NMKY

Oulun bpojat saapuivat korkalovaaraan vierailulle pelaamaan 2 harjoituspeliä. Kotijoukkue lähti otteluihin 3 a-ikäistä, 6 b-ikäistä ja yhden c-ikäisen sisältävällä kokoonpanolla.

Ensimmäisen pelin alussa jäätiin vastustajan jalkoihin, kun rutinoituneempi vierasjoukkue piti yllä kovaa pelitempoa. Jokaisessa tilanteissa oltiin jatkuvasti myöhässä kummassakin päässä kenttää. Kotijoukkueen vanhemmmille pelaajille kyseessä oli vasta koko kauden ensimmäiset pelit! On totuttu siihen, että vastustaja on isompi ja hitaampi, mutta asetelmien ollessa päinvastoin, oltiin ihmeissään nopeiden Oululaisten kanssa. Tästä seurasi paljon sekä vapaita ajoja että virheitä, mutta positiivisesti jokainen yritti parhaansa ja jätti kentälle kaikkensa. 1.jakso Oululle 5-29 Jonin kolmosen ollessa kotijoukkueen ainut ilonaihe. 1.jakson lopussa alettiin päästä sisään peliin ja 2.jakso pelattiinkin hyvin. Hyökkäyksessä saatiin hyökkäyksien aikana useampi syöttö omille ja puolustuksessa vastustaja onnistuttiin pysäyttämään välillä. Tuloksena päivän paras jakso, lukemat jaksolta 12-17 Paavon johtaessa hyökkäyspeliä ja Laurin taistellessa hyvin puolustuksessa isompia Oululaisia vastaan.

Lyhyen puoliajan jälkeen edellinen hyvä jakso oli muisto vain. Puolustus toimi vielä muuten hyvin, mutta sulkeminen jäi täysin ja vastustaja pääsi yrittämään hyökkäyslevypallojen jälkeen niin monta kertaa, että pallo jouduttiin korisukasta poimimaan. 2.puoliaika päättyi lukemin 10-51. Loppulukemat Oulun kaimaseuralle 27-98.

Alun ihmettelyn jälkeen 1.puoliaika oli hyvää pelaamista, mutta 2.puoliaika ei enää keskittyminen ja jaksaminen tuntunut riittävän. Kokonaisuutena kuitenkin esitykseen voi olla tyytyväinen.

 

Pienen evästauon jälkeen aloitettiin kamppailu uudestaan toisen pelin merkeissä. Tästä pelistä ei jäänyt kenellekään mitään muisteltavaa tai kerrottavaa. Oulu vei peliä aivan totaalisesti alusta loppuun. Jaksolukemat 9-28, 0-34, 2-26, 4-26 ja näin lopputuloksena 15-114. Puolustuksessa sulkeminen oli täysin poissa. Hyökkäyspäässä takamies jätettiin yksin eikä haettu paikkaa ja tultu syöttöjä vastaan. Tämän seurauksena takamies päätyi yleensä hankalaan paikkaan, mistä seurauksena menetys ja nopean hyökkäyksen päätteeksi lay up omaan päähän. Rovaniemeläisten ainoasta hyvästä esityksestä vastasi vasta muutaman kuukauden mukana ollut Uku, joka taisteli ja puolusti alusta loppuun loistavasti omaa pelaajaansa pysyen hienosti jalkatyöllä nopeiden vastustajien edessä.

Jälkimmäisestä pelistä tärkeimpänä oppina jokaiselle pelaajalle on keskittyä omaan tekemiseen ja pelata täysillä loppuun asti, luovuttamatta tai murjottamatta sekä yrittämällä aina vain uudestaan riippumatta taululla näkyvistä lukemista.