NMKY

Tornion, Kemin ja Rovaniemen yhteisjoukkue suuntasi heti vuoden alkuun Luulajaan pelaamaan kaksi ottelua. Vastassa olivat Gladan basket, sekä sarjaa syksyllä dominoinut Gammelstad. Ruotsin puolella reissatessa joukkue on kohdannut yllättävän haasteen; Ruotsin puolella ABC- tai muitakaan liikenneasemia ei sijaitse teiden varsilla yhtä tiheään kuin Suomessa. Tälläkään kertaa sunnuntai päivänä ennen puoltapäivää ei ollut toivoa, että kunnollista ruokapaikkaa olisi löydetty ilman seikkailua pikkukylillä. Syksystä on kuitenkin otettu opiksi ja Jojo Mira oli valmistellut matkaan mukaan seisovan pöydän, joka kattava tarjonta sai jopa tytöt hämilleen.

Ekassa pelissä kohdattiin Gladan. Voitot syksyltä olivat 1-1 ja kaikki viittasi jälleen tasaiseen peliin. Ekalla kympillä ainakaan ToRon otteissa ei joulutauko näkynyt. Joukkue pelasi parhaan ensimmäisen jaksonsa tähän mennessä. Ensimmäisen jakson jälkeen päästiinkin jo mukavan tuntuiseen 7 pisteen johtoon. Toinen jakso eteni samankaltaisissa merkeissä, kunnes tapahtui suomalaisittain mykistävä hetki. Gladan teki n. 40 sekunnissa 10 pistettä. Ylhäältä otettu prässi sekoitti vierasjoukkueen pasmat täysin. Valmennusjohto ei voinut reagoida, sillä aikalisät oli jo käytetty. Toinen jakso 22-8 kotijoukkueelle ja tauolle tilanteessa 34-27.

Kolmannelle jaksolle ryhdistäydyttiin ja eroa saatiin kurottua kiinni. Peli rullasi ja onnistumisia tuli vuorollaan useille pelaajille. Parhaimmillaan käytiin jo kolmen pisteen päässä, mutta kotijoukkue sai repäistyä eron 8 pinnaan ennen viimeistä neljännestä. Viimeisellä jaksolla korinteko alkoi sitten tökkiä oikeen urakalla. Palloa ei saatu sisään enää mistään. Ja niinhän se sanonta menee, että jollet itse tee niin kaveri tekee. Vaikka sanontaa käytetään usein vähän eri lajissa kuin koriksessa niin tähän tapaukseen kuvaus sopii täydellisesti. Kotijoukkue alkoi osua koriin myös kauempaa ja lopulta ero repesi 25 pisteeseen ja ottelu päättyi 71–46.

 

Valmentajien kommentit:

Alku oli lupaava ja vielä puoliajalla tuntu, että kyllä tää hoidetaan. Kolmannella jaksolla kun päästiin lähelle niin tyydyttiin siihen ja nostettiin jalkaa kaasulta ku olis pitänyt lyödä nasta lautaan ja mennä ohi ja karkuun vastustajalta. Sitten kolmannen lopussa turhauduttiin ja neljännellä ei enää jaksettu uskoa kun vastustaja sai alkuun vielä muutaman korin. Meillä oli kaks huonoa jaksoa pelissä: se 40 sekkaa tokassa ja 3 minuuttia kolmannen lopusta. Hyvä osotus siitä, että täysillä pitää pelata koko 40 minuuttia jos näistä peleistä haluaa pisteitä saada. Ilahduttavaa oli, että onnistumiset jakaantu tasasesti joukkueessa ja kaikki pelaajat oli hyvin pelissä sisällä. Erjan peliä oli ilo katsoa. Tyttö teki koko ajan oikeita asioita, sulki levareissa, sijoittu prässissä oikein katkoen syöttöjä ja tietenki teki pinnoja komeille 1vs.1 suorituksilla. Myös Nella Koposen tilanteiden loppuun asti pelaaminen ilahdutti. Nella aiheutti omalla pelaamisellaan tukun pallonmenetyksiä vastustajalle.

 

Toisessa pelissä kohdattiin sitten Gammelstad BBK. Joukkueen tasosta on mainittu jokaisessa otteluraportissa, joten sitä ei tarvinne avata enää tässä yhteydessä. Eikä tarvinnut myöskään ToRon tytöille. Ennen peliä painotettiin ennakkoluulotonta pelaamista pääpystyssä loppuun asti. Ja kas kummaa. Tällä kertaa saatiin juuri sitä, mitä tilattiin. Ottelu oli tasaista peliä koko 40 minuuttia. Ekan jakson jälkeen eroa ei ollut kuin7 pistettä. Tokalla jaksolla Gammelstadin laaja rosteri alkoi jyllätä ja meillä väsy painaa. Ruotsalaiset käyttivät armotta jokaisen pienen virheen hyväkseen. Aina jos oman pelaajan sulkeminen unohtui vähäänkään, käytiin levypallo hakemassa. Tai jos lähestyit omaa pelaajaa yhtään selkä suorana niin ohi mentiin.  Joukkueen taso näkyi juuri perusasioiden jatkuvana tekemisenä. Kun me teimme oikeita asioita niin peli oli tasaista ja pystyimme haastamaan. Viimeisellä jaksolla oli jo ehkä hieman pelailun makua, mutta ei Gammeltad missään nimessä löysäillyt. Ruotsalaiset juoksivat joukkueen ykköstykkiään S. Visccheriä myöden armotta nopeita hyökkäyksiä jokaisesta pallon menetyksestä. Tyttö on operoinut Ruotsin alle 16-vuotiaiden mestaruussarjassa n. 24 pisteen keskiarvolla, muttei jättänyt meitäkään vastaan yhtään tilannetta puolitiehen. Viimeinen neljännes taisteltiin tasapeliksi. Ottelu päättyi 74-41.

Valmentajan kommentit:

Näinkö pelattais joka pelissä, niin tulis kovaa jälkeä tässäkin sarjassa. Hieno taistelu. Harvoin voi olla näin ylpeä joukkueesta vaikka just on hävitty 30 pistettä. Kukaan ei kumarrellut, kukaan ei pelännyt, eikä kukaan painanut päätä alas vaikka välillä oli vaikeuksia ja tuntu ettei saada mitään aikaan. Pelattiin koko ajan ja epäonnistuneen syötön jälkeen yritettiin vaan uudestaan ja siitä palkittiin sitten onnistumisilla. Kaikki uskalsi haastaa myös 1 vs. 1, mikä on loistavaa. Koris on kuitenki lopulta 1 vs. 1 peli ja sitä me halutaan, että kaikki pelaajat on kentällä uhka vastustajalle. Ei välttämättä tarttis nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esiin kun kaikki veti niin ennakkoluulottomasti loppuun saakka. Kyllä Pirre on kuitenki mainittava. 19 pinnaa tällasta joukkuetta vastaan on kiitettävä luku. Välillä oli useampi pelaaja korinalla eessä, muttei tuntunut menoa haittaavan.

 

ToRon ottelutahti on syksyltä tuttu eli kiivas. Ens viikonloppuna suunnataan Kemiin pelaamaan muutama suomen sarjan ottelu.