NMKY

Lauantaiaamuna 4.30 shellin pihalle kerääntyi matkalaisia pelikamojen lisäksi tyynyt ja peittoja mukanaan. CB-pojat suuntasivat kohti Kajaania ja Otanmäen urheilutaloa. Mukana kahteen joukkueeseen 17 pelaaja, joista 4 oli vahvistuksia c-tytöistä. Jokainen jatkoi uniansa bussissa, kukin omalla tyylillään. Oheisissa kuvissa näkyy tyylinäytteet muutamasta omaperäisemmästä nukkuma-asennosta.


 

Kontiomäen shellillä syötiin aamupala buffet 9 aikaan, jotta jaksetaan pitkä päivä ja useampi peli. Pelipaikalle saavuttiin lopulta hieman aikataulusta jäljessä, mutta onneksi lämmittelyaikaa jäi vielä kutakuinkin riittävästi. Tyttöjenkään pelot eivät toteutuneet vaan hiukset ehdittiin rauhassa asettelemaan kuntoon ennen peliä.

White – Kataja 77-47 (19-6, 20-17, 24-6, 14-18)

Whiten vahvuus oli 8 pelaajaa, joista Jaakon minuutit olivat vielä rajoitetut nilkkavammasta toipuessa. Uutena tuttavuutena vastustajana oli Joensuun Kataja, joka oli liikkeellä 6 pelaajalla. 1.jaksolla painettiin puolustuksessa kovasti ja hyökkäyksessä pidettiin vauhtia yllä. Hyvän jakson jälkeen hyvän olon tunne hiipi puseroon. Toisella jaksolla ajauduttiin mukaan vastustajan hitaampaan pelitempoon, jonka seurauksena puolustuksen intensiteetti laski eikä hyökkäyksessä saatu enää niin hyviä paikkoja. Katajan ainut isompi pelaaja kiitti hidastuneesta pelitemmosta, ja nosteli Pyryn hyvästä puolustuksesta huolimatta jakson aikana 11 pistettä (koko pelin saldo 27.) Puoliajalla johto 16 pistettä. Pukukopissa sovittiin, että lähdetään pelaamaan omaa vauhdikasta peliä ja ratkaistaan peli 3.jaksolla.

Näin toden totta tehtiin. Ensimmäistä kertaa cpoikien peleissä mukana ollut Emilia avasi toisella puoliskolla pistetilinsä ja nakuttikin vauhtiin päästyään 8 pinnaa jakson aikana. Puolustuksessa Vihtoi siirtyi puolustamaan vastustajan isompaa pelaajaa ja pärjäsikin erittäin hyvin korin alus painissa. Viimeisellä jaksolle pystyttiin keskittymistä ja jaksamista pyrkiä siirtämään sekä säästämään jo seuraavaan peliin.

Pisteet: Pyry 27, Lauri 25, Emilia 10, Vihtori 6, Nella 5, Tomi 4, Simo, Jaakko

 

Kataja – Blue 58-88 (15-22, 13-11, 14-25, 16-30)

Bluen kokoonpanon alkuvahvuus oli 9 pelaajaa. Hanno kuitenkin joutui jättämään leikin kesken jo muutaman lyhyen vaihdon jälkeen, kun pahankuuloinen flunssa ei sallinut pelaamista. Whiten pelistä oppineena vauhtia lähdettiin pitämään alusta asti. Hyökkäyspäähän se toikin monia ylivoimahyökkäyksiä, joista Teemun ja Tuomaksen johdolla nosteltiin koreja. Puolustuksessa vauhti aiheutti liian usein sekaannuksia puolustettavien suhteen ja näin myös vastustaja pääsi useisiin vapaisiin paikkoihin. Toisella jaksolla vastustajan hitaampi vauhti alkoi jälleen tarttua myös omaan asenteeseen, josta seurauksena nopeat hyökkäykset jäivät puuttumaan. Tämä näkyi heti tehdyissä pisteissä. Puolustuksessa pallolliseen saatiin hyvä paine, mutta pallottomien puolustajat olivat lähinnä sivustaseuraajia, vaihtaen itsensä puolustajaksi vasta kun oma pelaaja sai pallon. Näin vastustajan takamiehelle annettu kova paine ei tuottanut tulosta, kun aina löytyi helppo syöttöpaikka. Ja kun puolustus aloitettiin vasta oman pelaajan saatua pallon, oltiin useasti myöhässä tilanteesta sen ratkaisevan hetken ja seurauksena useampi virhe. Puoliajalle mentiin 5 pisteen johdossa.

