NMKY

C-tyttöjen Pohjoisen alueen mestaruus ratkottiin tänä vuonna Taivalkoskella Takun emännöimänä. Ronmkyn tyttöjen rosterissa oli vielä tiistaina 16 pelaajaa mutta lauantaihin mennessä 12 oli enää mukana. Tätä ei kuitenkaan murehdittu kun lauantai aamuna startattiin klo 6.00.

Välierä Taku – RoNMKY

Ronmkyn tytöt pääsivät mittaamaan runkosarjan voittaneen Takun päivän kunnon. Ottelun alku Taivalkoskelais hallintaa kun valmentajavelho Jari Olkkola oli ruoskinut omiinsa hirvittävän taisteluasenteen. Taku iski päälle Elisa Olkkolan esimerkkiä noudattaen. Ronmky laittoi kampoihin laajalla rintamalla alusta pitäen kun heti ensimmäisellä jaksolla 5 pelaajaa ylsi pisteille. Jakso kuitenkin Takulle 23-12, mikä pisti vieraat mietteliääksi. Toisen jakson aikana puolustus parani ja Ronmkyn kauden MVP pelaaja Nella paukutti jakson alkuun 6 pinnaa putkeen. Näin ollen Ronmky vei ottelun puoliajalle tasatilanteessa.

Kolmas jakso eteni tasamerkeissä. Kolmannelle jaksolle Ronmkyn leiristä ratkaisijan viitan otti harteilleen Viveka, joka nappasi Takun parhaan pistemiehen Johanna Isopoussun pihteihinsä. Vivekan erinomainen puolustus sytytti myön muun joukkueen taistelemaan puolustuspäässä. Korinteko oli kuitenkin nihkeää. Toisella puoliajalla myös virhevaikeudet alkoivat näytellä suurta osaa. Ensin ottelusta lensi 5 virheen saattelemana Takun MVP Elisa Olkkola ja neljännen jakson alussa Ronmkyn Nella. Nellan suihkukomennus pakotti muut astumaan esiin hyökkäyksessä. Iso-Emppu vastasikin huutoon. Myös Ninni pelasi varmasti takakentällä peliä pyörittäen. Ronmky ratkaisi ottelun lopullisesti viimeisellä neljänneksellä , joka päättyi murskaavasti 7-20 vieraille. Näin Ronmky eteni finaaliin.

Ronnmkyn pisteet: Nella 18, Iso-E 18, Allu 14, Ninni 6, Viveka 5, Ella 4, Elsa 2, Pikku-E 2

Valmentajien kommentit:

Jälleen kerran oli alku vaikea. En tiiä mikä siinä on että tullaan katteleen. Toki pitää ehkä ottaa omaanki piikkiin ku otettii prässi. Tiiä sitte sekottiko. No jokatapauksessa hienoa että tultiin takaa ja ohi. Samat nimet on taas pistesarakkeessa isoissa lukemissa, mutta tällä kertaa meidän ratkaisu pelaajat tuli muualta. Ensinnäkin Vivekan puolustaminen oli ihan mieletöntä. Viveka käänsi pelin meille kun otti Takun Johannan kiinni, mihin kukaan muu ei pystynyt. Toiseksi meidän tsemppari pelaaja Jossu teki valtavan työn läpi ottelun. Puolusti kovaa, juoksi kenttää, teki likasta duunia, joka ei näy tilastoissa. Tämmösiä pelaajia joukkue arvostaa. Pari kertaa pääsi Jossu ajaan korillekki mutta hieman huolimaton viimeistely jätti nollan sarakkeeseen. Kolmas suuri onnistuja oli Ninni. Ninni otti vastuun pallosta ja rauhoitti peliä loisteliaasti ottelun loppupuolella. Pelkkä Ninnin olemus ja tekeminen rauhoittivat myös muiden pelaamista. Ninni teki myös sitä mitä koko kausi on yritettty vaatia, haastoi omaa puolustettavaansa. Ihan ansaittu voitto lopulta meille.

