NMKY

Rovaniemen NMKY oli täysin vastaantulija Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoita vastaan sunnuntaina Keltakankaalla. Vieraat pelasivat hyvää hyökkäyspeliä ja puolustivat kotijoukkueen täysin aseettomaksi.

 

Aivan ottelun alkuhetket lupailivat kotijoukkueelle hyvää, kun synttärisankari Pyry Dementjeff heitti tarkasti ja Ville Valkama päätti röyhkeän korille ajonsa onnistuneesti. Lunta oli kuitenkin tulossa tupaan rajulla syötöllä, kun HoNsU:n heittorumba lähti käyntiin. Vieraat nakuttivat avausneljännekseen peräti kuusi kolmen pisteen heittoa koriin! Namikalta Miika Jaatinen teki ensimmäiseen erään seitsemän pistettä. Avausneljännes vieraiden heittojuhlan jälkeen 14-31 ja kotijoukkueen päät olivat siihen malliin painuksissa jo tässä vaiheessa, että peli oli lopullista sinettiä vaille valmis.

 

Lopullinen tyrmäys tuli toisessa erässä, jossa Ronmky ei saanut omaa peliään lainkaan käyntiin. Jyväskyläläisten kova paine pallolliseen ja pallottomiin pelaajiin lamaannutti kotijoukkueen pelin täydellisesti. Toisessa päässä HoNsUn set-hyökkäykset pyörivät nätistä ja loivat vapaita heittopaikkoja jatkuvalla syötöllä. Ja kun vierailijat käyttivät vapaat heittopaikat hyväksi; olivat lukemat taululla rumat! Tauolle lukemista 22-54; game over.

 

Toisella jaksolla HoNsUn ote hellitti ja Namikakin pääsi pyörittämään ajoittain hyökkäyspeliään. Kotijoukkueen viimeistely oli kuitenkin valovuoden vierailijoita perässä. Aivan vapaistakaan paikoista ei palloa saatu pussiin. Lisäksi hyvän pallonliikkeen kautta saatuja vapaita heittopaikkoja ei jostain syystä uskallettu käyttää hyödyksi. Vieraat olivat kaikilla pelin osa-alueilla kotijoukkuetta edellä ja ottivat ansaitusti suvereenin vierasvoiton lukemin 52-86.

 

Kotijoukkueen ainoihin onnistujiin lukeutui Ville Valkama, joka pelasi hyökkäyspäässä röyhkeästi ja puolusti kovalla asenteella. HoNsU onnistui jälleen laajalla rintamalla. Takamies Semi Laine pyöritti hyökkäyspeliä hyvin, Jussi Salo ajoi korille tehokkaasti ja Pasi Tolkki heitti tarkasti.

 

RoNMKY-HoNsU II 52-86 (14-31, 8-23, 18-13, 12-19)

Ville Valkama 11

Jani Vostrakov 8

Miika Jaatinen 7

Pyry Dementjeff 5

Miska Kujala 5

Tuomas Kosunen 4

Lauri Herva 4

Ilari Nieminen 4

Risto Rantanen 2

Pekka Mustonen 2

Lenni Lassila

Henri Kiviniemi

 

 

Rovaniemen NMKY:n seuraava ja samalla viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 28.2 klo 13.00 Keltakankaalla. Tuolloin vastaan tulee vanha tuttu; Kiimingin Riento.