NMKY

Rovaniemen NMKY:n C-tytöt muutamalla minitytöllä vahvistettuna haki Sallasta tärkeää pelikokemusta tulevia koitoksia varten. Matkassa oli mm. ainoastaan viikon korista harrastanut pelaaja, ja koko alkukauden mikrojen mukana harjoitellut tyttö. Lähtökohtiin nähden tulokset olivat tappioista huolimatta yhtä positiivisia, kuin Suomen hiihtomaajoukkueen dopingin näytteet Lahden MM-kisoissa 2001.

 

SaPS-RoNMKY 65-41 (18-4, 22-8, 11-15, 14-14)

Aamun ekassa pelissä vastassa oli kotonaan aina vahva Sallan Palloseura, joka oli paikalla lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Alussa vierailijat olivat pahasti alakynnessä, kun palloa ei saatu hyökkäyspäässä liikkeelle ja SaPS rokotti pallonriistoista seuranneista nopeista hyökkäyksistä. Ronmkyn hyökkäystehot olivat hyvin korille ajaneen Ellan harteilla.

 

Toiselle puoliajalla valmentaja Ella sai loihdittua hienon peli-ilmeen joukoilleen. Levypalloihin mentiin röyhkeästi ja tulosta alkoi tulla: Elsa ja Emilia K. tekivät kovaa jälkeä irtopalloista. Ottelun sykähdyttävimmästä suorituksesta vastasi mikrojen harjoitusvahvuudesta mukaan otettu Bea, joka pääsi heti ensimmäisessä virallisessa ottelussaan korinteon makuun! Kolmas erä Ronmkylle neljällä pisteellä ja viimeinen erä meni tasan. Huonot jaksot ottelun alussa ratkaisivat pelin, mutta arvokasta pelikokemusta ja myös onnistumisia saatiin vasta-aloittaneille tytöille.

Ronmky:n pisteet: Emilia K. 14, Ella 9, Elsa 6, Aino 4, Emilia H. 4, Viveka 2, Bea 2, Ida, Suski.

 

TaKu-RoNMKY 96-56 (34-8, 22-14, 16-22, 24-12)

Vartin paussin jälkeen vastassa oli paljon kokeneempi ja keskipituudeltaan pidempi Taivalkosken Kuohu. Taku näytti heti ottelun alussa kaapin paikan tempaisten 30-0 alun peliin. Alkushokista toivottuaan Namika pääsi peliin hyvin mukaan; kruununa kolmannen erän voittaminen luvuin 16-22. Puolustuspäässä Ronmky:ltä kunnostautui Susanna, jolle ottelut olivat ensimmäiset koripallon parissa. Hyökkäyspäässä mikroikäinen Ida haastoi hienosti, ja meni puolustuksessa kiinni kaikkeen mikä liikkui. Myös Aino teki hyökkäyksessä oikeita valintoja: milloin kannattaa heittää ja milloin ajaa. Ensimmäisellä puoliajalla pimeällä puolelle vajonnut Ella kokosi päänsä toiselle puoliajalle ja heitti tappavan tarkasti 10 pistettä. Emiliat olivat hyökkäyksessä totutun tehokkaita.

Ronmky:n pisteet: Emilia K. 25, Emilia H. 11, Ella 10, Aino 4, Viveka 4, Elsa 2, Bea, Ida, Suski.

Valmennus: Ella Korteniemi
Huolto ja kannustus: Krisse ja Katja

 

Sallan reissun paras lausahdus:

”Syöttöjen katkaiseminen on helppoa, kun mä näen mihin ne aikoo syöttää” –Ida 9v, RoNMKY.