NMKY

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

Perjantaiaamuna suunnattiin koulun sijasta Järvenpäähän. Poikien vahvuus reissuun lähdettäessä oli 10 pelaajaa. Mukana Joni, Andrei, Santeri, Onni, Tuomas, Teemu, Lauri, Atte, Pekko ja Pyry, valmentajista Jani poimittiin kyytiin Oulusta. Muu valmennusryhmä Ilarin ja Pyryn muodossa olivat estyneitä reissusta valmentajakoulutuksen vuoksi. Joukkueenjohtajina ja huoltojoukkoina matkassa Petra sekä Vesku.

 

Kori 80 sininen – RoNMKY 57 - 54

11 tunnin matkustamisen aikana kerääntynyttä energiaa päästiin heti perjantai-iltana purkamaan kentälle, kun vastassa oli Keravan kori 80 sininen. Pienen alkujännityksen ja aikalisän jälkeen peli alkoi sujua ja apupuolustus sekä nopeat hyökkäykset toimivat. Ensimmäinen 15 minuutin jakson jälkeen tulostaululla seisoivat 37-32 lukemat vastustajan hyväksi. Toiselle 15 minuuttiselle lähdettiin samat eväät mielessä, mutta ilmeisesti eväissä oli huono sivumaku ja samalla vastustaja pääsi jälleen hieman karkumatkalle. Pojat tsemppasivat toisiaan ja onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia. Ottelussa oltiin pahimmillaan 15 pisteen takaa-ajo matkalla, mutta upean kirin ansiosta ottelun lopusta muodostui jännitysnäytelmä. Tunnelman salissa noustessa ja kovasti prässätessä, unohtui oma pelaaja muutaman kerran pallon viedessä liikaa huomiota, ja näin vastustaja pääsi tekemään helppoja koreja. 9 sekuntia ennen loppua tilanteessa 57-53 Andrei taisteli itsensä vapaaheittoviivalle ja laittoi jälkimmäisen sisään ensimmäisen pyöriessä ohi. Siispä 9 sekuntia kellossa, 3 pistettä eroa, ja onnistuneen heiton jälkeen vastustajalla pallo päätyrajalla. Valmentajan yrittäessä kiljua ohjeita vaihtopenkillä ja poikien juhliessa vielä koria, avasi vastustaja pallon nopeasti peliin ja kuluttu peliajan loppuun. Nopeammalla reagoinnilla ja pallon riistämisellä tai vastustajan lähettämisellä vapaaheittoviivalle olisi saatu vielä mahdollisuus voittoon. Pojat pelasivat kuitenkin todella hienon ja hyvän pelin, mistä kertovat omaa kieltään myös vastustajan esiintyminen sarjan finaalissa sunnuntaina.

 

RoNMKY – HNMKY musta 58 – 80

Lauantai-aamuna herätys oli kello 8, mutta ensimmäisten herätessä 6.30 oli koko joukkue aamupalalla ennen puoli kahdeksaa. Aamupuurojen jälkeen kannustettiin tytöt voittoon heidän turnaus avauksessaan ja samalla otettiin heiltä oppia nopeisiin hyökkäyksiin lähdöstä ja syöttelystä. Omalle pelipaikalle saavuttaessa lämmiteltiin hyvin, mutta lopulta istuttiin salin laidalla seuraten edellisen pelin jännitysnäytelmää, jossa voittaja ratkaistiin lopulta toisella jatkoajalla äkkikuolema periaatteella. Itse pelissä Helsingin kaimaseuraa vastaan, pelattiin myös koko rahan edestä. 2x15minuutin otteluun käytettiin aikaa 1,5tuntia pohjoisen namikan kerätessä yhteensä 36 joukkuevirhettä. Vastustajan vastaava lukema oli 15. Vastustajan lukuisista vapaaheitoista huolimatta ensimmäisen jakson jälkeen tilanne yllättävästi vain 30-34 etelän namikan hyväksi. Toisella jaksolla virhevaikeudet alkoivat painaa vielä enemmän, vaikkakin valmentajan puoliaika haastellussa ilmaisema pelko pelaajien kesken loppumisesta ei onneksi toteutunut. Lopputuloksena siis 22pisteen tappio, mutta jälleen joukkue esitti hienoja otteita, virhesumaa lukuun ottamatta. Pelaajien negatiivissävytteisistä kommenteista huolimatta, joukkueen johtoporras oli tyytyväinen tuomarilinjaan, joka varmasti tarjosi jälleen lisää oppia tulevaisuutta ajatellen.

 

LePy – RoNMKY 23 – 37

Päivän toisessa pelissä ja viimeisessä alkulohko pelissä vastaan asteli Leppävaaran pyrintö. Otteluennakossa joukkueen kerrottiin aiemmissa peleissä pelanneen pallopeli koripalloa, mutta luotettavien lähteiden mukaan tähän peliin lähdettiin pelaamaan joukkuepallopeli koripalloa. 1. jakso alkoi hienosti ja pallo oli jo seuraavalla pelaajalla ennen kuin yleisö tai vastustaja ehti nähdä pelaajan olevan vapaana. Tämä näkyi myös tulostaululla ja eroa alkoi muodostua. Namika johti ottelua jo yli 15 pisteellä, mutta tällöin alku ottelun taistelu asenne hieman löystyi ja vastustaja otti eroa hieman kiinni. Puoliajalle lähdettiin lukemista 14-26. Toisen puoliajan alussa asenne pysyi lepsuna ja joukkuepelin unohtuessa vastustajan kiri jatkui. Atte ja Joni kuitenkin onnistuivat sytyttämään joukkueen uuteen nousuun puolustuspään hyvillä suorituksillaan ja lopulta toinen jakso voitettiin luvuin 9-11.

