NMKY


Lauantaina Korkalovaarossa palloa liikkeelle pisti n. 35 nuorta koripalloilijan alkua. Vauhtia ja vilinää riitti aamusta iltapäivään saakka.

RoNMKY Blue - ONMKY Black 65-17

Valmistautuminen päivän ensimmäiseen peliin oli kaikkea muuta kuin ideaali, tiedossa oli jo että Veeti.M ei tule peleihin sairastelun vuoksi, mutta vartti ennen pelin alkua Veetin lisäksi Oskari ja Veeti S. eivät olleet saapuneet paikalle. Lopulta Veeti tuli paikalle n. 5 minuuttia ennen peliä, mutta Oskari ei peleihin tullut joten pelasimme 8 pelaajan "rosterilla".

Pelin tärkeimmäksi pointiksi valmennusjohto asetti sen, että jokainen pysyy puolustuksessa omassa pelaajassaan. Jokainen pelaaja olikin aloitushypystä lähtien pelissä mukana. Ensimmäinen jakso meni vielä hieman tunnustellessa, mutta toisella jaksolla puolustus alkoi toimia todella hyvin ja pojat pääsivät juoksemaan helppoja koreja. Tomi keräsi myös kiitettävän määrän hyökkäyslevyreitä ja nosteli palloja hyvällä prosentilla koriin. Tilanne puoliajalla meille 31-9 ja toinen jakso peräti 18-3. Tomin pistesaalis puoliajalla hieno 20 pojoa.

"Puoliaikapalaverissa" painotettiin, että jatketaan peliä samaan malliin, eikä löysätä puolustuksessa tai hyökkäyksessä. Pojat jatkoivatkin samaan malliin, ja Onnin, Jaakon ja Joelin tähdittämä takakenttä painosti hienosti Oulun pallontuojia, jonka seurauksena saimme riistoja joista pääsimme juoksemaan helppoja koreja. 3. jakso meille 16-2. Viimeisellä jaksolla ote hieman lipesi eikä pojilla jalka liikkunut ihan samaan malliin mitä alkupelissä. Peli hoidettiin kuitenkin kunnialla loppuun, ja kaikki pääsivät kentälle nauttimaan pelistä. Peli päättyi meidän voittoon lukemin 65-17.

Peli oli kokonaisuutena ylivoimaisesti kauden paras, ja kaikki muistivat puolustaa sitä omaa pelaajaa. Pelin pistekuningas oli Tomi 30 pisteellä, mainittavaa on myös Jaakon 20 pistettä ja Joelin hieno tsemppi puolustuspäässä. Jokainen pelaaja pelasi hienosti ja voi olla ylpeä esityksestään. 

 

Pisteet:

Tomi 30

Jaakko 20

Joel 4

Joona 4

Onni 7

Jalmari 

Rasmus 

Veeri.S 

 

 

RoNMKY White - ONMKY White

Valkoisen joukkueen päivän ensimmäisen pelin alku oli kuin yö ja päivä verrattaessa edelliseen peliin. Pelaajat olivat unessa ja flegmaattisia, vastustaja pääsi juoksemaan kenttää ja nostelemaan helppoja koreja. Kaverin pitkää pelaajaa ei saatu korin alla kuriin. Roikuimme silti pelissä mukana koko ajan, ja peli parani loppua kohden. Peli säilyi jännittävänä loppuun asti, ja oli täysin voitettavissa.

Yksi meidän pelimme suurista ongelmista korostui lopussa. Kaveri sai useita hyökkäyslevypalloja, ja kuten monesti on todettu, niin kyllä se  yleensä lopulta sinne koriin menee kun tarpeeksi kauan annetaan yrittää. Puolustimme lopussa pallollista ylhäältä asti ja usealla pelaajalla alkoi väsymys painaa, mikä näkyi hyökkäyspään ratkaisujen laadussa. Usein kovalla työllä riistetty pallo "hukkui" huonoon tai liian nopeaan heittoratkaisuun. Lopussa ero repesi hieman ja hävisimme n. 10 pistettä. Virallista tulosta ei allekirjoittanut tiedä virallisten tilastojen uupuessa (kynä ei ollut painautunut tarpeeksi kovaa pöytäkirjaan, vain päällimäiseen osaan oli tullut tekstit).

Pelin selkeä onnistuja oli debytantti Rami, joka pelasi pelin läpi hyvällä asenteella ja avasi koritilinsä jo ensimmäisessä virallisessa pelissään. Myös Filipp painosti vastustajan takamiehiä hienosti läpi ottelun. Ensi viikon harjoituksissa pitää kiinnittää huomiota oman pelaajan sulkemiseen levypalloissa. 

 

Pelissä pelasivat:

Apa, Luka, Filipp, Hanno, Niilo, Arttu, Oiva, Rami ja Teemu

 

 

RoNMKY White – ONMKY Black 59-21

RoNMKY White ei ehtinyt kauan sulatella kirvelevää tappiota Oulun valkoista joukkuetta vastaan, kun heti perään oli vuorossa ottelu Oulun mustaa joukkuetta vastaan. Tähän peliin valmennusvastuussa olleet Ilari ja Ilkka painottivat levypallopelaamisen tärkeyttä varsinkin puolustuspäässä. Aiemmassa pelissä huono sulkeminen ja aggressiivisuuden puute kostautuivat karulla tavalla, joten tästä muodostui tämän ottelun tärkein pointti.

