NMKY

Taivalkosken Kaarihallille kokoontui lauantai-aamuna koripallon ystäviä seuraamaan B-tyttöjen aluesarjan otteluita. Napapiiriltä matkassa Nella K, Oona, Hanna, Iso-Jossu, Saana, Karo, Nella M., Alissa, Ninni, Pikku-Emppu, sekä valmennusduo Graf & Herva. Takaiskuja oli tulla jo ennen kuin auton renkaat olivat kirjaimellisesti ehtineet pyörähtää yhtä kierrosta kun Oona onnistui jollakin ilveellä jättämään toisen jalkansa auton renkaan alle istuen vielä autossa kyydissä. Episodi veti hiljaiseksi myös kaikenlaista nähneen Fakiiri Grafin.

 

Ensimmäisessä mittelössä Rovaniemen NMKY pääsi mittaamaan Taivalkosken Kuohun päivän kunnon. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kun Kuohun tytöt painoivat kovaa päälle. Ronmky:ltä vauhtiin ja kovuuteen pystyivät vastaan ainoastaan Oona ja Iso-Jossu, jotka kauhoivat valtavan määrän roskapalloja korinalta. Varsinkin Jossu ”hyrskytti” Martti Niemisen sanoin korilta korille. Toisella jaksolla meno hieman rauhoittui ja eroa syntyi Ronmky:n hyväksi 10 pistettä ennen puoliaikaa. Saanan erinomainen ja aggressiiviinen puolustuspelaaminen tuotti helppoja pinnoja vieraiden laariin.

Ottelun toisen puolikkaan alkuun Ronmky ratkaisi ottelun. Heittävä osasto Alissa ja Karo saivat kämmenet lämpimiksi ja tulosta tuli. Karo onnistui myös Bonuskaaren takaa. Neljäs jakso meni pelaillessa, eikä mitään merkittävää enää sattunut. Mainittakoon vieraiden onnituminen vapariviivalta. 12 pinnasta yhteensä 6 tuli vapareista ja muutenki prosentti oli hyvä. Ottelu päättyi lopulta Ronmkylle 56-30.

Ronmky:n pisteet: Oona 12, Alissa 12, Nella M. 8, Karo 7, Saana 5, Jossu 5, Nella K. 3, Ninni 2, Emppu 2

Valmentajien kommentit:

-         Nämä matsit takua vastaan on hyviä. Oltiin parempia niinku meän mielestä tietenkin pitikin. Ilahduttavaa, että hoidettiin homma omalla hyvällä suorittamisella. Paikkapuolustusta harjoteltiin ja meni ehkä opettelun puolelle. Hyvin sillä saatiin kyllä vastustaja sekasi, mutta sitte meni ajoittain omaki peli. Syöttötilat pitää saada pois keskustasta, mutta muuten ihan jees se paikka. Hyökkäyksessä vastustajan paikkapuolustus ei aiheuttanu mitään ongelmia kuhan maltettiin liikuttaa palloa.

 

Toinen peli Ylivieskan Kuulabaskettia vastaan muodostui melkoiseksi nyrkkeilyotteluksi. Ylivieskan tytöt sinkoilivat itseään suojelematta pallojen ja puolustettavien perässsä. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut ottelun kulkuun muuten kuin siten että Jossu loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla. Puoliaikaan mennessä tilanne oli Namilkalle 46-18. Ensimmäisen puoliajan onnistujiin on nostettava Karo, joka taisteli ja raastoi, sekä vastasi Ylivieskan kovaan peliin samalla mitalla pelaten kuitenkin fiksusti.

Toisella puoliajalla Ylivieska jatkoi prässäämistä, missä ei juuri järkeä ollut. Ronmky:n tytöt mursivat sen oikeaoppisesti parilla syötöllä tehden 28 pinnaa käytännössä nopeista hyökkäyksistä. Varsinkin kolmannella jaksolla ottelun hahmo ja elämänsä parhaan ottelun pelanneen NellaNepoKoposen pelaaminen oli ilahduttavaa katsottavaa. Nella oli täysin pitelemätön avokentällä juostessaan ja nyt pallot löysivät myös tiensä koriin. Myös Hanna teki jälleen pyyteetöntä duunia joukkueen eteen ja haki kentän lyhimpänä pelaajana toistakymmentä levypalloa, mikä kertoo kaiken Hannasta koripalloilijana. Viimeinen neljännes oli Alissa Lumme show. Allu teki 15 pinnaa joukkueen 19:sta. Tätäkin hienompaa oli että Allu näytti käytännössä koko hyökkäysrepertuaarinsa Taivalkoskelaisyleisölle. Röyhkeitä korille-ajoja, näyttävä layback ja kolkki. Ottelu lopulta Ronmky:lle 90-44.

Ronmky:n pisteet: Allu 25, Saana 12, Nella 12, Oona 8, Ninni 8, Karo 5, Nella 5, Hanna 4, Emilia 4, Johanna 2

Valmentajien kommentit:

Nyt täytyy todeta, että peli on aina suhteessa vastustajaan. Ei haluta ottaa yhtään pois Ylivieskan tyttöjen yrittämiseltä. Mahtava asenne tytöillä on ja jos samalla asenteella reenaavat kuin pelaavat niin kehittyvät nopeasti. Mutta täytyy myös sanoa, että kokonaisuutena pelissä ei kauheasti järkeä ollut. Vastustaja otti ylhäältä koko pelin, vaikka joka ikinen meän pelaaja pystyi purkamaan sen prässin kuljettamalla. Yritettiin kyllä syöttämällä tulla ylös ja tultiinki ajoittain. Tuli sitten täydellinen coast-to-coast peli. Noh, hienoa oli että Neponen pääsi näyttämään nopeuttaan. Myös Karon henkinen kasvu ottelun aikana oli hieno juttu. Alissa näytti, että on tytöstä itestä kiinni minne tän kans koriksen pääsee. Nyt Allu luki peliä ja teki tilanteissa oikeita valintoja; syöttö, ajo, leikkaus, eikä vain tyytyny käyttämään hyvää heittoaan.