NMKY

 

B-tyttöjen Pohjoisen alueen mitalisijat ratkottiin Oulussa Karjasillan koululla. Optimaalisen valmistautumisen takaamiseksi Ronmky:n b-tyttöjen joukkue matkasi Ouluun jo lauantaina.

 

Välierässä Ronmky kohtasi Taivalkosken Kuohun ja Sallan palloseuran yhteisjoukkueen. Valmentajat pelaajat ovat jo todella tuttuja toisilleen, joten molemmin puolin oli tiedossa mitä on odotettavissa. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä puoliaikaan saakka. Pelaaminen oli puolin ja toisin melko sekavaa. Ronmkyn onnistujiin lukeutuivat Iso-jossu ja Oona, jotka aiheuttivat harmia Taivalkoskelaisille erityisesti korin läheisyydessä. Puoliajalle mentiin Ronmkyn pisteen johdossa.

 

Kolmas jakso eteni hienoisessa Takun komennossa, kun Ronmkyn viimeistely oli luvattoman heikkoa niin kaukaa kuin läheltäkin. Myös puolustuksen intensiteettiä ei saatu nostettua toiselle puoliajalla, vaikka sitä nimenomaan lähdettiin hakemaan. Neljännelle jaksolle lähdettiin Takun muutaman pisteen johdossa. Ronmkyn henkilökohtaiset suoritukset ratkaisivat ottelun. Vahvimmat näytöt antoi C-tyttö Emilia, joka pakotti agressiivisella puolustamisellaan Taivalkoskelaiset helppoihin pallon menetyksiin. Takun nousi viime hetken kolkillaan vielä neljän pisteen päähän, mutta Ronmky eteni lopulta Finaaliin.

 

Ronmky:n pisteet: Oona 12, Alissa 11, Nella M. 7, Saana 6, Iso-Jossu 4, Ninni 4, Emppu 4, Karo 3, Nella K. 2,

 

Valmentajan kommentit:

 

-          Pelaamiseen jäi huikeasti parantamisen varaa jokaisella osa-alueella. Osalla tytöistä oli lähes puolentoista kuukauden tauko pelaamisesta ja kyllä se näkyi karulla tavalla. Kaikessa tekemisessä luistettiin pikkusen koko ajan. Kun sovittiin, että mennään puolustajan iholle niin mentiin puolen metrin päähän. Kun sovittiin että käytetään 12 pelaajan rosteria ja juostaan koko ajan, niin hölkättiin kuitenki puolet matkasta. Sitä saa mitä tilaa ja tuli tiukka peli. Onneksi meän henkilökohtaiset ratkaisut oli kovempia kuin Takulla, mikä sitten ratkaisin tämän pelin lopulta meille. Oli siellä hyviäkin suorituksia toki, eikä kaikki surkeaa kuitenkaan ollut.

 

Finaalissa vastaan asettui ei kenenkään yllätykseksi Oulun NMKY, joka dominoi B-tyttöjen aluesarjaa läpi kauden. Taku peli imi melkoisesti voimia Rovaniemeläisjoukkueesta, mikä näkyi ennen ottelua pelaajien olemuksesta. Ennen ottelua näkynyt väsymys ei kuitenkaan vaivannut Rovaniemeläisiä aloitusheiton jälkeen. Ronmky pelasi kauden parasta korista koko ensimmäisen jakson. Oulun valmentaja oli pakotettu ottamaan aikalisä kun Oulu ei johtanut ottelua vielä kuuden minuutin pelaamisen jälkeenkään kuin 6-0. Ilman sinivalkoisia lasejakin Ronmky olisi voinut olla tässä vaiheessa olla johdossa. Pallo ja pelaajat liikkuivat mallikkaasti. Tekeminen oli keskittynyttä ja Ronmky voitti toistuvasti 1-1 tilanteita molemmissa päissä. Oona oli Oululaisille pitelemätön ja hankki yksistään puolustajille kymmenisen virhettä, mutta Oonankin heikko viimeistely näkyy pistesarakkeessa. Myös kauden parhaan pelinsä pelannut Saana paineli  ajoittain oululaispuolustajista ohi oikealta ja vasemmalta. Valitettavasti ottelun edetessä Ynnin juoksuvoimainen joukkue teki sen, mikä oli odotettavissa ja repi eron tasaisesti lopulta jälleen varsin suurinumeroiseksi. Varsinkin kun ottelu oli lopullisesti ratkannut niin Ynni juoksi tukun helppoja pinnoja. Ynni oli erityisen vahva juuri nopeissa hyökkäyksissä ja levypalloissa. Kultamitalit näin ollen Ouluun 104–19 lukemin.