 

Ottelun tempo oli hidas alkuminuuteilla, mikä tuli joukkueelle pienoisena yllätyksenä. Edellisessä pelissä kaikkensa antanut rovaniemeläisryhmä pääsi sanelemaan tahdin, vaikka vastassa oli levännyt joukkue. Pienten sekoilujen jälkeen saimme juostua helppoja koreja nopeista hyökkäyksistä. Erityisesti takamieskaksikko Filipp ja Oiva rankaisivat armottomasti Oulun löysää puolustusta. Ensimmäinen erä päättyi RoNMKY:n johtolukemiin 19-8.

 

Toisessa erässä meno jatkui hyökkäyssuuntaan ensimmäisen erän tavalla: heittoja ja ajoja hyvistä paikoista, jotka kartuttivat joukkueemme pistesaraketta hyvää tahtia. RoNMKY:n pistekuninkaana häärinyt Oiva jatkoi pisteiden tekoa niin korin alta kuin myös hieman kauempaa. Tässä erässä meidän puolustustyöskentelymme oli erittäin mallikasta, Oulu sai tehtyä toisessa erässä vain 4 pistettä. Puoliajalle lähdimme lukemissa 33-12.

 

Kolmas erä starttasi kangerrellen erityisesti hyökkäyspäässä. Pallottoman liike pysähtyi, minkä takia joukkueen pelaajat ottivat vuorotellen epätoivoisia heittoja päämäärättömän kuljetuksen päätteeksi. Joukkueen pidemmät pojat, Niilo ja Teemu näyttivät muille mallia, miten korit saadaan helpoiten nostettua korin alta. Kolmannessa erässä puolustus jatkui yhtä loistavana, sillä päästimme tässäkin erässä vain neljä pistettä. Kolmas erä meille lukemin 8-4.

 

Viimeiseen erään valmentajakaksikko antoi ohjeeksi pelata rentoa ja hyvää koripalloa, tavoitteena oli voittaa viimeinenkin erä. Tavoite toteutuikin, sillä pojat juoksivat hyviä ja hallittuja hyökkäyksiä, mutta muistivat myös puolustaa esimerkillisesti. Erityismaininnat menevät puolustuksen panoksestaan ensimmäisiä pelejään pelanneelle Ramille ja hyviä riistoja ottaneelle Apalle. Myös Hanno, Luka ja Arttu pelasivat vahvaa peliä ja jaksoivat antaa kaikkensa molemmissa päissä kenttää. Peli-ilo säilyi hyvänä loppuun asti. Viimeinen erä 18-5 ja koko ottelu 59-21.

 

RoNMKY:n pisteet:

Oiva 18

Filipp 12

Teemu 11

Hanno 6

Arttu 4

Niilo 4

Apa 4

Luka

Rami

 

 

RoNMKY Blue - ONMKY White 36-48

 

Väki vähenee ja pidot paranee. Tämä tuttu sanonta osoitti paikkansa pitävyydeen jälleen, vaikka hyvää korista nähtiin kolmessa ensimmäisessä pelissäkin. RoNMKY Whiten poistuttua estraadilta kotia kohti myös katsomoon vapautui lisää paikkoja. Päivän päättäneessä koitoksessa nähtiin hienoa korista! Alusta asti ottelu eteni hienoisessa Oululaisten komennossa. Erityisesti kuuluisaan Oululaiseen koripallosukuun lukeutuva #35 piti RoNMKY:n puolustusta varpaillaan.

 

Bluen kokoonpanossa kärsi menetyksen pelien välissä, kun myös Veeti S:llä alkoi kuume nousta. Niinpä päätöskamppailu taisteltiin läpi seitsemän pelurin voimin. Väsymyksestä huolimatta rovaniemeläiset kamppailivat pelissä hienosti mukana nousten 3 minuuttia ennen loppua jo kahden pisteen päähän, eron käydessä pahimmillaan jo 13 pisteessä ottelun aikana. Tomille aukeni vielä paikka tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa viimeistely ontui. Lopun kovan riskin prässi ylhäältä asti ei tuottanut toivottua tulosta, ja näin voitto matkasi kohti Oulua. Äärimmäisen hyvä ja tasainen peli pojille! Väsyneenäkin pystyimme tekemään viisaita ratkaisuja.

 

Pisteet:

Jaakko 14

Tomi 14

Onni 6

Joona 2

Jalmari

Joel

Rasmus

 

Valmennusjohdon kommentit pelipäivän annista:


"Valtavan harppauksen olivat pojat ottaneet viime viikonlopun peleistä! Tuolloin ei omaa pelaajaa meinanut löytyä puolustuspäässä millään. Nyt jokainen poika puolusti hienosti omaa pelaajaan. Myös peli-ilme oli parempi ja kaikki paikalle saapuneet pelaajat huokuivat pelihaluja. Aina toki löytyy parannettavaa: tällä kertaa erityisesti tappiopeleissä kompastuskiveksemme osoittautui levypallopeli. Meillä on tulevalla viikolla käytössä ainoastaan yhdet harjoitukset, joten asialle ei ihmeitä ehditä tehdä ensi viikonlopun Kalajoen reissua varten, mutta onhan tässä kautta vielä pitkälti jäljellä! Tämän vuotisen sarjan taso on positiivinen yllätys: olemme jo tässä vaiheessa kautta saanneet neljä tasaista matsia. Juuri tällaiset pelit palvelevat molempia joukkueita."

Minipoikien tahti jatkuu tiiviinä, kun tulevalla viikolla Blue ja White pelaavat keskiviikkona keskinäisen ottelun Rovaniemellä ja lauantaina molemmat joukkueet matkaavat Kalajoelle pelaamaan Kalajoen Nuorisoseuraa vastaan.

 

Kuvia otteluista :)

 

RoNMKY W.- ONMKY W. 37-43

Filipp     15

Oiva      10

Alvar      5

Arttu      3

Teemu    2

Rami      2

Niilo

Hanno

Luka