NMKY

B-tytöillä 9 pelaajan joukkue mukana Oulussa.

Ensimmäisenä vastaan asettui Ylivieska, joka oli juuri lopettelemassa omaa koitostaan Oulua vastaan kun saavuimme pelipaikalle hajanaisesti. Ottelun kulku kirjoitettiin aika hyvin ensimmäisessä erässä. Ottelun tempo pysyi Rovaniemen hallussa ja suurin osa hyökkäyksistä oli nopeita transition-hyökkäyksiä. Pallon riistosta tai puolustuspään levypallosta nopea ylöstuonti ja viimeistely. Moni hyökkäys ei kestänyt yli viittä sekuntia kauempaa. Ensimmäinen erä 34-0 Rovaniemelle. Toisessa erässä Ylivieska sai jo omaa peliään käyntiin ja heillä onnistumisia tuli myös kolmosen takaa. Muutoin ottelun käsikirjoitus sujui samanlaisena läpi koko ottelun, paljon nopeita hyökkäyksiä ja epäonnistuneesta heitosta kaivettiin monesti hyökkäyslevypallo (tai useampikin) joista koitettiin uudelleen koria. Ottelu lopulta Rovaniemelle 99-26

Valmentajan mietteet: "Nopeita hyökkäyksiä päästiin juoksemaan tosi paljon, torstain harjoituksissa juostiin paljon 2-1 ja 3-2 tilanteita ja se välittyi myös kentälle. Pelaajat liikkuivat hyvin ja syötöt olivat hyvin ajoitettuja. Ohinostoja näkyi penkin päähän silti paljon, mutta verrattuna aikaisempiin peleihin viimeistelyprosentti oli huomattavasti parempaa. Loppumatsissa näkyi myös pallon liikettä ja give-and-go pelaamista, onnistumisia kaikilla tytöillä laajalla rintamalla. Meillä oli selvä pituusylivoima, mutta silti Ylivieskalta kävi tytöt kovalla tahdilla hakemassa hyökkäyslevypalloja, se levari pitää silti ottaa eikä odottaa sen tippumista syliin. Yksittäisistä suorituksista pakko mainita "pikku-Empun" komea pivot-layuppi."

 

Toinen ottelu heti putkeen Oulua vastaan ja ottelun alkuminuuttien jälkeen alkoi valmennuskaksikkoa hieman kylmäämään, sillä kolme pelaajaa yhdeksästä ilmoitti olevansa pelikyvyttömässä tilassa eivätkä halunneet kentälle. Pieniä loukkaantumisia tulee myös kummasti enemmän, kun pelaa toisen ottelun putkeen. Itse ottelu oli hieman toisintoa päivän ensimmäisestä koitoksesta, mutta tällä kertaa Rovaniemi oli altavastaajana. Toisella puoliajalla käyttöön otettu paikkapuolustus tuotti jonkin verran tulosta, mutta molempien jälkimmäisten erien lopuissa Oulu pääsi vielä tehtailemaan pinnoja. Ottelu Oululle 84-22.

Valmentajan kutinat ottelusta: "Eipä tuosta sen ihmeempiä, tiedossa oli, että on ihan erilainen jengi vastassa kuin ekassa matsissa. Toki kun on penkillä kolme pelaajaa neljästä liki pelikunnottomassa tilassa niin peluutus muuttuu hieman haastavammaksi. Hyvää taistelua nähtiin kentällä ja myös vaihtopenkillä. Paikkapuolustusta olisi kyllä hyvä päästä harjoittelemaan vielä isolla kentällä. Mieleen jäi Alissan heittäessä kolme vaparia putkeen sisään (virhe+tekninen) kun vastustajan valmentajalla oli erimielisyyttä tuomarin viheltämästä virheestä. Ilmaiset pisteet otettiin siitä tilanteesta tarkasti talteen."