NMKY

C-poikien aluesarja saatiin lauantaina päätökseen Korkalovaaran areenalla final four turnauksen myötä.

 

Ensimmäisessä välierässä runkosarjan voittanut Rovaniemen Blue joukkue kohtasi Oulun Red joukkueen. Bluella vahvistuksena omien C-poikien lisäksi tytöistä Ninni ja Alissa. Pelin ensimmäinen erä oli rovaniemeläisten paukutusta sen päättyen lukemin 34-8 kotijoukkueelle. Toisen erän nopeat hyökkäykset ja riistot prässissä johdattivat rovaniemeläiset puoliajalle johdossa tilanteessa 60-14. Ottelun toisella puoliskolla tiputtiin puoleenkenttään puolustamaan, mutta tämän ei kuitenkaan pitäisi intensiteettiin vaikutaa - pelaaja otetaan sitten puolestakentästä täysillä kiinni. Tämä onnistui vaihtelevasti. Pukukoppipalaverissa myös sovittiin, että hyökkäyspäässä ei turhia pomppuja oteta ja pyöritetään palloa: jokainen kyllä pääsee oman pelaajansa ohi mutta se johtaa usein väkinäisiin ratkaisuihin ja hyökkäyspään pallon liike oli tärkeää ajatellen finaalipeliä oulun vanhempaa joukkuetta vastaan, siellä ei yksin ajamalla pärjää. Ottelu kotijoukkueelle 98-29 poikien ja tyttöjen onnistuessa laajalla rintamalla, myös puolustus- että hyökkäyspäässä.

Pisteet: Tuomas 12, Miro 12, Topi 20, Onni 2, Ninni 2, Alissa 12, Teemu 30, Hanno 2, Atte 6

 

Toisessa välierässä Rovaniemen White joukkue lähti haastamaan Oulun White joukkuetta. C-poikien mukana jo jonkin aikaa hyvin harjoitelleet minipojat Luka ja Veeti olivat Whiten riveissä sekä poissaoloja tyttöjen puolelta oli jälleen saatu mukaan vanhat tutut Nella ja Emilia sekä uusina tuttavuuksia Emilia sekä Johanna.  Rovaniemen puolelta ottelun alussa ei oltu valmiina ja nopeaan tahtiin eroa olikin vastustajalle vajaa 10 pistettä. Ongelmia tuotti etenkin vastustajan paikkaprässi, joka aiheutti useita menetyksiä. Prässiin onneksi lääkkeet Nellan johdolla ennen kuin ero kasvoi liian isoksi. Jakso 20-14 Oululle. Toisella jaksolla Rovaniemen joukkuepuolustus parani hyvälle tasolle. Pyryn ja Laurin pyrkiessä hidastamaan vastustajan avainpelaaja Josea, apupuolustus alkoi löytämään myös paikalle oikeaan aikaan ja tuloksena tasainen jakso 15-14.

Kolmannella jaksolla sulkeminen unohtui ja omissa soi kun levypalloja ei puolustuspäässä saatu. Hyökkäyspäässä onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Jakso 19-15 Oululle. Viimeisellä neljänneksellä ottelu tuntui pallonhallinta kerrallaan karkaavan käsistä ja noin 4 minuuttia ennen loppua oli eroa pahimmillaan jo 14 pistettä. Yleisön tuen saattelemana Rovaniemen joukkue viritti vielä kovan loppukirin, joka ei kuitenkaan tällä kertaa kantanut aivan voittoon asti ja tuloksena kirvelevä tappio lukemin 69-64.

 

Näinpä White joukkue jatkoi turnaus urakkaansa heti toisella pelillä putkeen pronssiottelun merkeissä Oulun Red joukkuetta vastaan. Lisänä laajaan kokoonpanoon saatiin vielä Jaakko, joka toipilaana katseli ensimmäisen pelin sivusta ja keräsi intoa kentän puolelle. Peli oli alusta loppuun namikan hallintaa. Puolustuksessa ei aivan haluttua aggressiivisuutta näkynyt kuin paikoitellen, mutta vastustaja pysyi silti pääasiassa pois parhailta paikoilta. Hyökkäyspäässä aukesi hyviä paikkoja aina, kun kentällä muistettiin liikkua riittävästi. Tästä myös iso peukku nuoren vastustaja joukkueen suuntaan, sillä heillä kaikki pelaajat liikkuivat jatkuvasti tehden järkeviä liikkeitä. Rovaniemen osalta onnistumiset ja peliminuutit jakaantuivat leveälle. Jaksolukemat 17-4, 18-8, 25-10, 17-7 ja näin pronssimitalit Ronmky White joukkueelle luvuin 77-29. Kauden MVP palkinnon sai White joukkueesta Pyry Kantomaa.

Pisteet pelissä: Pyry 9, Simo 13, Nella 4, Tomi 7, Emilia H. 4, Emilia K. 6, Veeti 2, Vihtori 5, Jaakko 2, Johanna 2, Lauri Las. 23

C:UsersKingDownloadsWhite joukkue.JPGRonmky White

 

Finaalissa kohtasivat rovaniemeltä Blue ja Oululta White. Ottelu oli oululaisten hallussa koko ottelun lukuunottamatta muutamaa ensimmäistä minuuttia, jolloin Oulun iso mies Jose saatiin pidettyä kurissa ja rollon pojat saivat muutaman onnistumisen toiseen päähän. Tämän jälkeen alkoi jopa useita kymmeniä minuutteja kestänyt vastustajan pistetehtailu, joka johtui siitä, että kotijoukkue ei yksinkertaisesti juossut alas. Vastustaja otti levypallot ja syötti ylöspäin täysin vapaalle joukkuekaverilleen useita kertoja peräkkäin. Myös pallon tuonti ylös prässin ahdistamana aiheutti vaikeuksia, ja Teemun loukkaantuminen ottelun alkupuoliskolla oli takaisku joukkueelle.

Koko pelin ajan painotettiin juoksemista ylös ja alas sekä aggressiivisuutta puolustuspäässä. Tämän parhaiten toteutti Topi, joka taisteli loistavasti koko pelin ajan. Muutenkin Topi pelasi rohkeasti molemmissa peleissä. Atte ja Hanno puolustivat hyvällä asenteella.. Hyökkäyspään positiivisia onnistujia olivat Alissa, joka tehtaili useita pisteitä nostamalla pallon hyökkäyslevypallosta koriin, sekä Onni, joka fiksusti haki pallon korin alle postiin pienemmän puolustaessa ja viimeisteli muutaman korinkin. Lopputulos 96-39 oululaisten saadessa kultaa kaulaan. RoNMKY Blue saivat siis hopeamitalit. Blue-joukkueesta kauden MVP palkinto meni Teemu Kujalalle.

 

C:UsersKingDownloadsBlue joukkue.JPGRonmky Blue

 

Sarjapelit on tältä kaudelta c-pojilta pelattu, mutta kauden huipennus on vasta edessä kun kahden viikon päästä matkataan sima turnaukseen. Kiitoksia kaikille kannustajille, tuomareille ja toimitsijoille C-poikien sekä valmentajien puolesta.