 

Finaali Rovaniemeläinen NMKY vs. Oululainen NMKY

Lopultakin päästiin mittamaan Oulun NMKY:n taso parhaalla kokoonpanolla. SM-karsinnoissa Ronmkyn kapeassa rosterissa oli aina Oulua vastaan poissaoloja. Jälleen ottelu alkoi synkästi Rovaniemeläisittäin kun kaimaseura takoi taululle 4-15. Toinen jakso oli sitten Rovaniemeläisten vuoro. Ronmky tuli rinnalle ja ohikin muutamalla pisteellä kauden parhaan hyökkäyspelin, sekä Ellan, Emilian ja Jossun erinomaisen puolustamisen ansiosta. Sama kolmikko oli pahanteossa myös toisessa päässä. Jossu napautti kolkin pohjaan ja näytti että ottelusta tulee todellinen trilleri. Tuomarikaksikko oli jo ottelun tässä vaiheessa luvattoman sekava linjassaan mikä aiheutti turhautumista pieniä ylilyöntejä molemmissa joukkueissa. Ei kuitenkaan mainittavia jälkiseurauksia. Oulu kasasi rivinsä ja meni lopulta puoliajalle 25-20 johdossa.

Kolmannella jaksolla alkoi olla jo orastavia merkkejä Ronmkyn väsymyksestä. Vastuu hyökkäyksessä jäi liian kapeille harteille, eikä pallo ja pelaajat liikkuneet enää iloisesti hyökkäyksessä toisen jakson tapaan. Ronmky sinnitteli kuitenkin matkassa, eikä eroa kolmannen lopussa ollut kuin 9 pistettä. Alissa oli hyökkäyspäässä niin sanotusti tonteilla ja teki jaksolla kymmenestä pisteestä seitsemän. Ottelun todellinen farssi nähtiin kuitenkin jakson lopulla kun Ninni lensi pihalle saatuaan vasta kolmannen virheensä. Tämä heikensi entuudestaan Rovaniemeläisten mahdollisuuksia. Viimeisen jakson Ronmky taisteli urhoollisesti Nellan johdolla ja prässiäkin yritettiin vielä, jotta kirivaihde saataisiin. Valitettavasti kuitenkaan näin ei käynyt. Nella ajoi korille mutta pallo ei mennyt totuttuun tyyliin pussiin helpoistakaan paikoista. Yrityksen puutteesta tyttöä ei voi kuitenkaan syyttää. Oulu kuittasi lopulta Pohjoisen alueen mestaruuden itselleen lukemin 41–56.

Ronmkyn pisteet: Alissa 22, Nella 8, Jossu 3, Viveka 3, Pikku-Emppu 2, Ella 2, Elsa 1

Valmentajien kommentit:

Kyllä vähän harmittaa. Tuntu että tää olis voitu voittaakin, mutta sitä on turha jossitella. Oulu heitti tarkemmin kuin me kaikkialta ja etenkin vaparit. Lisää on harjoiteltava. Lisäksi kyllä täytyy tunnustaa että meillä tuli väsy, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Oulu runttasi tasaisesti koko rintamalla. Taku peli vei aika paljon voimia ja se alkoi näkyä. Kyllä me yritettiin koko ajan ja välillä oli oikeen mallikasta tekemistä ja hyviä ratkaisuja, mutta vielä se vähän jäi. Harmittaa mutta toisaalta on tässä ihan tyytyväinen olo. On tää ollu tytöillekki pitkä kausi. Pelimäärä alkaa olla siellä lähempänä 40 osalla ja kun sen jakaa tähän koriskaudelle joka kestää vajaan 30 viikkoa niin jokainen voi laskea montako peliä tulee viikossa. Ja ku ne pelit on ollu vielä ihan tossa vieressä Helsingissä yms. niin on tässä kuormaa ollu. Joten hyvä päätös kaudelle kuitenkin.