NMKY

B-tyttöjen rosteri oli muuttunut viikon aikana melkoisesti ku peräti 4 tyttöä oli vaihtunut. Pääosin muutokset tapahtuivat nuorempaan, mutta myös yksi vanhemman kaliiberin pelaaja oli liittynyt rosteriin kun valmentaja Ella puki peliasun päälleen yhden ottelun ajaksi. Rosteri kokonaisuudessan: Karo, Hanna, Neponen, Nella, Ninni, Allu, Iso-Ella, Pikku-Ella, Emppu, Jossu, Elsa. Penkinpäässä Fakiiri & Lauri (enimmäkseen jälleen kentällä)

Ensimmäinen ottelu oli Oulun NMKY:tä vastaan. Kauden mittaan on jo useaan kertaan käynyt selväksi, että Oulu on Janette Hannin johdolla sarjassa omalla tasollaan. Näin oli tälläkin kertaa, vaikka kotijoukkue saikin ilahduttavan paljon vastustajan hyökkäyspeliä sekaisin. Tästäkin huolimatta Oulu teki 92 pistettä koko ottelussa johtuen suuresta määrästä ilmaisia levypalloja. Kaiken kaikkiaan ero muodostui jälleen 1vs.1 pelaamisesta ja kamppailuvoimasta, sekä etenkin pelissä sisällä olemisesta. Rovaniemeläisittäin liian harvoin yksi tai kaksi pelaajaa puolusti hyvin muiden uinuessa. Tai yksi pelaaja sulki muiden katsellessa. Oli ottelussa silti paljon hyvääkin. Pari kertaa Oulun prässi murtui todella näyttävästi kun Nella ja Iso-Ella laittoivat koko kentän vapauttavia ”keskityksiä” ylösjuosseille omille. Useita kertoja prässi murtui myös nopeilla terävillä syötöillä. Junnuosasto Elsa, Ella, Pikku-Emppu pelasivat alkujännityksestä toivuttuaan kelpo pelin kahta-kolmea vuotta vanhempia vastaan. Ottelun huikein hetki tapahtui peliajan viime sekunneilla kun Ella tunki itsensä väkisin Oululaispuolustuksen keskeltä korille. Muiden pelaajien ja Laurin jo ollessa valmiita kättelyihin Jere oli löytänyt tiensä omalta penkiltään lähes puoleen kenttään varmistamaan, että Ella saisi hänelle kuuluneet kaksi vapaaheittoa. Kotiyleisön riemuksi Ella naulasi molemmat vaparit vielä säkkiin. Tämä ei kuitenkaan ihan riittänyt tuomaan RoNMKY:ä Oulun rinnalle ja ottelu päättyi Oululle 92–17.

Pisteet: Nella 7, Ella 4, Emilia 2, Nella K. 2, Elsa 2

Valmentajien kommentit:

Olihan siinä kaikessa tekemisessä jälleen eroa. kovuudessa, koossa jne. Mutta kyllä eniten sitä eroa on siinä miten ollaan pelissä sisällä. Harmittaa ku ei ole mitään syytä miksi me ei voitaisi vastata tuohon peliin paremmin, mutta…Oulun tytöt on pelannu ja harjotellu jo aikusten naisten kanssa ja kyllä se näkyy. Siellä ei enää voi uinua hetkeäkään vaan koko ajan oltava pelissä sisällä.  Joka kerta suljettava, lähestyttävä puolustuksessa oikein jne. Hurja on taululla ero mutta ei se siinä pelaamisessa näkynyt muuten kuin just siinä että me nosteltiin palloa ohi ja annettiin kauhea määrä toisia yrityksiä. Mutta nostellaanpa taas positiivisia asioita. Oli tosi nuori porukka ja siellä esim. Elsa ekaa kertaa B-tyttöjen matkassa. Hampaat kalisi ku kentälle laitto, mutta niin vaan tyttö tuli ja teki ekat pinnatki. Ei ihan samanlaisiin tiloihin saatu ku edellisissä C-tyttöjen peleissä mutta hoiti ruutunsa. Alissalle nää on kovia ja hyviä pelejä ku itteä voimakkaampia tyttöjä edessä niin joutuu taistelee. Nyt Allu kuitenki meni sinne korille ekaa jaksoa lukuunottamatta. Pallot ku olis vielä laittanu pussiin. Nella toi hyvin palloa ja loppua kohti löysi ylhäältä kavereita hyvillä syötöillä.

