NMKY

Mukana olleen reportterin Ninni Koposen kertaus lauantain tapahtumista:

Aikainen herätys odotti aamulla B-tyttöjä. Lähtö oli Rovaniemeltä klo 08.00 suomen aikaa. Kaikki tytöt olivat innokkaina lähdössä mukaan, vaikka tiedossa olikin, että kaikki eivät saisi samassa pelissä pelatakaan. Ensimmäinen pysähdys oli Keminmaassa, josta mukaan lähtivät Erja, Ada ja Nea. Matka jatkui tyttöjen supatellessa bussin takaosassa. Seuraava pysähdys oli Tornion ABC:llä, josta mukaan tulivat Sanni ja Amanda, sekä valmentaja Teemu ja joukkueenjohtaja Tuomo. Valmentajakaksikolla oli vaikea päätös tulossa, ketkä saisivat pelata lauantain pelissä. Tässä pelissä "huilia" pitivät Emma ja Hanna. Matka taittui nopeasti ja pian olimmekin ruokapaikassa, joka oliSolbackenissä, Skellefteåssa. Syömisen jälkeen oli lyhyt ajomatka, jonka jälkeen olimme perillä pelipaikassamme. Ensimmäiset kaksi minuutti ensimmäisestä erästä olimme unessa, eikä peli tahtonut pyöriä kunnolla. Pelissä oli monia hyviä taisteluita ja varsinkin Pirre taisteli kiistapalloissa voimakkaasti. Näimme myös hyviä juoksuja kun esim. Nella ja Ella painoivat korin alle voimakkaasti. Ankaraa puolustusta tekivät Jonna ja Saana. Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan tasalukemista 34–34. Neljäs erä alkoi turhissa toiveissa, eikä peli sujunut hyvin. Muutamia hienoja katkoja ja koreja tuli, mutta myös Ruotsalaiset saivat paljon hienoja koreja. Neljäs erä oli todella jännittävä. Muutaman korin ero eikä heittopaikkoja saatu hankittua. Lopulta kirpaiseva yhden pisteen tappiohan sieltä tuli, mutta pää pystyssä huomista peliä varten. Peli oli kaiken kaikkiaan hyvä, mutta kuviota pitää vielä hioa :-)

 

Valmentajien kommentit ottelusta:

-         Pisteen tappio on tietysti karuin mahdollinen. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä peli. Levypallo pelaamisessa ei oltu tänään yhtä hyviä kuin edellisenä viikonloppuna kotona ja se varmaankin käänsi ottelun tällä kertaa tehdaskaupungin joukkueelle. Ottelun lopussa joukkue osoitti kuitenkin henkistä kanttiaan kun viimeisellä minuutissa noustiin 5 pisteen takaa taistelemaan vielä voitosta. Viimeistä minuuttia on todella kehuttava, sillä pelaisimme kaikki tilanteet täysin oikein ja juuri niin kuin sovimme aikalisillä (yksi syötönkatko ja toinen pakotettu menetys). Tytöt toteuttivat myös viimeisellä minuutilla piirretyt kuviot loistavasti.

 

ToRon pisteet:

Piritta: 17p

Ella: 12p

Ada: 8p

Jonna :6p

Saana:4p

Karoliina:4p

Nea:4p

Erja:2p

Oona:2p

 

Kuva: Nea ei ujostelut ahtaisinkaan väleihin ajamista

 

Sunnuntai Umeå vs. PB/RoNMKY

Sunnuntaina kohtasimme Uumajan kaimaseuran KFUM(nmky) Umeå:n. Ottelussa olivat huilivuorossa Oona ja Nea. Osasimme odottaa tasaista ottelua ja tasaisissa merkeissä lähdettiinkin liikkeelle. Ensimmäisen jakson jälkeen johdimme 6-12. Toisella jaksolla tapahtui kuitenkin jotain, mitä harvemmin näkee B-tyttöjen koripallo-otteluissa. Vastustaja aloitti melkoisen ilotulituksen kolmen pisteen viivan takaa. Uumajalaisten numero 5, S. Aasa osui ottelussa peräti 8 kertaa raudan sisäpuolelle ja vieläpä murhaavalla yli 60 % tarkkuudella. Pelkästään toisella jaksolla Uumajalaiset upottivat 4 kolmosta putkeen, mikä musersi meidän pelihuumorimme lopullisesti. Kun puolustuspäässä poimit palloa omasta sukasta hyökkäys toisensa perään niin harvemmin kokeneemmankaan pelimiehen kantti kestää. Hyökkäyspelistämmekään ei tullut täten mitään toisella ja kolmannella jaksolla. Saimme aikaiseksi vain kymmenisen pistettä 20 minuutissa. Tytöt turhautuivat toinen toisensa perään, mutta paha heitä on siitä syyttää. Täytyy vain myöntää, että kaveri oli parempi tällä kertaa ja suunnata katseet eteenpäin. Ottelu päättyi 63–35.

