NMKY

Miesten kausi paketoidaan pelien osalta lauantaina, kun Keski-Suomesta vieraaksi saapuu Äänekosken Huima.

Äänekosken Huima on totuttu näkemään viime vuosina vähintään miesten 1. divisionassa; onpa Huima nähty miesten sm-sarjassakin. Kenties tunnetuin Huiman kasvatti on euroopankentilläkin pelannut ex-maajoukkuepelaaja Jyri Lehtonen. Perinteitä siis löytyy. Tällä hetkellä seurassa rakennetaan tulevaisuutta. Viime kauden jälkeen tilanne oli yksinkertaisesti se, että kokoonpanoon jäi ainoastaan penkkiälämmittäneet omat juniorit. Sarjapaikasta päätettiin luopua. Hatunnoston arvoinen ja suoraselkäinen ratkaisu. Tälle kaudelle Huiman joukkue koostuu seuran omista junioreista ja muutamasta kokeneemmasta pelurista. Viime kauden divariporukasta mukana ovat vuonna 1995 syntyneet Jämsenin kaksoset, jotka olivat joukkueiden syyskauden kohtaamisessa Äänekoskelaisten pistekunkut. Huiman valmennuksesta vastaa pitkänlinjan Huimalainen Pena Ranta.

 

Pelitavassa on paljon samaa RoNMKY:n kanssa. Molemmat pyrkivät pelaamaan aktiivista ja energistä korista. Edessä lienee siis vauhdikas ja viihdyttävä ottelu. RoNMKY leirissä toivotaan varmasti pitkästä aikaa hyökkäyspäässä päästävän kunnon pistelukemille.

 

Rovaniemen NMKY lähtee kauden viimeiseen otteluun hyvin valmistautuneena. Kokoonpanosta on sivussa Jani Vostrakov, muuten kaikki pelurit ovat käytettävissä.

Syyskaudella pelatussa ottelussa Huima oli vahvempi kotikentällään unelma-alkunsa saattelemana lukemin 69-60. Tällä kertaa eteen ei auttaisi antaa 18-3 alkua, muuten ottelusta voi tulla todella tuskaista vääntämistä.

 

Atte Jämsen ja Pyry Dementjeff ottivat toisistaan mittaa marraskuussa 2013 Äänekoskella. (Kuva: Esa Happonen)

Seuraa heitä:

 

#21 Pyry Dementjeff 195cm, -97 RoNMKY. Elämänsä kevättä pelaava "Jeff" on RoNMKY:n tulevaisuuden avainpelaajia. Heitto on kulkenut viime peleissä mukavasti. Nyt vastassa ei ole merkittävästi itseään vahvempia pelaajia korinalla, tekeekö nyt kovaa jälkeä myös korin läheisyydestä?

 

 

#8 Jani Tuoriniemi 197cm, -97 Äänekosken Huima. Ehdottomasti Huiman tulevaisuuden nimiä. Heittotaitoinen pitkälaituri.

 

Tilastonurkkaus:

RoNMKY kotona: 2 voittoa, 3 tappiota.

Huima vieraissa: 0 voittoa, 3 tappiota.


RoNMKY tehdyt pisteet kotona (ka): 62,8

Huima tehdyt pisteet vieraissa (ka): 66,0

 

RoNMKY-Äänekosken Huima lauantaina 15.2 klo 14.00 Keltakankaan Urheiluhallissa. Vapaa pääsy! Tervetuloaa seuraamaan miesten viimeistä peliä noin kahdeksaan kuukauteen...