Ottelun jälkeen päävalmentaja kieltäytyi antamasta haastattelua vedoton kiireeseen, liittyen johonkin suureen urheilujuhlaan. Myöskin pelaajat nähtiin myös poistuvan pukuhuoneen takaovesta kiireen vilkkaa mediaa karkuun ja suunnaten meikit naamassa kohti kisadiskoa. Illan juorulehdistä vuotaneiden tietojen perusteella poikien epävirallisen tanssikilpailun kärkikaksikon muodostivat Santeri ja Tuomas, tanssittaen eniten tyttöjä. Tuloksia ei ole pystytty vahvistamaan, johtuen todistajien eriävistä lausunnoista. Seuraavan aamun tekstaripalstalta saatiin myös lukea suuttuneiden fanien purkauksia, kuinka osa joukkueen tähtipelaajista oli kieltäytynyt tanssikutsuista. Hienosti järjestetyn kisadiskon miinuspuoleksi kerrottiin dj:n huonot musiikkivalinnat, hänen kieltäytyessään soittamasta Suomen Parhaimman petoeläimen rautaista kappaletta.

 

Kouvot 01 – RoNMKY 61 – 56.

Hyvin nukutun yön jälkeen nautittiin jälleen aamupuurot ja samalla hyvämuistiset tekivät myös eväät mukaan, kuten oli puhuttu. Kevyen aamulenkin jälkeen kannustettiin hetki tyttöjä heidän ensimmäisessä jatkolohko pelissään. Mukaan saatiin mallia etenkin hyvästä joukkuehengestä sekä hyvä esimerkkiä kuinka kentällä taistelleen heti aamusta. Eilisen illan voitosta joukkue sai hienon palkinnon: aamupeli pelattaisiin paikallisella liikuntahallilla. Samaisessa isossa ja hienossa koripallopyhätössä, jossa myöskin paikallisen seuran JKS:n miesten edustusjoukkue pelaa 1.divisioonan pelinsä. Upea kokemus varmasti jokaiselle juniorille. Itse pelissä ensimmäiset minuutit pelattiin hienojen olosuhteiden myötäisesti vähintäänkin yhtä hienoa peliä kuin miesten peleissäkin, pelaajat liikkuivat, pallo liikkui ja nähtiin hienoa tilanteita sekä koreja. Koreja tehtiin lähes tasatahtiin, ainoan eron muodostuessa pelikokemuksesta. Etelän joukkueilla on pelikokemusta paljon enemmän, mikä näkyy etenkin suoritusvarmuutena ja pelinopeudessa. Esimerkiksi oma pelaaja ei unohdu vapaaksi, mitä tapahtui Rovaniemen puolustuspäässä vielä aika paljon. Ensimmäinen jakso päättyi Kouvojen johtaessa 34-26. Toisen jakson alussa taistelutahto nosti jälleen päätään etenkin Pyryn puolustussuoritusten ja Andrein lay upin avulla. Siitä alkaen piste-ero pysyi kokoajan noin 3-6 pisteen tuntumassa. Voitosta kamppailtiin loppuun asti täysillä, mutta vierasjoukkueen joutuessa rikkomaan saadakseen pallon takaisin, vastustajan taitava takamies varmisti voiton kotijoukkueelle heittäen vapaaheitot sisään. Mainitsemisen arvoisesti hän myös heitti pelissä yhteensä 5 heittoa korirenkaan läpi bonuskaaren takaa. Lopputuloksena kirvelevä 61-56 tappio.

 

RoNMKY – Namika Lahti lila 32 – 51

Turnauksen viimeiseen otteluun lähdettiin ilman Andreita, joka ei pystynyt edellisessä pelissä tulleen polvivaivan vuoksi matkustamaan joukkueen mukana, vaan jäi kannustamaan tyttöjä heidän peliin. Tavoilleen uskollisesti koko turnauksen hienosti puolustanut ja taistellut Tuomas joutui myös lämmittelyssä toteamaan, ettei kipeä jalka kestä pelaamista. Lisäksi joukkueen taisteluasenteen ilmentymän ja yhden henkisen johtajan Laurin kärsiessä lievästä alavartalovammasta, kaventuneen kokoonpanon ja pitkän viikonlopun tuoma väsymys painoi 1.jaksolla ja turnauksen huonoin jakso kirjattiin Lahden nimiin 10-36. Puoliajalla nähtiin jälleen osoitus, että joukkue on hienosti kasvanut jatkuvasti ottamaan enemmän vastuuta omasta toiminnastaan ja pelaajat keskenään sopivat aloittavansa vielä taistelun ja hauskan pidon pelin loppuun asti. Tämä näkyi heti kentällä, ja etenkin Onnin puolustaessa tiukasti omaa pelaajaansa, repien levypalloja ja irtopalloja itselleen ja lopulta myös korinteossa onnistuen. Lisäksi esiin nousivat Teemu sekä Santeri, jotka päättivät useita nopeita hyökkäyksiä hyviin ajoihin ja juoksivat täysillä kenttää edestakaisin. 2. jakso voitettiinkin 22-15 ja lopputulokseksi muodostui 32-51.

 

Kokonaisuutena turnaus oli erittäin onnistunut ja joukkue sai paljon upeita kokemuksia ja tärkeää oppia tulevaisuutta varten. Ne tulevat varmasti myös tarpeeseen jatkossa, kun valmentaja esittää taktisia kuvioitaan ilman muutamaa reissussa hukkunutta taktiikkataulun magneettipelaajaa. C-poikien kausi lähenee loppuaan, mutta osalla on vielä viimeiset pelit minipoikien mukana tulossa toukokuun puolivälissä.