NMKY

Vuosi 2016 alkoi Namikan osalta tappiollisesti Kiimingin Riennon vieraana. Riento oli selvästi valmiimpi peliin ja vei ottelua alusta loppuun asti.

Vaisussa tunnelmassa hengettömästi esiintynyt rovaniemeläislauma sai peliin heikon alun, kun kotijoukkue KiiRi iski kovaa iholle kiinni. Vaikeaa rytmiin pääseminen oli pelin edetessäkin. Helppo syöttöjä lipsui seinille ja heittotarkkuus oli heikkoa. Samaan aikaan Kiimingin isot miehet nakuttivat palloa pussiin puolimatkalta ja korin alta kovalla prosentilla. Teemu Linna ja Juhani Katajamäki pelasivat Riennolta huikean matsin. Namikalta trio Herva, Jaatinen ja Dementjeff tekivät kaiken voitavansa Kiimingin tutkaparia vastaan.

Toisessa erässä Ronmky konkari Tuomas Kosunen elätti rovaniemeläistoiveita hetkeksi parilla näyttävällä ajolla, mutta pelin edetessä myös Kosusen tehot alkoivat hiipua. Kiiminki meni menojaa neljännen jakson alun 8-0 runilla, joka repäisi eron 17 pisteeseen. Loppu peli oli päätöntä säntäilyä molemmilta joukkueilta. Rienolla ansaittu ja hallittu kotivoitto loppuluvuin 76-60.

Namika luotsi Martti Nieminen oli pettynyt omiensa esitykseen:

”Hyökkäyspeli oli kelvotonta! Pallo ei liikkunut yhtään eikä me pelattu millään lailla yhteen. Ei saatu toteutettua meidän omia pelejämme. Vastustajan isot jätkät pelasivat loistavan ottelun, sille me emme voineet mitään. Positiivisena asiana tässä pelissä oli Pyry Dementjeffin aktiivinen peli.”

 

Namikan parhaana palkittiin Pyry Dementjeff. Kotijoukkueen parhaan pelaajan tittelin pokkasi 37 pinnaa takonut Teemu Linna.

 

Namikan pisteet:

Pyry Dementjeff 12

Risto Rantanen 12

Tuomas Kosunen 10

Lauri Herva 8

Jani Vostrakov 5

Miika Jaatinen 4

Pekka Mustonen 4

Ville Valkama 3

Ilari Nieminen 2

 Lenni Lassila