NMKY

Ottelun lähtökohdat:

Tyttöjen ottelu oli järjestyksessään yhdestoista kuluvalle syksylle. Edellisviikon 2 ottelua käsittänyt raskas Luulajan reissu oli nollattu ja Perämeren koripallolupaukset olivat saapuneet napapiirille jo perjantai-iltana yhteisiin harjoituksiin. Harjoituksissa käytiin läpi erityisesti puolustusta ja paikkaprässiä. Joukkueen terveystilanne pieniä vaivoja lukuun ottamatta oli hyvä. Oman mausteensa valmistautumiseen toi vastustajan eksyminen. Boden saapui paikalla vasta kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua kotijoukkueen taustaryhmässä häärivän Petrin avustuksella. ToRosta huilivuorossa oli joukkueen kapteeni Ella.

 

Ottelun kulku:

Itse otteluun lähdettiin toteuttamaan perjantaina harjoiteltuja asioita. Kotona peli on kulkenut ja ennen otteluakin painotettiin, että me halutaan olla se joukkue joka määrää ottelun tempon. Näin kävikin ja heti alusta otettu paikkaprässi tuotti Ruotsalaisille päänvaivaa ja runsaasti menetyksiä. Pidempänä joukkueena halusimme pelata peliä korinalta. Sentteriosasto aloittikin mainiosti tehden ToRon 10 ensimmäistä pistettä.  Muutoinkin viimeistelytarkkuus oli tällä kertaa hyökkäyksessä erinomainen. Ensimmäinen jakso mentiin kokonaisuudessaan ToRon komennossa lukemin 20–12.

Toiselle jaksolle toimivaa peliä ei lähdetty muuttamaan. Ellan poissa ollessa odotettiin muilta takamiehiltä nousua uudelle tasolle. Jonna, Saana ja Nella eivät pettäneet vaan vastasivat upeasti huutoon. Erityisesti Saana pelasi loistavan ottelun tehden toistuvasti oikeita valintoja hyökkäyksessä. Vähemmän korista seuranneille avattakoon, että valinta tässä yhteydessä tarkoittaa; milloin minun kannattaa ratkaista itse (ajaa/heittää) ja milloin minun pitäisi jakaa palloa joukkuekavereille. Myös Jonna näytti joukkueelle, että hänen panoksestaan joukkueen menestys ei jää kiinni. Jonnalta nähtiin jälleen röyhkeitä korilleajoja, joissa ruotsalaiset olivat enemmänkin hidasteita kuin esteitä. Puoliajalle ToRon komennossa 39-30.

Kolmas jakso kaiken muuttaa voi, vaan ei muuttanut tällä kertaa. Kolmannella jaksolla kotijoukkue ratkaisi lopullisesti ottelun. Leveä pelaajamateriaali näytteli suurta roolia kun kaikki pelaajat kävivät vuorollaan prässäämässä jo väsynyttä vastustajaa. Erityisesti Nellan kova työmäärä puolustuksessa ja Erjan röyhkeän pelaaminen korinalla jäivät yleisön mieleen. Toro teki jaksolla yhteensä 22 pistettä.Täten ottelu olisi voitu laittaa jo tässä vaiheessa pakettiin.

Neljäs jakso oli kuitenkin pelattava. Sen tytöt pelasivat loppuun saakka hyvällä asenteella ja kone jauhoi  jokaisella sylinterillä loppuun asti. Ada nakutteli 6 joukkueen 16 pisteestä ja näin ollen voitto kirjattiin Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi ToRolle lukemin 76–53.

 

Valmennuksen kommentit ottelusta:

Kapteeni katsomossa ja itsenäisyyspäivä. Takamiesosastolta myönnettiin avoimesti ennen ottelua että jännittää. Ja mitä vielä. Ei paljon paremmin olis voineet tytöt huutoon vastata. Saana, Nea ja Jonna pelasivat aivan loistavan pelin. Tähän kun lisätään meidän vaihdosta tulleiden Hannan, Nellan, Karon ja Sannin tuoma panos niin ei me olis tätä voitu hävitä. Sentteriosaston peli oli ihan jees. Vähän mietityttää, että tällä pituusylivoimalla hävittiin kuitenki levaritilastot. Se tosin vahvistaa vanhan totuuden, että levypallopelissä kyse on eniten siitä kuka, sen irtopalan sieltä haluaa itselleen. Tätä voi kysyä vaikka Erjalta, joka oli tällä kertaa ”rouva ja hidalko” korinalla. Tästä kohti syyskauden viimeisiä pelejä hyvillä mielin. Hyvää itsenäisyyspäivää!