Pukukopissa puhuttiin jälleen omaan vauhdikkaaseen peliin palaamisesta. 4.virheen kanssa koko toisen puoliajan pelannut Miro nosti tasoaan huomattavasti ja pyöritti vierasjoukkueen peliä mallikkaasti Aten kanssa. Poikien hyvistä ja nopeista avaussyötöistä päästiin viimeistelemään nopeita lay uppeja. Puolustuksessa Teemu oli kuningas korin alla lyöden palloa seinille vastustajan heitoista useaan kertaan. Katajan jouduttua pelaamaan lähes koko toisen puoliajan ilman vaihtomiehiä, ei Oivan loukkaantuminenkaan menoa hidastanut vaan puoliaikaa hallittiin alusta loppuun.  

Pisteet: Tuomas 36, Teemu 31, Miro 10, Alissa 4, Ninni 3, Onni 2, Atte 2, Oiva, Hanno

 

Hyrske – White 56-79 (17-27, 21-16, 11-17, 7-19)

Myös toinen vastustaja, Heinäveden Hyrske, oli uusi tuttavuus. Hyrske oli liikkeellä 7 pelaajan voimin. 1.jaksolla vastustaja onnistui muutamassa bonuskaaren takaa lähteneessä heitossaan, mutta hyvin pyörinyt oma hyökkäyspeli tuotti onnistumisia laajalta rintamalta ja pelissä siirryttiin kuskin paikalle. Etenkin Simo ja Vihtori jaksoivat liikkua pallottomina etsien vapaata tilaa vastustajan seisovan paikkapuolustuksen keskeltä, joka palkittiin hyvinä paikkoina ja onnistumisina korin alta. Lisäksi korin teon kanssa kummatkin pelit tuskaillut Nella onnistu yhdessä ”and one” suorituksessaan. Liekö edellisillan keekin keikka pyöri vieläkin painajaisina mielessä, häiriten viimeistely tarkkuutta… Muilla pelin osa-alueilla Nella esiintyi esimerkillisesti, puolustaen hyvin ja liikuttaen palloa hyökkäyksessä. Pelin ja päivän hienoimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin Pyry, joka naulasi jakson loppuessa kovan kolmosen puolustajien estelyistä huolimatta ja nostatti tunnelmaa niin penkillä kuin katsomon puolellakin.

Toisella jaksolla vastustaja rankaisi kovalla kädellä skriini ja handoff peleistään, kun skriinaajan puolustaja ei ehtinyt, muistanut eikä viitsinyt varoittaa kaveria tulevasti skriinistä. Myös skriinin takaa esiin astuminen loisti poissaolollaan, jolloin vastustajan vikkelät takamiehet pääsivät keskeltä kenttää lay uppeihin. Hyökkäyspäässä Hyrskeen seisova paikkapuolustus onnistui tavoitteessaan, kun vierasjoukkue sortui tyytymään näennäisesti vapaana seisoskeluun kolmosen kaarella ja ottamaan pitkiä hyppyheittoja. Pelin takkuillessa ja Laurin sekä Pyryn kärsiessä virhevaikeuksista ei tilanne puoliajalle mentäessä näyttänyt hyvälle vaikka johto olikin 5 pistettä.

