NMKY

Siitä voi lyhyelläkin matematiikalla laskea monenko ottelun viikkotahtia B-tytöt ovat menneet viimeiset 2 kuukautta. Viimeinen peliviikonloppu piti sisällään ottelun Ruotsin sarjan Umeåta vastaan, sekä Pohjoisen alueen kotiturnauksen Oulua ja Kemiä vastaan.

Umeå saapui Rovaniemelle 10 pelaajan voimin. ToRolla tuttuun tyyliin täysi rosteri. Huilivuorossa oli tällä kertaa Amanda. Ottelu alkoi suht. tasaisissa merkeissä ja katsomosta kuultujen analyysien mukaan ToRo pelasikin parasta hyökkäyspeliään syyskaudella. Surkea viimeistely korin alta, sekä vapaaheitot muodostivat joukkueiden väliseksi eroksi puoliajalla 8 pistettä vieraiden hyväksi.

Puoliajalla teroitettiin, että kyseessä on syyskauden viimeinen peli Ruotsin puolella ja että lähdetään nauttimaan pelistä. Kolmannen jakson alku oli kuitenkin murheellinen ja jälkeenpäin voisi sanoa, että se muodostui ottelun ratkaisukohdaksi. Jakso kirjattiin lopulta Umeålle 4 pistettä. Neljännelle jaksolle ToRo ei saanut enää uutta vaihetta silmään ja Umeån tytöt näyttivät, että ovat pelanneet näissä karkeloissa ennenkin. Umeå käytti ToRon nukahdukset tylysti hyväkseen, eikä kunnon kirivaihdetta saatu päälle millään. Lopulta ottelu päättyi kotijoukkueen varsin hajuttoman ja värittömän esityksen jälkeen Uumajan voittoon 57–72.

 

Valmentajien kommentit ottelusta:

Alkuun tultiin hyvin vaikka viimeistely oli jotakin aivan kauheaa katsottavaa. Asenne oli kuitenkin kunnossa ja kyllä me haluttiin pelata ja taistella. Missään vaiheessa ei kuitenkaan saatu sitä viimeistä vaihdetta silmään ja päästy kunnolla vastustajan iholle. Toisaalta hyvyys ja huonous on aina suhteessa vastustajaan ja on myönnettävä, että vastustaja oli tänään hyvä. He malttoivat kierrättää palloa niin kauan, että vapaa pelaaja löytyi ja kun se löytyi niin pallo laitettiin pussiin. Ja pakko on sanoa, että Umeån numero 5 Sofia Aasa on kyllä kova pelaaja (15p.). Sovittiin ennen peliä, että häntä otetaan iholta ihan koko peli. Sitten kun hän sai yhtään tilaa niin heitto lähti ja pussiinhan se painui. Ihme on jos ei tyttöä parin vuoden päästä Ruotsin naisten liigassa nähdä. Meiltä ei edukseen erottunut oikeastaan kuin Erja, joka pelasi ennakkoluulottomasti.

 

Sunnuntaina Korkalovaarassa kohdattiin vielä Kemin Into ja Oulun NMKY pohjoisen alueen sarjapeleissä. Intoa vastaan ottelusta muodostui trilleri, joka päättyi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen pisteen tappioon 39–40. Jonnalla oli vielä sekunteja ennen loppua paikka varastaa voitto meille. Oulun NMKY puolestaan oli tällä kertaa parempi lukemin 69–61. Molemmissa peleissä rosterissa oli mukana C-tyttöjä saamassa arvokasta oppia. Nella, Ninni ja Alissa pelasivatkin kaikki ennakkoluulottomasti.

 

Valmentajien yhteenveto syyskaudesta:

Syksyllä ennen kauden alkua nopealla aikataululla kasattiin joukkue ja järjesteltiin asiat. Meni muutama viikko ennen kuin mukana olevat pelaajat olivat selvillä. Ennen kauden alkua vähän hirvitti, että miten peleissä pärjätään kun yhteisiä harjoituksia ei ehditty käytännössä pitää kuin muutamat, eikä valmistautuminen muutenkaan ollut paras mahdollinen. Ensimmäisissä otteluissa tämä näkyi, mutta kauden edetessä on kehitystä tapahtunut niin pelillisellä kuin henkisellä puolella. Paljon on toki tehtävää, mutta pitää olla tyytyväinen tapaan jolla syksy vedettiin läpi. Ottelutahti oli kyllä todella kova ja yhteistenharjoitusten määrä jäi valitettavan vähäiseksi. Otteluiden tuloksiin (3 voittoa/7 tappiota, sarjasijoitus 4/6) voi olla suhteellisen tyytyväinen.  Yksi joukkue on sarjassa ihan omaa luokkaansa, mutta muuten kaikissa peleissä on pystytty haastamaan vastustaja. Kemin ja Tornion tyttöjen sitoutumiselle on nostettava hattua, kun tytöt ovat viettäneet useita viikonloppuja Rovaniemellä. Myös Rovaniemen päässä ollaan oltu kiitettävän valmiita majoittamaan käypäläisiä viikonloppuisin. Kaikki on tehty vain siksi, että tytöt voisi pelata hyviä pelejä hyvässä joukkueessa. Raskasta on ollut ja uhrauksia on tehty, mutta kyllä on semmoinen kuva jäänyt, että tytöt ovat pitäneet tätä sen arvoisena. Näin valmentajina on sanottava, että syytä onkin. Moni Rovaniemeläisjuniori on käynyt Korkalovaarassa katsomassa pelejä toivoen samanlaista mahdollisuutta. Kiitos ja hyvää joulua tytöille, Miralle, Tuomolle ja Japelle, vanhemmille, sekä kaikille jotka ovat olleet mukana auttamassa joukkuetta eteenpäin. Nyt huilataan muutama viikko ja sitten keväällä mennään taas.