NMKY

Cpojat matka Ouluun käynnistyi varhain lauantaiaamuna kahden joukkueen voimin. Mukana oli yhteensä 17 pelaajaa, joista 9cbpoikia sekä kuume aaltoa paikkaamaan saadut 3ctyttöä ja 5minipoikaa, sekä pieni huoltojoukko. Menomatka sujui hiljaisesti, kun voitiin nauttia ison bussin tarjoamasta tilasta ja jatkaa lyhyeksi jääneitä unia.

White: Vihtori, Pyry, Lauri, Tomi, Oiva, Filipp

Blue: Tuomas, Onni, Teemu, Simo, Onni, Veeti

Lisäksi c-tytöt Alissa, Ninni ja Nella vahvistivat kumpaakin joukkuetta Oulun White joukkuetta vastaan. Oulun Red joukkuetta vastaan kummatkin joukkueet saivat vahvistuksiksi minipojat Teemun ja Davidin.

Onmky White – Ronmky White 38-84 (8-26, 8-18, 9-20,13-20)

Myös Oulu oli sairasteluista johtuen liikkeellä kapealla, 8 pelaajan kokoonpanolla. Peli eteni alusta loppuun vierasjoukkueen komennossa ja vauhdissa. Kenttää juostiin hyvin kumpaankin suuntaan Pyryn sekä Laurin vastatessa pääasiassa korin teosta. Lisäksi Vihtori ja Tomi saivat muutaman mukavan onnistumisen korinteossa. Oiva ja Filipp prässäsivät taukoamatta vastustajan takamiehiä ja Filipp myös päätti muutaman riiston jälkeisen nopean hienoon lay uppiin. Reilusti parannettavaa jokaisella jäi vielä sulkemiseen.

Tytöt pienen alku ujostelun jälkeen näyttivät sm-peleistäkin saatua kovuutta. Ninni keräsi levypallot kovalla prosentilla omalle joukkueella ja auttoi tiukan paikan tullen takamiehiä tuomaan palloa. Alissa ei antanut heitto vaikeuksien vaikuttaa puolustuspään tekemisiin vaan puolusti mallikkaasti vuorotellen lähes jokaista vastustajan pelaajaa. Nella pystyi ottamaan vastuuta pelin pyörittämisestä vapauttaen Lauria ja Pyryä nopeiden hyökkäyksien kärkeen sekä nosteli samalla itse koreja hyökkäyslevypalloista. Lopputuloksessakin päästiin tavoitteeseen, kun voitto irtosi yli 41pisteen erolla. Whiten kotipelissä Oulun Whitea vastaan kärsittiin viimeksi 41 pisteen tappio, joten tämä voi mahdollisesti myöhemmin osoittautua ratkaisevaksi, kun katsotaan kuka isännöi Final Four turnausta.

Pisteet: Pyry 37, Lauri 26, Vihtori 6, Nella 8, Filipp 4, Tomi 2, Oiva 1

Onmky White – Ronmky Blue 45-87 (18-22, 5-20, 9-21,13-24)

Seuraavaksi oli Bluen vuoro kohdata Oulun vanhempi joukkue. Kotipelissä tuloksena oli 45 pisteen tappio, joten tavoitteeksi vähintään 46 pisteen voitto. Vierasjoukkue sai peliin kuitenkin heikon alun, kun puolustuksessa sattui liikaa nukahduksia, joista Ynni nakutti vapaita heittoja pussin pohjalla hyvällä tarkkuudella. Nellan toimiessa kapellimestarina hyökkäämällä kuitenkin pysyttiin iskuetäisyydellä ja puolustuksen herätessä jakson lopussa jakso vieraille 4pistettä.

Toisella jaksolle laitettiin isompaa vaihdetta silmään. ”Menihän se vihdoin” tuumi Alissa jakson puolivälin tienoilla onnistuessaan laittamaan pallon korisukan läpi ja tiputtamaan jo hyvinkin ylipainoiseksi kasvaneen apinan harteiltaan. Isoimmain työn Alissa teki kuitenkin puolustuspään levypalloissa. Kun pallo tuntui polttelevan muiden käsissä, näytti Alissa mallia menemällä kovaa joka tilanteeseen. Saatuaan levarin oli pallosta niin tukeva ote, ettei se varmasti lähtenyt enää muiden mukaan. Lisäksi on nostettava esiin Simo, joka naulasi paikan saatuaan pallon pussiin bonuskaaren takaa ainoasta paikastaan. Vastaavia suorituksia on nähty myös jo kauden aiemmissa peleissä. Tuomaksen eurostep viimeistelyjen siivittäminä puoliajalle mentiin 19 pisteen johdossa. Harmia aiheuttivat kuitenkin Nellalle osittain melko herkästi tulleet 4 virhettä.

