NMKY

Minipojat jatkoivat voittojen tiellä Pohjoisen alueensarjassa. Sekä White, että Blue olivat voitokkaita Oulun Nmky:tä ja Kalajoen Nuorisoseuraa vastaan.

 

RoNMKY Blue  - Oulun NMKY 33-24 (8-0, 8-4, 9-10, 8-10)

Ronmky:n valmennustiimi ja pelaajisto oli saanut päivän peleihin vahvistuksia tyttöjoukkueiden puolelta, kun seuran kaikkia tyttöjuniorijoukkueita hallinnoiva Lauri Herva toimi valmennusapuna ja mikro/minitytöistä mukaan oli saatu poissaoloja tuuraamaan Ida ja Bea, jotka suorituivat urakastaan hienosti. Samalla saatiin tytöille arvokasta pelikokemusta; sillä minitytöillä ei valitettavasti ole tälle kaudelle omaa joukkuetta pelaajapulan vuoksi. Pojista hyvää taistelu ilmettä osoittivat irtopalloissa hyvin hajulla ollut Jaakko ja loistavasti puolustanut Valle.


Ohjeita kuunnellaan tarkkaavaisesti

Kaikkiaan puolustuspäässä tekeminen oli hyvää; suurimmat ongelmat olivat jälleen kerran korinteossa. Lisää ongelmia seurasi epäonnistumisista johtuneesta turhautumisesta, joka ei ainakaan parantanut suorituksia. Valmennusjohto pyrkikin teroittamaan, että ainoa mihin kentällä voit vaikuttaa, on oma tekeminen. Kun jokainen tuo kentälle oman arvokkaan panoksensa; on koossa joukkue. Kovasti kauden aikana kehittyneestä Oulusta esiin on nostettava liukkaalla jalalla liikenteessä ollut #32 Lauri, joka pitä Ronmkyn puolustusta ajoittain pilkkanaan. Heikosta viimeistelystä huolimatta, kotijoukkueelle varsin hallitun oloinen voitto. Parannettavaa jäi etenkin viimeistelyssä ja syöttöjen laadussa; kaarisyötöt eivät mene enää läpi.

 

RoNMKY White  -  Kalajoen Nuorisoseuran Urheilijat 37-25 (8-8, 12-3, 10-6, 7-7)

Valmennustiimi saatiin tähän peliin jälleen tuttuun formuunsa, kun perjantaina itsensä vanhoiksi ja raihnaisiksi tanssineet Ilari ja Ville tulivat jakamaan tietämystään innokkaille koripalloilijan aluille. Pelaajistossa poissaoloja oli paikkaamassa minityttö Venla. Itse otteluun Kalajoki tuli kovaa päälle. Whitilta apupuolustus puuttui alkuminuuteilla täysin, ja kotijoukkue olikin pakotettu aikalisälle juonimaan ”uusia” metkuja. Teemun loistavan puolustustyöskentelyn johdosta peliin päästiin mukaan. Kirilin näyttävä korille ajo tasoitti lukemat ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä.


Teemu korkeimmalla levypallokamppailussa

Toisessa erässä duo Onni-Veeti M alkoi päästä vauhtiin: poikien peliä oli mukava katsella ja ihailla; kaikesta tekemisestä paistoi se tärkein eli pelistä nauttiminen! Syksyn ja talven aikana hurjasti kehittynyt Aapi pääsi myös korinteon makuun juuri ennen puoliaikaa. Vieraat jätettiin toisessa erässä ainoastaan yhteen pelitilanne koriin. Pienillä muutoksilla puolustuksessa saatiin aikaan suuri ero tulostaululla. Pojat jatkoivat samalla hyvällä ilmeellä matsin loppuun pelaten joukkueena etenkin puolustuspäässä.

 

RoNMKY White  -  Oulun NMKY 42-20 (14-2, 7-4, 8-4, 13-10)

Toinen peliputkeen ei valkoisten jaloissa painanut, sillä nyt nähtiin parasta puolustuspeliä; mitä Rovaniemen NMKY:n minipojat ovat esittäneet vuosikausiin! Vieraiden pistesarakkeeseen ruksattiin ainoastaan 10 pinnaan edestä onnistumisia kolmessa ensimmäisessä erässä yhteensä. Puolustuksen kulmakivinä olivat arvokasta työtä tehneet Aapi, Joonas ja Eliel; jotka pitivät omat pelaajansa nuhteessa. Teemu siivoili korin alta loput selvemmille vesille. Hyökkäyspäässä David esitteli jälleen näyttäviä hoog-heittojaan.

 
Venla oikeaoppisesti häiritsemässä heittoa

RoNMKY Blue  -  KaNSU 44-33 (14-13, 12-8, 13-4, 5-8)

Päivän viimeiseen peliin valmennusjohto kaivoi todellisen jokerikortin esiin, joka tuntui sekoittavan vastustajan pasmat täysin. Siviilikiireiden takia Bea oli estynyt päivän toisesta pelistä, joten seuramme kolmaskin mini-ikäinen tyttö Emilia kaivettiin katsomon puolelta parrasvaloihin. C-tyttöjen peleissä kouliintunut ”Emppu” oli pienistä peliminuuteistaan huolimatta kentän ehdoton hahmo. Emilian hyvistä passeita pääsivät nauttimaan Elias ja Niilo useaan otteeseen. Kaikki kunnia toki myös pojille, jotka juoksivat kenttään hyvin ja viimeistelivät paikan saatuaan.


Ida pelasi tavoilleen uskollisesti rohkeasti isompiensa seassa

Väsyneiden joukkueiden kohtaamisessa Joel taisteli tavoilleen uskollisena molemmissa päissä kenttää esimerkillisesti. Myös Ida esitti hyviä otteita, vaikka korien muodossa ahkerointia ei tässä pelissä palkittu. Silmiin pistävää Idan kaikessa tekemisessä on kuitenkin pelaamisen ilo. Vaikka tulee epäonnistumisia, pysyy hymy huulilla ja joka tilanteeseen mennään täysillä taistellen. Ihailtava asenne, josta on hyvä ottaa mallia niin minipoikien, kuin myös muidenkin pelaajien aina edustusjoukkueeseen saakka. Osasta poikia huomasi, että väsymys vaivaa ja keskittyminen oli puolitiessä; turhan monta kertaa kentällä keskityttiin tanssimaan Gangnam-stylea koripallon pelaamisen sijaan… Sallittakoon se pitkän päivän päätteeksi, täähän on kuitenkin vain korista!

Lisää kuvia peleistä

 

RoNMKY Bluessa pelasivat päivän aikana: Filipp, Joel, Niilo, Heikki, Valle, Jaakko, Valtteri, Elias, Ida, Bea, Emilia.

RoNMKY Whitessa pelasivat: David, Onni, Veeti M, Teemu, Joonas, Aapi, Eliel, Kirill, Veeti S, Venla.

 

Minipoikien pelit jatkuvat vielä keskinäisen ottelun merkeissä torstaina 3.3. Alueen finaaliturnaus pelataan näillä näkymin Rovaniemellä lauantaina 2.4. Lisäksi kevään ohjelmassa on Järvenpäässä pelattava Sima Basket- turnaus.