 

Toisessa pelissä vastaan asettui Taivalkosken Kuohu. Peli eteni läpi ottelun tasaisissa merkeissä, mutta RoNMKY:n komennossa. Rovaniemeläisleirissä oli painotettu ennen ottelua kovaa puolustuspelaamista ja kentän juoksemista. Molemmat toteutuivat, vaikka parannettavaa jäi niihinkin. RoNMKY onnistui tasaisella rintamalla, eikä heikkoa lenkkiä ollut. Suurimpia onnistujia olivat omat päivätanssit takun tyttöjen kanssa tuplavirheen arvoisesti järjestänyt Nella M., sekä kaima Nella K., joka oli ensimmäisen pelin koomailun jälkeen täysin pitelemätön Takun tytöille. Myös pienet ja pippuriset Ella ja Pikku-Emppu olivat omillaan kun kenttää juostiin päästä päähän. Ilahduttavaa oli myös nuoren kaksikon ennakkoluuloton ja kova puolustuspelaaminen. Empun peukku sojottaa vieläkin Martti Niemisen sanoin tangentin suuntaan taistelun jäljiltä. Takulta paha pideltävä oli tuttuun tapaan Johanna Isopoussu joka kirjauttu ottelun suurimman pistesaaliin 18 pistettä. Ronmkyn tasainen suorittaminen vei kuitenkin voiton lukemin 61-55

Ronmky:n pisteet: Nella K. 16, Nella M. 11, Emilia 10, Karo 6, Alissa 6, Hanna 4, Ninni 4, Elsa 2, Ella 2

Pelaajien kommentit:

Ois pitäny sulkee paremmin ja olla muutenki parempi levypalloissa. Apupuolustusta olis pitäny parantaa

Valmentajien kommentit:

Hyvin pysy pääkoppa kasassa ja vietiin peliä koko ajan ja vietiin se lopulta myös maaliin voitokkaasti. Kaiken kaikkiaan ennakkoluulotonta pelaamista ja rohkeita korille ajoja monelta pelaajalta. Puolustus ei ollut kovin raposta nyt, mutta onneks hyökkäys toimi senki edestä. Koposen siskot pakko nostaa esiin. Potentiaalia molemmissa on. Nytki Ninni alotti tervästi, halusi, uskalsi ja toteutti ja teki meän ekat pinnat, mutta sitte tyytyi katteleen hyökkäyksessä vaikka puolustus oliki hyvää. Sisko Nella taas näytti, että ei tässä Pohjoisen alueen sarjassa löydy tyttöä, joka Nellan kiinni pitää 1vs.1 ku vaan uskaltaa haastaa korille. 10 pinnaa vikalle jaksolle ja muutenki huikeita korille ajoja. Tuon 40 minuuttia ku sais molemmista ulosmitattua joka pelissä niin... Ei tytöt huonosti pelanneet mutta ei urheilussa saa ikinä tyytyä mihinkään vaan aina pitäs pyrkiä vielä parempaan, joka päivä ja joka kerta, koko ajan. Sitten pakko nostaa vielä yksi kova duunari, joka ei erottunut tänäänkään pistesarakkeessa mutta antoi tässäkin pelissä ihan kaikkensa joukkueelle eli Karo. Karon entistä valmentajaa Miikaa lainatakseni Karon ku laittaa kentälle niin sitä saa mitä tilaa ja niin oli nyttenki. Polvet kolisi ja näkö lähti toisesta silmästä, mutta joukkue sai mitä tarvitsi eli periksiantamatonta taistelua.

 

B-tyttöjen aluesarja on paketissa ja finaalit pelataan Oulussa 23.4.