NMKY

Minipoikien Pohjoisen alueen sarja saatiin päätökseen lauantaina auringossa kylpeneessä Korkalovaarassa. Aamupäivän välierissä RoNMKY Blue kohtasi Oulun NMKY:n ja RoNMKY White Kalajoen Nuorisoseuran Urheilijat.

 

RoNMKY Blue - Oulun NMKY 39-19

Ensimmäiseen peliin paikalle saapuneet katsojat ja tarkkailijat saivat seurata avauserässä huipputasoista minikoripalloilua kotijoukkueen toimesta. Pallo ja pojat liikkuivat hyökkäyspäässä ja korin läheisyyteen saaduista vapaista heittopaikoista rankaistiin surutta. Ensimmäinen erä suvereeniin näytöstyyliin 18-6 kotijoukkueelle.

Toisessa ja kolmannessa erässä runkosarjan voittaneelle Bluelle iski totaalinen kipsi päälle. Palloa ei saatu koriin mistään paikoista. Ja niinhän se yleensä menee, että kun itse et paikoista tee niin kaveri tekee. Kolmannen erän lopussa Oulu oli hiipinyt jo viiden pisteen iskuetäisyydelle. Tätä lähemmäs vierailijoita ei kuitenkaan päästetty mukaan; siitä pitivät huolen tarkasti vaparit heittänyt Filipp ja näyttäviä coast-to-coast koreja tehnyt Niilo.

Lopulta Ronmkylle selkeä voitto kahden hyvän ja kahden todella nihkeän erän jälkeen. Onnistujien kaarti jäi valitettavan kapeaksi, sillä kymmenestä pojasta vain neljä pääsi korinteon makuun (Niilo 15p, Filipp 10, Valtteri 8 ja Luka 6).

 

RoNMKY White – KaNSU 33-40

Myös toisessa välierässä kotijoukkue Ronmky oli alussa kuskin paikalla. Vahvan puolustuksen ansiosta päästiin juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, jotka Veeti M päätti tappavan tarkasti. Veetin saldo avauserässä ja samalla Namikan pistelukema oli 12 pinnaa. Vielä toinen eräkin oli selvää kotijoukkueen hallintaa ja puoliajalle mentiinkin 13 pisteen kotijohdossa.

Puoliajan jälkeen Kalajoki sai Whitin hyökkäyspelin pysäytettyä totaalisesti. Toisella puoliajalla Namika teki ainoastaan seitsemän pistettä, kun ensimmäisen puolikkaan pistesaldo oli peräti 26! Pistepisteeltä vieraat hivuttautuivat lähemmäksi ja menivät lopulta pari minuuttia ennen loppua ohi Henrin (22p) upeilla yksilösuorituksilla. Lopussa ei enää saatu kirivaihdetta päälle pääosin väsymyksestä johtuen. Vaikea sitä mopoakaan on ajaa jos bensa on loppu.

”Kalajoen prässin alla jouduttiin jopa lopulta ylikuormittamaan meidän takamiehiä. Lopussa sitten vastustajan taitava kaveri teki kovia koreja hyvistä puolustuksista huolimatta, sille ei mitään mahda jos kaveri on parempi. Kalajoki ansaitusti finaliin; pulinat pois ja keskittyminen pronssimatsiin”, kommentoi Namikan valmennustiimi Ilari Nieminen, Ville Valkama ja Pekka Mustonen yhteen ääneen.

Tässäkin pelissä kotijoukkueen hyökkäyspään onnistujien kaarti oli todella ohut (Veeti M 15, Onni 11, David 5, Teemu 2).

 