3.jaksolla kukaan ei onnistunut pysäyttämään Oulun Mikko Kuismaa, joka tykitti joukkueensa 9 pisteestä 8. Hyökkäyspäässä oli Teemun vuoro johdattaa joukkoja ja jakson jälkeen ero oli Lappilaisille 31pistettä. 4.jakson alkupuolella Oulu kavensi eron pienimmillään jo 24pisteeseen. Toivo 46pisteen voitosta tuntui alkavan jo hiipua, kunnes 3minuuttia ennen loppua alkoi tapahtua. Pallot olivat kolisseet rautoihin koko ottelun, mutta kun loputkin taistelu fiilikset kaivettiin esiin, alkoi pallo löytämään tiensä korin alle ja lopulta myös renkaan läpi. Samalla kovalla miesprässillä saatiin riistoja ja lisää nopeita hyökkäyksiä. Vieraat veivät viimeiset 3minuuttia nimiinsä noin 20pisteellä. Loistava nousu ja taistelu ei kuitenkaan tällä kertaa aivan riittänyt, kun viimeiset yritykset epäonnistuivat ja vastustaja nosti viimeisillä hetkillä pallon koriin.  Hieno voitto kirjattiin lopulta 42 pisteen erolla.

Pisteet: Tuomas 27, Teemu K. 18, Nella 15, Simo 10, Alissa 8, Veeti 4, Onni B. 3, Ninni 2

 

Onmky Red – Ronmky White 21-71 (0-18, 3-14, 10-12, 8-27)

Oulun nuorempi joukkue oli liikkeellä laajalla 13 pelaajaan kokoonpanolla. Valmentajakseen joukkue on saanut kevään ajaksi tunnetun Oululaisvalmentajan, Juha Valkaman. Vierasjoukkue otti peliin tuoreita jalkoja Davidin ja Teemun muodossa, jotka olivat aiemmat kaksi peliä seuranneet katsomon puolelta. Teemun keskittyessä enemmän hyökkäyspään suorituksiin, David otti isoveljensä Filippin roolin pallollisen pelaajan kovana prässääjänä.  Veljekset aiheuttivatkin monia menetyksiä vastustajan takamiehille ja ohessa myös pussittivat mukavasti pisteitä. Oiva tuskasteli hyökkäyspään vaikeuksien kanssa ja meinasi unohtaa välillä puolustuksenkin siinä mukana, mutta huomasi että kovalla asenteella töitä tehdessä hyökkäyspäässäkin alkaa onnistumisia tulemaan jossain vaiheessa.

Pisteet: Lauri 24, Pyry 23, Filipp 10, David 4, Vihtori 4, Tomi 2, Veeti 2, Oiva 2

Onmky Red – Ronmky Blue 60-64 (19-13, 12-25, 8-16, 21-10)

Blue vaikutti lähteneen otteluun puolivaloilla, keskittymisen ollessa jossain muualla kuin kenttä tapahtumissa. Kuten monesti urheilussa todistettu, tähän ei ikinä ole varaa. Simo osui ottelun ensimmäisessä hyökkäyksessä kolmosessa, mutta muuta positiivista ei kentällä vierasjoukkueella tapahtunut. Valmentaja Kujala innostui vertailemaan tulevaisuuden lupausta jo edustusjoukkueen riveissä kolmosia upottavaan Ilari Niemiseen.

Toiselle jaksolle puolustusta tiivistettiin ja pallollisen lisäksi painetta onnistuttiin pistämään syöttölinjoille pelaamalla lähimmät syöttöpaikat yli. Hyökkäyspäässä vastustajia hieman isompi ja vanhempi Tuomas myllersi mallikkaasti. Joukkuepeli oli kuitenkin kateissa koko pelin ajan. Pallottomat pelaajat eivät juosseet täysillä ylös eivätkä liikkuneet ja pelanneet itseänsä vapaaksi, jolloin myöskään palloa ei saatu liikkumaan.

3.jaksolla joukkueen nuorimpiin Davidin kanssa kuuluva Onni K. hassutti puolustajia erittäin näyttävästi useaan otteeseen. Lisäksi esiin on nostettava Onni B. ja Simon puolustus työskentely sekä vastustajan isojen pelaajien mallikas sulkeminen levypalloissa. Ottelun lopussa Ynni nousi vielä parhaimmillaan yhden korin päähän, kun valmentajavelho Valkaman kuvioilla saatiin pelaajat aivan vapaaksi korin alle, vieraspuolustuksen ihmetellessä ja unohtaessa varoittaa skriinit. Teemu K. ja Tuomas kuitenkin johtivat joukkonsa lopulta ansaittuun voittoon.

Pisteet: Tuomas 24, Teemu K. 19, Simo 7, Onni K. 4, Teemu H. 4, Veeti 2, David 2, Onni B. 2