NMKY

Ronmky White – Ronmky Blue 73-74 (15-19, 22-13, 14-24, 22-18)

C-pojat jatkoivat minipoikien viitoittamalla tiellä ja tarjosivat keskinäisessä pelissään yleisölle viihdettä ja jännitystä.

Sairasteluiden ja hiihtoloman alkamisen johdosta kummankin joukkueen kokoonpano oli ohut, mukana 7 pelaajaa per joukkue. Whitella: Oiva, Simo, Pyry, Lauri Las., Tomi, Niilo ja Teemu Hil. Bluella: Atte, Topi, Teemu Kuj., Tuomas, Onni Ba., Onni Kan. ja Veeti.

Blue sai otteluun hyvän alun, whiten vielä ihmetellessä Oivan kadonnutta pelipaitaa, jonka kuulemma pesukone oli syönyt. Viikon verran harjoiteltua sulkemista painotettiin kummallakin penkille ennen peliä ja pelin aikana, mutta kentälle asti viesti ei tuntunut menevän. Useamman muistutuksen jälkeen yksittäiset pelaajat muistivat välillä sulkea, mutta säännöllistä se ei ollut eikä kertaakaan nähty vielä kaikkien viiden pelaajan sulkevan. Tämän seurauksena hyökkäyslevypalloja nähtiin ottelussa jopa enemmän kuin puolustuslevyjä, kun aina korin alla oli vapaita pelaajia joidenkin unohtaessa sulkea.

Ottelussa oli alusta asti mukava ja rento tunnelma, mikä näkyi kivasti sujuvana hyökkäyspelinä. Välillä nähtiin kummassakin päässä upeita leikkauspelejä, kun syötön jälkeen leikattiin ja saatiin takaisin syöttö korille leikkaavalle pelaajalle muidenkin muistaessa liikkua ja pitää pelin leveällä. Hyökkäyspäähän sopiva rento tunnelma ei kuitenkaan puolustuspäässä ole paras mahdollinen, kun pyritään aggressiiviseen puolustukseen. Hyökkääjät olivatkin poikkeuksetta askeleen edellä puolustajia ja palloa saatiin vapaasti pyörittää, kun syöttölinjoja ei puolustettu yli.

Bluella oli johto kun aika pelikellossa väheni ja puoliaika läheni. Aten tyhmä tekninen virhe vastustajan korin jälkeen kuitenkin antoi Whitelle ekstra vaparin, pallonhallinnan sekä momentumin. tämän White käytti hyödykseen ja meni puoliajalle 5 pisteen johdossa. Puoliaika herättelyn jälkeen Blue siirtyi nopeammin päästä toiseen ja se näkyi taululla, 4.jakson alkaessa 5 pisteen johto Bluella. Viimeisen neljänneksen alkuun kuitenkin Bluen juokseminen loppui ja Whiten pelaajat löysivät itsensä 5 kertaa putkeen hyvän avaussyötön jälkeen yksin läpi hyökkäyksestä, puolustajien vasta kävellessä puolessa kentässä omaa koria kohti. Noin 3 minuuttia ennen loppua ero Whitelle jo 7 pistettä. Kovalla puolustuksella ja Teemun ajoilla Blue nousi kuitenkin rinnalle ja 3pisteen johtoon kun 27sekuntia kellossa.

Aikalisän jälkeen Whiten Lauri yritti epätoivoista kolmosta. Tuomarien näkemyksen mukaan heitto oli kolmonen, mutta virhettä siinä ei ollut. Valmentajien näkemyksen mukaan heitto näytti kakkoselta, mutta virheen tilanteesta olisi vaikka voinut antaakin. Tämän jälkeen kuitenkin Oiva pääsi vielä vaparille yrittämään. Ohiheittojen jälkeen White taisteli jälleen yhden levypallon itselleen ja Pyry kavensi eron 1pisteeseen kun 4sekuntia aikaa. Blue kuitenkin onnistui kuluttamaan ajan loppuun pitäen pallon itsellään ja näin peli päättyi Bluella tiukimmalla mahdollisella 1pisteen erolla.

Ketään yksittäistä pelaajaa ei pelistä pysty nostamaan esille, kaikkien esiintyessä mallikkaasti ja olemalla aktiivisia sekä rohkeita. Jokainen pääsi pelaamaan paljon ja ottamaan vastuuta. C-pojilla on jäljellä huhtikuun alun turnaus Otanmäessä. Voiton myötä Bluelle on Otanmäessä panoksena sarjavoitto ja sekä mahdollisuus saada finaali turnaus Rovaniemelle. Voittamalla kummatkin pelinsä kruunataan Blue sarjan voittajaksi, josta palkintona olisi finaaliturnauksen järjestys oikeus. Whitella tulevissa peleissä panoksena on sarjan 3.sija.