NMKY

B-tyttöjen tiivis ottelutahti jatkui lauantaina, kun Korkalovaaraan saapui liki 400kilometrin takaa Skellefteån joukkue. Rosteri on kokenut kovia viime viikkoina ja pöytäkirja saatiin juuri ja juuri täyteen. Kova ottelutahti ja flunssakierre ovat vaatineet veronsa. Sairaslista piteni jälleen tänään kun Hanna loukkasin nilkkansa.

 

Otteluun lähtö oli meiltä lähes täydellinen. Koko kentän prässi yllätti kaukaa saapuneen vastustajan täysin ja siirryimme nopeasti 12-0 johtoon. Erityisesti  Tornion "kemiläiset" Sanni ja Nelli osoittivat olevansa armottomia pallorosvoja. Sanni viimeisteli hienojen riistojen päätteeksi ekalla jaksolla 8 pistettä (ottelussa yht. 15). Tämän jälkeen intensiteetti laski ja hyvänolon tunne valtasi meidät. Skellefteå kuroi eromme kiinni ja oli ensimmäisen jakson jälkeen käsittämättömästi pisteen meitä edellä.

 

Toisella jaksolla meidän löysäpelaaminen jatkui ja tämä näkyi mm. huonona viimeistelynä ja siinä että vastustaja juoksi koreja nopeilla hyökkäyksillä. Esitys vaimensi myös kotiyleisön, jota oli paikalla ilahduttavasti. Jakso tylysti vieraille 11–20.

 

Puoliajalla tytöille teroitettiin, että kotiluolassa meidän pitää olla se joukkue joka määrää lauantaitanssien tahdin. Kolmannelle jaksolle tultiinkin aivan eri ilmeellä. Erityisesti Oona ja Amanda näyttivät ottavan ohjeista onkeensa. Tytöt hallitsivat sekä omaa, että vastustajan korinalusta läpi toisen puoliajan kahmien lähes kaikki levypallot. Hienoa oli huomata kuinka joukkue pystyi kasaamaan itsensä surkean toisen jakson jälkeen. Joukkuehenki on nousemaan päin kun yhteisiä kokemuksia kertyy. Kolmasjakso meille 25-12.

 

Neljäs jakso, kuten koko toinen puoliaika, oli meidän näytöstä. Kapellimestareina toimivat Nea ja Ella, jotka johtivat peliä tyylikkäästi. Tytöt ottivat itse järkeviä ratkaisuja, sekä rytmittävät koko hyökkäyspeliä erittäin kypsin ottein. Kaksikko otti joukkueen reppuselkään silloin kun se sitä tarvitsi. Selkeä tasonnosto, jota kaksikolta on odotettu.

 

Ottelun viimeisetä minuutista muodostui todellinen draama, vaikka meillä oli 6 pisteen johto kun peliä oli jäljellä 46 sekunttia. Vastustaja väänsi väkisin hyökkäyksistää korit ja meillä pallo poltteli ja sorruimme kolmeen helppoon menetykseen vaikka aikalisillä painotettiin, että meidän tarvitsee vain pitää pallosta huolta. Oppia tulevaisuuteen ja mikä tärkeintä, johtomme piti. Neljäs jakso pisteellä Skellefteålle, mutta koko ottelu meille lukemin 66–64.

 

Valmentaja Teemun kommentit: Huhhuh, olipahan jännittävä peli. Jo Gammelstadia vastaan pystyttiin kasaamaan itsemme ja pelaamaan hyvä viimeinen jakso. Tässä pelissä alku oli kerrankin meidän, mutta sitten tyydyttiin ja mukavoiduttiin kun peli ”tuntui” olevan hallussa. Saatiin kuitenkin hyvä näytös vastustajalta siitä, että kentällä saat juuri sen mitä ansaitset. Täällä pitää pelata joka tilanne täysillä loppuun saakka. Tänään oltiin minun mielestä selkeästi parempi joukkue, mutta surkealla toisella jaksolla ja viimeisellä minuutilla annettiin vastustajallekin mahdollisuus. Sitäkin maistuvampi voitto ja samalla hyvää oppia tulevaan. Tästä on hyvä jatkaa.

 

 

PB/Ronmky pisteet:

 

Ella Korteniemi 19

Sanni Kemi 15

Amanda Kulju 10

Nea Tainio 5

Oona Kuisma 5

Jonna Huotari 5

Nelli Kemi 2

Piritta Kuukkanen 2

Emma Ylimartimo 1