NMKY

Torstaina 3.3. oli jälleen juhlapäivä minipojille, oli nimittäin pelipäivä. Luvassa oli kauden viimeinen joukkueiden  keskinäinen peli, ja samalla viimeinen "runkosarjapeli" molemmille joukkueille. Blue ei ollut vielä kaudella kärsinyt yhtään tappiota, jokainen keskinäinen peli on kyllä tarjonnut jännitystä koko rahan edestä, eikä tämä peli poikennut toisista. White-joukkue oli valmiina tuottamaan Bluelle kauden ensimmäisen tappion, valmentajanaan seuran nuorempi Niemisen suvun edustaja. Bluen valmentajana toiminut lanttotien oma Phil Jackson, Ville Valkama, oli asiasta eri mieltä ja oli päättäväinen johtamaan Bluen voittamattomana runkosarjan voittoon. 

1. erä
White sai otteluun unelma-alun Elielin laittaessa pallon pussiin ensimmäisestä hyökkäyksestä. Peli jatkui tästä tasaista kaavaa noudattaen. Peli oli aikamoista "hurlumhei"-koripalloa alusta asti, pelissä oli välillä ehkä enemmän vauhtia kuin järkeä. Bluen valmentaja Valkama laittoi alusta asti vaihtorulettinsa pyörimään, pelajia vaihtoi kentälle lyhyin väliajoin. Tämä aiheutti Whiten valmentajalle hetkittäisiä match-up ongelmia. White tuskaili ottelun alussa paljon ongelmia koko kauden aiheuttaneen sulkemisen kanssa, ja hyökkäyspelissä tuli paljon menetyksiä. Blue ei kuitenkaan onnistunut repimään suurta eroa, vaikka Joelin rohkeat korilleajot saivat "yleisömeren" haukkomaan henkeään. Erätauolle tilanteessa 8-10 tilanteessa Bluen hyväksi.

2.erä
Erätauolla joukkueiden käskyttäjät pyrkivät herättelemään joukkueitaan. Molemmille joukkueille tuli iso määrä helppoja virheitä ensimmäisessä erässä. Toista erää leimasi molempien joukkueiden heikko viimeistely. Sulkeminen aiheutti Whitelle edelleen vaikeuksia, Blue pääsi yrittämään useamman kerran korin läheisyydestä. Bluelle aiheutti ongelmia pelaajien etäisyydet hyökkäyksessä, monesti hyökkäyksessä pelaajat ajautuivat sumppuun. Ensimmäisen erän täysin pimennossa ollut Filipp sai jopa Lauri Hervamaisen "suonenvedon", eli hän pääsi lyhyeen aikaan tekemään joukkuelleen 7 pistettä putkeen. White oli tämän takia pakotettu aikalisään. Aikalisän jälkeen erän loppu olikin Whiten, Veeti.M, Teemu ja Onni tekivät erän loppuun korit mieheen ja puoliajalle mentiin 16-18 Bluen komennossa.

3.erä
Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli hetkensä, ja sama trendi jatkui toisella puoliajalla. Onni johdatti whiten hyökkäykspeliä, ja oli selvästi päättäväinen tuottamaan Bluelle kauden ensimmäisen tappion. 3.erä olikin Whiten erä, koko joukkue puolusti suurella sydämellä, esiin on nostettava Veeti Määtän loistava puolustus itseään isompaa Niiloa vastaan. Mainittavaa on myös minitytöistä tulleen vahvistuksen Venlan hieno kori Onnin esityöstä. Bluella oli ongelmia viimeistelyssä korin alta, joukkue sai kyllä reilusti hyökkäyslevypalloja Niilon johdolla, mutta nostot tuntuivat kerta toisensa jälkeen pyörähtävän korista ulos. Erä Whitelle 11-7, ja viimeiseen erään lähdettiin jännittävästä 27-25 tilanteesta. 

4.erä 
Sanotaan, että jotkut pelaajat elävät jännittävistä ja tiukoista hetkistä, ja syttyvät silloin kun peliä ratkaistaan. Bluen Valtteri osoitti kylmäpäisyytensä juuri silloin kun peliä ratkaistiin. Valtteri otti usean hyökkäyslevypallon, ja nosti pallot tylysti Whiten kannalta koriin. Kuvaavaa on, että Valtteri teki Bluen 4. erän 12 pisteestä 8. Pelin loppu ei jättänyt taaskaan ketään kylmäksi. White joutui olemaan neljännen erän melkein kokonaan takaa-ajo asemassa, joukkueella oli kyllä korintekopaikkoja, mutta kori tuntui hylkivän palloa, eikä pallo tuntunut menevän millään koriin. Peli kuitenkin kulminoitui viimeiseen minuuttiin, Blue johtaa 5 pisteellä, David saa riiston, ero kaventuu 3 pisteeseen. Peliä jäljellä n. puoli minuuttia. White saa riiston, ja pallo Onnille korin alle. Onnia rikotaan heitossa, 2 vapaaheittoa. Peliaikaa jäljellä 0.8 sekuntia. Jokainen Korkalovaaran hornanakattilassa tuntee jännityksen ilmassa.  Blue ottaa aikalisän. Whiten valmentaja kertoo Onnille suunnitelman. Ensimmäinen on heitettävä sisään, ja toinen tahallaan ohi, ja täysillä levypalloon ja heittoa siitä ilmaan. Suunnitelma ei ikävä kyllä Whiten kannalta onnistunut vaan molemmat heitot pyörhtivät raudoista ulos. Lopputulos siis 34-37 Bluen hyväksi. 

Molemmat joukkueet osoittivat hyvää taistelua, ja jokainen pelaaja antoi kaikkensa kentällä. Jos joitain pelaajia on nostettava esiin, johti Onni hienosti koko pelin Whitea, ja Valtteri onnistui tärkeissä paikoissa Bluelta. Kaikki pelaajat voivat kyllä olla ylpeitä esityksestään.
Whiten pisteet
Onni 16
Veeti.M 4
Teemu 4
David 4
Eliel 4
Venla 2
Joonas -
Veeti.S - 
Kirill -
Elias -
Bluen pisteet
Valtteri 13
Filipp 12
Joel 6
Niilo 4
Valle 2
Jaakko -
Joona -
Olli -
Luka - 

Minipojilla on noin kuukauden tauko peleistä, seuraavan kerran pojat ovat "tulessa" 2.4. finaaliturnauksen merkeissä. Turnaus pelataan tutussa Rovaniemen Korkalovaaran salissa.

I.N