 

Valmentajien kommentit ottelusta

-         Moni miettii tässä kohtaa, että miksi annoimme Ruotsalaisten heittää kolmen pisteen heittoja, kun he niitä niin hyvin naulasivat. Vastaus on yksinkertainen: emme ole joutuneet vastaavaa uhkaa kokemaan koskaan aiemmin omissa peleissämme.  Myöskään omissa harjoituksissa vastaavaa heittouhkaa ei ole ollut, joten emme osanneet siihen reagoida vaikka asiaa kuinka painotettiin. Olemme harjoitelleet paljon apupuolustusta, joka toimikin todella hyvin molemmissa peleissä. Nyt sitten kaverilla oli laittaa tuollainen linko sinne kaaren taakse, jota ei olisi saanut jättää hetkeksikään yksin. Mutta asia korjataan tulevien viikkojen aikana harjoituksissa. Tällaisen ottelun jälkeen on tietysti vaikea löytää kokonaisuudesta positiivista. Silloin niin tyttöjen ja meidän valmentajien pitää nähdä ne positiiviset asiat pelin ja tuloksen takaa. Meidän vähemmällä vastuulle jääneet pelaajat osoittivat tänään, että jos heille minuutteja annetaan niin he ovat ne valmiita kantamaan. Hanna ja Nella taistelivat hienosti puolustuksessa ja Hanna teki kauden ensimmäiset pisteensä. Karo hankki vastustajalle täysin oikeaoppisen hyökkääjän virheen (joka tosin jäi viheltämättä) ja pelasi muutenkin parhaan ottelunsa. Karo näytti muulle joukkueelle mallia siitä, miten itsensä ja kroppansa on laitettava likoon jos joukkueena haluamme pärjätä. Erja pääsi toisessa ottelussaan jo selkeästi paremmin sisään peliin ja väänsi ansiokkaasti Uumajan mörssäreitä vastaan korin alla.

 

Valmentajien kommentit koko viikonlopusta:

-         Tämä oli nyt ensimmäinen pitkä vierasreissu koko joukkueelle. Kaikki 14 pelaajaa mukana ja joukkueen sisällä tunnelma erittäin hyvä ja tämä reissu kohensi sitä vain entisestään. Oli tunteikas viikonloppu kun lauantain hyvän ja jännittävän pelin jälkeen käytiin sunnuntaina aika pohjalla. Suomen kiekkomaajoukkueen tuore päävalmentaja Kari Jalonenkin listasi joukkuehengen tärkeimmäksi asiaksi ennen pelikirjaa ja muita pelillisiä seikkoja. Tässä valossa meidän tärkein elementti on kunnossa, vaikka se ei vielä riitä täysin kantamaan joukkuetta kaikkein vaikeimmilla hetkillä, kuten mm. Uumaja peli osoitti. Vahva usko on kuitenkin siihen, että tytöt kasvavat vielä pelien edetessä henkisesti niin yksilöinä kuin joukkueena. Tällöin ei tarvitse jäädä miettimään omia henkilökohtaisia epäonnistumisia, vaan kaikki voimat saadaan fokusoitua joukkueen auttamiseen peleissä. Hyvä esimerkki tällaisesta jo tapahtuneesta henkilökohtaisesta kasvusta on Pirre, joka epäonnistui totaalisesti viime viikonloppuna kotiyleisön edessä. Pirre keräsi itsensä ja oli tänä viikonloppuna meidän ylivoimaisesti tärkein pelaajamme molemmissa otteluissa. Muutoinkin kun mainion pistesaaliinsa ansiosta (yht. n. 30p). Homma jatkuu jälleen viikonpäästä