NMKY

C-poikien reissu Ouluun alkoi 7.30 aamulla linja-autoasemalta monen innokkaan vanhemman tuella. Mukaan pojista lähti yhdeksän kolmestatoista, sairastumisien ja muiden esteiden takia neljä jäi pois. Matkaan lähtivät Onni, Tuomas, Teemu, Pyry, Miro, Simo, Lauri, Atte ja Shehram. Pienen pelaajavajauksen vuoksi poikien pelejä katsomaan lähtevälle Onni Kantomaalle sanottiin, että voi ottaa pelikamppeet mukaan varmuuden vuoksi, jos peleissä loukkaantumisia tai väsymystä ilmenee.

 

Hyvin sujuneen bussimatkan jälkeen oli hyvin aikaa ennen peliä, joten kävimme pienellä kävelyllä. Hyvän lämmittelyn jälkeen pojat olivat henkisesti sekä fyysisesti valmiita ensimmäiseen koitokseen.

 

 

ONMKY White - RoNMKY klo 11.30

Ensimmäisenä poikia vastaan tuli vanhemmista (01-syntyneet) ja kokeneemmista pelaajista koostuva ONMKY White. Ensimmäinen erä meni tunnustellessa, oltiin uneliaan oloisia ja ei juostu tarpeeksi lujaa isoja poikia vastaan, erä päättyi oululaisille 18-2. Toinen erä oli jo paljon energisemmän näköistä meininkiä. Juostiin, jolloin saatiin nopeita hyökkäyksiä ja hyviä paikkoja, joista korejakin syntyi. Toinen erä olikin paljon tasaisempi, 23-15 oululaisille. Puoliajalle mentiin siis lukemissa 41-17.

Loppupeli menikin toisen erän tunnelmissa, pojat juoksivat hyvin ja haastoivat. Välillä liikuttiin ja leikattiin hyvin, ja syötöt leikkauksiin tuottivat koreja. Kuitenkin välillä leikkaaminen ja liikkuminen unohtuivat kokonaan, tämä onkin yksi tärkeimmistä kehitettävistä asioista. Kolmas erä oululaisille 13-10, neljäs erä 26-8, oululaisille myös. Peli päättyi siis poikien tappioon 80-35. Kokonaisuutena peli oli kuitenkin hyvä, pojat olivat selvästi kehittyneet edellisvuodesta.

 

RoNMKY:n pisteet:

 

Lauri 5

Pyry 10

Tuomas 8

Teemu 7

Shehram 3

Miro 2

 

ONMKY Red - RoNMKY klo. 15.30

Oulun punainen joukkue olikin nuorempi, joten ottelusta odotettiin tulevan tasaisempi.  Olimme heti mukana ensimmäisessä erässä, toisin kuin edellisessä pelissä. Tasainen ensimmäinen erä päättyi 9-11 rovaniemeläisille. Toisessa erässä annettiin oululaisille pientä kaulaa, tauolle mentiin lukemin 29-24 oululaisille.

Vaikka jälkimmäinen peli oli tasaisempi, pelillinen puoli oli parempi ensimmäisessä pelissä. Edelleen unohdettiin leikata, ja esimerkiksi hyvä peliasento jäi usein uupumaan. Harhasyöttöjä syntyi, mistä oululaiset saivat tehtyä pisteitä. Nopeista hyökkäyksistä saimme helppoja koreja, kun puolustimme hyvin.  Kolmas erä Rovaniemelle 22-14.  Neljännen erän loppuvaiheet oli sekalaista molemmissa päissä, kun sekä oululaiset että rovaniemeläiset ottivat turhia virheitä ja antoivat harhasyöttöjä. Pojat jaksoivat kuitenkin taistella, ja tiukkojen vaiheiden jälkeen siirryttiin jatkoajalle lukemin 59-59. Joillekin pelaajistamme tämä saattoi olla ensimmäinen jatkoajalle menevä matsi.

Jatkoaika pysyi samanlaisena tasaisena vääntönä joukkueiden välillä. Osa mukana olevista kannustajista eivät uskaltaneet edes katsoa viimeisiä minuutteja tästä jännittävästä taistelusta. Lopulta kuitenkin hävisimme tiukasti 71-70. Pettyneitä ilmeitä löytyi. Mutta hyvin pojat pelasivat ja taistelivat loppuun asti.

RoNMKY:n pisteet:

Lauri 10

Pyry 34

Tuomas 13

Teemu 10

Shehram 2

Simo 1

 

 

Päävalmentaja Jani Vostrakovin mietteitä:

"Ekassa pelissä oli vähän isompaa ja kokeneempaa poikaa vastassa yhdistettynä pitkään pelitaukoon (n. puoli vuotta), niin alussa kyyti oli kylmää mutta pikkuhiljaa päästiin peliin mukaan. Viime hetken sairastumistapauksia paikkaamassa ollut Onni pärjäsi myös 5 vuotta vanhempia vastustajia vastaan. Toka peli just semmonen kuin joka pelin pitäisi olla, tiukka alusta loppuun. Hienosti taisteltiin vaikka parempaankin olisi vielä pystytty, etenkin pallon saatua meinas välillä unohtua peliasento+katsominen mitä voi tehdä, mistä seurasi hätäisiä ratkaisuja ja pallonmenetyksiä sekä huonoja syöttöjä. Viime hetkien kyseenalaisen askelvihellyksen ja hylätyn korin jäljiltä peli venyi jatkoajalle josta jännittävien vaiheiden kautta jouduttiin poistumaan pettymyksen kanssa kotia kohti. Nämä tiukat, suuria tunteita ja tunnelmaa sisältävät pelit ovat juuri mitä kaivataan ja näistä oppii eniten."

 

 

 

 

 

M.K