Jälkimmäisellä puoliajalla puolustus tiivistyi hieman, ja myös osittain vastustajan heikon viimeistelyn ansiosta Hyrske pidettiin 2 jälkimmäisen jakson aikana 18 pisteessä. Hyökkäyksessä ei pelaajien eikä pallon liike lisääntynyt, mutta Pyry johdatti muutamalla yksilösuorituksellaan vieraiden karkumatkaa. Lähes joka kerta, kun pallo saatiin syötettyä joukkuekaverilla ja muistettiin leikata syötön perään, oli tuloksena vapaa paikka korin alta tai vähintään virhe vastustajalle. Taistelupeukku pelistä Jaakolle, joka kipeällä nilkalla teki tärkeää työtä puolustuksessa ja tarjosi tärkeitä hengähdysminuutteja muille. Pelin lopussa tilanne oli jo selvä, mutta kovan puolustuksen kautta pyrittiin väsyttämään vastustajaa jo seuraavaa Bluen peliä silmälläpitäen.

Pisteet: Lauri 21, Pyry 16, Emilia 14, Vihtori 10, Nella 7, Simo 7, Jaakko 2, Tomi

Blue – Hyrske 50-49 (15-19, 14-9, 14-8, 7-13)

Oiva oli saatu onneksi parsittua pelikuntoon, mutta Blue joutui taistoon vajaamiehisenä, kun Hannon lisäksi Miro ei polvikivuiltaan pystynyt pelaamaan. Whiten pelistä oppineena korostettiin sulkemisen tärkeyttä puolustuksessa ja hyökkäyspäässä liikkumista sekä korille ajamista. 1.puoliskolla nämä jäivät kuitenkin kuuluisaksi sanahelinäksi, kun vastustaja sai kerta toisensa jälkeen yrittää korin tekoa monta kertaa. Hyökkäyspäässä tyydyttiin liikaa kaukoheittoihin, joita vastustajan paikkapuolustus aneli ottamaan, jotka usein kolisivat rautaan tai päätyseinään. Ninni ja Alissa muistivat muutaman kerran leikata syötön jälkeen, ja saivatkin paikkoja lähemmäs koria. Kuitenkin usein olisi tarvittu vielä rohkeutta ottaa pomppu ja rymistellä kohti koria ajoilla.  Puoliajalla oltiin tiukassa pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla koko pelin toistettu sulkemisen tärkeys alkoi vihdoin näkyä myös toimintana kentälle, etenkin Ninnin kasvaessa asennetta huikeasti ja näyttäen mallia vahvasta sulkemisesta. Onni astui esiin puolustuksessa astumalla hyvin skriinien takaa esiin ja auttamalla vahvasti joukkuekavereita. Myös Oiva ja Atte löysivät monesti aiemminkin nähdyn ”lockdown” vaihteen puolustukseensa. Hyökkäyspäässä vaikeudet jatkuivat, mutta Tuomas johdatteli hyvällä hyökkäyslevypallo pelaamisellaan ja korin alta nostoillaan joukkueen viimeiselle jaksolle 7 pisteen johdossa. Viimeinen jakso tarjosi jännitystä ja huikeaa tunnelmaa, kuten pelien kuuluukin. Pelillisesti ei hienouksia nähty, mitta vierasjoukkueen 4henkinen kannattajaryhmä siivitti mahtavalla kannustuksellaan joukkueen hyvään taisteluun ja tuen siivittämänä saatiin tarvittavat stopit puolustuspäässä. Teemu kylmähermoisesti upotti vaparit viime hetkillä 4/4 ja varmisti voiton lappilaisille. Trilleristä siis 1 pisteen voitto ja pelin jälkeen oli hymyt herkässä. Viime hetkien vaparit upottaneen Teemun sanoin: ”helpon voiton” myötä lähdettiin kotimatkalle.

Pisteet: Teemu 24, Tuomas 16, Alissa 5, Ninni 5, Onni, Oiva, Atte

Kun valmentaja ei ollut päässyt vaikuttamaan tilanteeseen, oli ruokapaikaksi valikoitunut Burger King eli Oulun kautta kotiin. Kotona ollaan yhden jälkeen yöllä, lähes vuorokausi lähdön jälkeen. Cpojat huilaavat peleistä ensi viikonlopun, mutta jo hiihtoloman alkaessa pelataan jälleen kun vuorossa aina yhtä tunnelmallinen joukkueiden keskinäinen kohtaaminen. B-pojat sen sijaan pelaavat ensi viikonloppuna, matkaten Ouluun.