NMKY

C-tyttöjen syyskausi huipentui kotiturnaukseen Korkalovaarassa. Vastassa olivat Oulun NMKY, sekä arkkivihollinen Sallan palloseura. Joukkueessa olivat mukana Nella, Alissa, Evilla, Ninni, Joanna, pikku-Jossu, Aino, Saana, Mitja, Joanna, sekä vahvistuksina minitytöistä Emppu ja Ella.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Oulun NMKY, joka oli aiemmin kaudella voitettu varsin selkein lukemin. Tällä kertaa Oululla oli muutama tyttö keskisen alueen sarjaa pelaavasta joukkueestaan. Ottelu eteni puoliajalle saakka meidän hallinnassa. Alissan, Nellan ja Saanan näyttävät korilleajot olivat myrkkyä Oulun puolustukselle. Hieman paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi voinut revetä meidän hyväksi jo tässä vaiheessa. Tauolle lukemissa 22–14.

Toisella jaksolla tapahtui sitten se , mitä meille ei ole pitkään aikaan tapahtunut. Ensin lopettiin puolustaminen, sitten alettiin puristaa palloa ja peli meni yksin yrittämiseksi. Oulu hivuttautui kori korilta lähemmäksi ja meidän tuska kasvoi, mitä lähemmäs ottelun loppua tultiin. Kun pelikellossa oli aikaa 16 sekuntia oululaiset tasoittivat pelin ja olimme tyrmistyneitä. Aikalisällä tytöille painotettiin, että meillä on pallonhallinta, joten mitään hätää ei ole. Pallo vain koriin ja voitto on meidän. Tytöt tekivät työtä käskettyä ja Saana pisti layupista pallon koriin. Eroa kaksi pistettä. Tämän jälkeen oululaiset eivät enää saaneet heittoa aikaiseksi ja voitimme 38–40.

 

Valmennuksen kommentit ottelusta:

Eka jaksolla pelattiin joukkueena. Syöttelimme joukkuekavereille hyviä paikkoja ja jaksoimme tehdä töitä puolustuksessa. Toisella jaksolla peli sitten näytti meille, mistä hommassa on kyse. Pelin jälkeen meiltä kyseltiin, että miten me meinattiin nyt hävitä kun viimeksi voitimme Oulun selvänumeroisesti. Vastaus on hyvin yksinkertainen, kentällä saat juuri sen mitä ansaitset. Pelissä on kyse nöyryydestä, itsensä likoonlaittamisesta ja taistelusta. Toisella jaksolla ne katosivat johonkin. Sitten kun se lumipallon päästää vyörymään niin sitä on todella vaikea pysäyttää. Ihan itse tehtiin pelistä näin vaikea itsellemme. Hienoa kuitenkin, että ottelun ratkaisuhetkillä pystyttiin kasaamaan itsemme ja ottamaan voitto.

 

Tyttöjen pisteet:

Nella   12

Saana 11

pikku-Jossu   4

Alissa   4

Emppu 4

Aino   2

Ella    2

Ninni   1

 

Ennen toista peliä huilattiin ja katseltiin kun Salla jyräsi meidän väsyttämät Oulun tytöt. Sitten olikin meidän vuoro kohdata Salla. Sallalaiset janosivat revanssia meidän viime viikonlopun ryöstöretken jälkeen. Jo ennen ottelua tytöistä oli huomattavissa pienehkö tuudittautumisen tunne. Olihan Oulu kaatunut ns. puolivaloilla pelaten.

Ensimmäisestä jaksosta muodostui täydellinen tyrmäys. Jos kyseessä olisi ollut nyrkkeilyottelu, olisi meidän varmasti kannettu kanveesissa pihalle jo ennen puoliaikaa. Salla kävi päälle kuin yleinen syyttäjä kun me puolestaan emme olleet yhtään valmiita pelaamaan. Pelistämme puuttui juuri se ratkaiseva elementti, joka tekee meistä hyviä. Halu voittaa ja taistella jokaisesta pallosta viimeiseen pisaraan. Kaikki levypallot tippuivat Sallalle. Paljon muisteltavaa ensimmäisestä puoliajasta jäänyt, mutta minitytöistä mukana olleen Ellan, sekä Nellan otteet kentällä olivat kaikesta huolimatta hyviä. Myös toinen minityttövahvistuksemme Emilia ei Sallalaisia kumarrellut ja teki upeat 10 pistettä. Puoliajalla siirryttiin Sallan murskaavassa johdossa 34-4.

Toiselle puoliajalle painotettiin, että kyseessä on viimeinen peli syyskaudelle, joten enää ei jätetä mitään reserviin. Lisäksi peli-ilo ja halu olisi kaivettava jostakin. Kolmas jakso olikin jo huomattavasti parempaa pelaamista. Meidän paremmalla viimeistelyllä korinalta jakso olisi voinut päättyä tasan. Lopulta Salla vei sen kuitenkin 6:lla pisteellä nimiinsä. Viimeiselle jaksolle ei edelleenkään lähdetty hakemaan muuta kuin sitä jonnekin kadonnutta peli-iloa ja halua tehdä kaikkensa joukkueen eteen. Sieltähän se lopulta sitten löytyikin ja viimeinen jakso taisteltiin tasapeliksi 14–14. Ottelu kuitenkin Sallalle selkeästi 64–28.

 

Valmennuksen kommentit ottelusta:

Niin. Kyllähän se eka puoliaika hiljaiseksi veti. Harvoin tällaista selkäsaunaa saa todistaa, mutta silloin se on mahdollista kun joukkueista toinen on valmis tekemään kaikkensa ja toinen ei. Ei tässä ollut kyse mistään muusta kuin haluamisesta. Eihän tuohon nyt tyytyväinen olla valmentajat, eikä pelaajat. Täytyy valmennuksessakin miettiä, mikä meni pieleen kun ei joukkuetta saatu valmiiksi otteluun. Mutta kyllä tässä kohtaa on sanottava, että ihmisiä tässä ollaan kaikki. Oli tämä toisaalta odotettavissa, että jossakin vaiheessa meillekin se notkahdus tulee. Me on tyttöjen kans kesäkuun alusta saakka harjoiteltu yhtäsyöttöä. Lisäksi tämä oli kolmas peliviikonloppu putkeen. Kone on jauhanut voitosta voittoon koko syyskauden ja Oulukin kaatui vielä varsin heikolla pelillä. Meillä oli maha täynnä ja tankki tyhjä. Silloin tulos voi olla tämä. Nyt notkahdus sattui harmillisesti tähän syyskauden loppuun, mutta tällaista on urheilu. Se on koko homman suola, että pelit ratkotaan kentällä suorituksen mukaan. Tämä ei todellakaan ollut meidän viimeinen sana. Nyt lähdetään vetämään henkeä joulutauon ajaksi. Sitten käydään Salossa hakemassa uusia kokemuksia ja kevään peleihin tullaan uudella ilmeellä. Kokonaisuutena syyskaudesta tytöt saavat kuitenkin kiitettävän arvosanan. Harkoituksissa on ollut tekemisen meininki ja se näkyy. Eteenpäin on menty. Tämä päivä oli pieni muistutus, että töitäkin on kuitenkin vielä tehtävänä ;)

 

Tyttöjen pisteet:

Emilia K.   10

Saana   6

Nella   6

Alissa   4

Ninni   2