen on päästy. Hänen kanssaan tein polven eteen töitä pari kuukautta keväällä, ja sen ansiota on, että edes jotenkin tässä syksyllä voi harjoitella. Peliminuutit pidetään aika pieninä ja harjoituksissa pusketaan eteenpäin toiveikkaana."

Miika Jaatinen katsoo hymyssä suin eteenpäin

Toimituksen vinkit: Kiinnitä katseesi

1. Sisäpelaajien puolustaminen. Kuinka RoNMKY lähtee puolustamaan selkeästi pideämpiä vastustajia korin alla? Mahdollisuuksina lienee puhtaasti 1vs1 puolustaminen, selkeästi pitemmän täysin ylipuolustaminen jolloin heikolta puolelta pitäisi tulla auttavan puolustajan tuplaamaan pitkää vastustajaa tai vetäytyä korin alle paikkapuolustukseen.

2. Hyökkäyspäässä pallon ja pelaajien liike. Jokaisen syötön pitäisi olla terävä, jotta pallo saataisiin nopeasti liikkelle ja näin puolustus "juoksemaan" pallon perässä. Syöttöä pitäisi seurata terävä leikkaus kohti koria. Varsinkin ottelun viimeisellä jaksolla näkee usein lähes löntysteltyinä tehtyjä leikkauksia. Pysyykö pää ja jalat mukana hyökkäyspäässä koko 40 minuuttisen ajan?

3. Penkkimiehet. Penkkimiehen rooli on haastava: istut jopa kymmeniä minuutteja paikallasi katsoen peliä, kunnes yhtäkkiä kutsu kentälle käy. Horrostilasta "joudutkin" yhtäkkiä tapahtumien keskipisteeseen. Sen ajan mitä kentällä olet, pyri olemaan jollain tavalla joukkueellesi hyödyksi. Tästä esimerkkinä viime pelissä Ville Valkaman esiintyminen kentällä, Valkama kalasti hienosti vastustajalle hyökkääjänvirheen. Miska Kujala, Ilari Nieminen ja Lenni Lassila osastolta odotetaan samanlaista sisääntuloa kentälle.

RoNMKY-JyWe lauantaina 16.11 klo 14.00 Keltakankaan Urheiluhallissa. Otteluun on kaikille vapaa pääsy!

Kuva: Arkisto