NMKY

AB-pojat reissasivat voimalla 6 miehen Ouluun pelaamaan ynnin b-poikia vastaan.  Mukana Onni, Shehram, Uku, Hasnat, Shendal ja Paavo. Muutama pelaaja joutui jäädä sairastelun takia sivuun, viimeinen takaisku tuli vasta lähtöaamuna joten reagointiaikaa kaventuneeseen kokoonpanoon ei jäänyt. Näin ollen Miska sai pakata pelikamat mukaan ja pelaajavalmentajana tarjosi tarpeen tullen pojille mahdollisuuden lyhyeen hengähdystaukoon penkin puolella. Lisäksi videovalmentajaksi mukaan saatiin nilkkavammasta vielä toipuva Joni.

Oulun korisviikonloppu oli tiivis ja tämän vuoksi saliaikaa peleihin oli vain rajatusti tarjolla. Tämän seurauksena pelattiin kummatkin pelit kolmen jakson mittaisena.

1.peli Onmky – Ronmky 49–32

2.peli Onmky – Ronmky 44–16

Pelaajien kommentit:

Hyvin puolustettu.

Alkuerässä oli hyviä kuviota, mutta loppuun mennessä peli meni vähän huonosti.

Hasnat pelasi erittäin hyvin ja sai tehtyä useamman korin ja sai hienoja syöttöjä aikaan.

Oulun numero 7 oli erittäin hyvä puolustuksessa ja myös hyökkäyksessä, ja liikkui nopeasti laidasta laitaan. Oulun paras heittäjä oli numero 28, joka sai heitettyjä useamman 3p. heiton peräkkäin.

Minun mielestäni meidän joukkueessa Hasnat, Paavo, Onni, Shendal, Uku ja Shehram pelasi erittäin hyvin, erityisesti Hasnat.

Pelit menivät paremmin kuin oletettiin. Oulussa pelatut pelit sujuivat huomattavasti paremmin kuin Rovaniemellä pelatut.

Ensimmäinen peli oli hyvin tasainen. Alussa lähdimme hyvällä energialla pelaamaan, mutta pienen pelaajamäärän vuoksi väsyimme ensimmäisen pelin jälkeen ja pelasimme toisen pelin paljon vähemmällä halulla ja energialla.

Valmentajan kommentit:

Yksilötaidossa hävittiin jonkin verran, mutta sitä korvattiin joukkuepelillä. Suurin osa koreista saatiin ”give & go” peleistä, joissa syötön jälkeen leikattiin korille ja saatiin sinne vapaaseen paikkaan pallo takaisin. Vastustaja pienempikokoisena ja nopeampijalkaisena aiheutti puolustuspäässä ongelmia kun oman pelaajan edessä ei ainakaan laillisesti meinattu pysyä. Apupuolustus oli kuitenkin yleensä hyvin paikalla estämässä vapaat ajot korille. Vastustaja saatiin pakotettua usein hankalaan heittoon, mutta kuten usein aiemminkin, ei levypallotaistelussa oltu mukana. Sulkeminen unohtui ja vastustaja pääsi poimimaan levypallot talteen. Hyökkäyspäässä koko eroa pyrittiin käyttämään hyödyksi pelaamalla palloa korin alle. Tästä saatiinkin jonkin verran helppoja koreja, mutta myös menetyksiä kun välillä 3sekunnin alue meinasi käydä ahtaaksi kaikkien pyrkiessä sinne yhtä aikaa.