Pronssiottelu: ONMKY – RoNMKY 28-56

Pronssiottelun alku oli meille odotetun hankala. Olihan alla vasta kärsitty kirvelevä välierätappio. Lisäksi Oulu pelasi alkuun todella hyvin, joka vaikeutti meidän omaa tekemistämme; nopeisiin hyökkäyksiin on hankala päästä jos pallo joudutaan ottamaan sukasta. Erän lopulla elämänsä tähän mennessä parhaan pelin pelannut David (19 p) otti joukkueen reppuselkäänsä: Davidin käsistä lähti oivia pystysyöttöjä, joista joukkuekaverit kävivät kirmaamassa pallon koriin. Näiden nopeiden onnistumisten ansioista pääsimme pelissä ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Toisessa erässä peli-ilo alkoi lyötyä todenteolla. Kaveri kannustettiin ja tsempattiin niin kentällä kuin vaihtopenkilläkin. Näyttävimmästä suorituksesta vastasi duo Veeti M – David: Davidin syöttö Veetille, heti perään terävä leikkauskorille, Veetin nappisyöttö leikkaukseen; tuloksena Oululaiselle virhe ja Davidille kaksi vapaaheittoa. Peruskoripalloa jota ollaan pojille pyritty koko kauden ajan opettamaan: syötä ja liiku. Mukavaa nähdä, että oppi on mennyt perille. Tauolle selvässä, muttei turvallisessa 13 pisteen johtoasemassa; vastaava johto hupeni juuri välierässä Kalajokea vastaan.

Puoliajalla toitotettiin pojille, että jatketaan peliä samalla tavalla ja samalla ilmeellä. Ei masennuta mahdollisista epäonnistumisesta, vaan painetaan loppuun saakka täysillä; tapahtui pelissä mitä tahansa. Hyvä erän alku helpotti loppupeliä ja oikeastaan jo ratkaisi sen. Ero kasvoi ja onnistumisia saatiin nyt laajemmalla rintamalla kuin viime pelissä. Elias pääsi päättämään jälleen yhden Davidin määrämittaisen avauksen ja vastustajan eväät alkoivat olla syötyjä. Viimeinen erä oli enää vain ajan pois pelailua ja näin pronssiset mitalit RoNMKY Whiten kaulaan sarjakauden päätteeksi!

”Pojit kokosivat itsensä äärimmäisen hyvin kitkerän välierätappion jälkeen, siitä iso hatun nosto kaikille mukana olleille pojille. Viime viikkoina ollaan harjoituksissa treenattu nopeisiin hyökkäyksiin lähtöä ja siinä oli selkeää parannusta nähtävissä”, kertoi valmentaja Pekka Mustonen.

RoNMKY Whiten MVP:nä palkittiin Veeti M. Tsemppari palkinnon pokkasi Eliel. Joukkueessa pelasivat myös: Onni, David, Teemu, Aapi, Elias, Kirill ja Veeti S. Lisäksi kauden aikana mukana olivat tänään hiihtokisoissa olleet Jalmari ja Joonas.

 

Finaali: RoNMKY Blue – KaNSU 55-25

Kauden viimeiseen peliin lähdettiin hyvistä lähtökohdista. Välieristä oli alla selkeä voitto, mutta silti parannettavaa jäi rutkasti. Alusta lähtien oli selvää kumpi peliä vie. Kentän ehdottamana hahmona hääri Filipp, joka pimensi Kalajoen tähtitakamiehen täysin. Siinä sivussa ikitaistelija Filipp nakutti toiseen päähän muhkeat 19 pistettä! Bluen joukkueesta ei heikkoja lenkkejä tässä pelissä löytynyt: korin makuunkin pääsi seitsemän poikaa yhdeksestä. Esimerkillistä taistelua osoittivat Olli ja Jaakko, jotka syöksyilivät irtopallojen perään välillä jopa pää edellä! Liekö ovat valmentajiltaan ottaneet oppia…. Puoliajalle kotijohdossa 33-15.

Tauolta tultaessa Kalajoen pelaajien naamoista näki, että nyt alkaa usko voittoon olla todella koetuksella. Loputkin voittohaaveista hautasivat Filippin, Lukan ja Joonan onnistumiset erän alussa. Muutenkin osumatarkkuus oli kotijoukkueelta hyvää luokkaa. Loppu olikin kotijoukkueen näytöstä ja Jaakko pääsi tekemään kauden viimeisin korin ja kirjaten näin loppulukemiksi 55-25.

RoNMKY Bluen MVP:nä palkittiin Filipp. Tsempparin pysti meni Ollille. Joukkueessa pelasivat myös: Joel, Niilo, Joona, Luka, Heikki, Valle, Jaakko ja Valtteri.

 Kauden 2015-16 minipoikien aluemestarit

 

Minipoikien sarjapelit on nyt pelattu, mutta poikien kausi jatkuu vielä muutaman harjoitusottelun ja Järvenpäässä pelattavan Sima Basket- turnauksen muodossa. Kiitokset tukijoukoille, joukkueenjohtaja Päiville ja muille vanhemmille pian päättyneestä kaudesta!
T. Valmennustrio