 

Ronmky:n pisteet: Nella 6, Iso-Jossu 4, Saana 3, Emppu 2, Evilla 2, Oona 2

 

Valmentajan kommentit:

 

-          Kyllä ennen peliä oli taas pikkusen epävarma olo että ollaanko me valmitaa kohtaamaan se haaste, minkä Oulu tuo. Takua vastaan heikompi suorittaminenkin riitti onneksi, mutta Oulua vastaan sama olisi ollut sattunut ja lujaa. Liekö sitten aika pitkät koppipuheet ennen peliä vai valmentajan ymmärtämättömyys asioista, mutta ottelu meni kokonaisuudessaan kuitenkin hyvin ja alku erinomaisesti. Saattaa sitä olla vähän tyhäm ku sanoo tällaisten lukemin jälkeen että pelattiin hyvin, mutta kyllä. Me oikeasti pelattiin hyvää ja rohkeaa korista, jossa käytettiin päätä, muttei mietitty liikaa. Oltiin 1-1 tilanteissa koko ajan mukana ja varsinki hyökkäyspäässä aivan huikeita rohkeita ratkaisuja. Korit vaan pitäisi tehdä. Eihän se kivaa ole hävitä koskaan, mutta minkäs teet kun vastustaja vaan oli parempi, turhapa sitä on surkutella. Kyllä erityisen hyvä fiilis tuli siitä miten me suhtauduttiin pelaamiseen ja haluttiin kuitenki pelata, oppia, onnistua ja  epäonnistua. Mieleen jäi nyt yksittäisistä tilanteista mm. Evillan riisto Janettelta, sekä Ninnin rohkea pelaaminen takamiehen paikalla. Esiinnostettava myös Hanna, joka on jälleen mennyt aimoharppauksin eteenpäin niin taidollisesti, pelillisesti kuin henkisestikin. Kaiken kaikkiaan onnistujien rintama oli laaja tappiosta huolimatta.Tämmöinen tekeminen meidän pitää saada päälle kaikissa peleissä ja harjoituksissa.

Muutama sana B-tyttöjen kaudesta kokonaisuutena valmentajilta:

Kausi oli kokonaisuutena B-tytöille erittäin vaikea monella tavalla. Ensinnäkin aluesarjasssa olevat joukkueet olivat meitä ja Takua lukuunottamatta aivan eri tasoilla. Ylivieskan joukkue on kovasta kehityksestään huolimatta vielä alkutaipaleella. Oulun joukkueessa puolestaan pelaa 2 ikäluokkansa maajoukkue pelaajaa ja muu joukkue harjoitteli naisten edustusjoukkueen mukana Jorgen laaduukkaassa valmennuksessa, mikä kyllä näkyi. Oulu oli ihan väärässä sarjassa ja sen olisi pitänyt pelata B-tyttöjen valtakunnallista divaria. Näiden meistä riippumattomien tekijöiden lisäksi usealla tytöllä on ollut todella rikkonainen kausi. Pääsääntöisesti olemme kyllä tyytyväisiä siihen miten harjoituksissa on suoritettu, mutta valitettavasti sairasteluiden ja loukkaantumisten vuoksi yhteisten harjoitusten määrä on jäänyt siitä mitä olisimme toivoneet. Kiitos kuitenkin tytöille siitä miten jaksoivat kauden vetää läpi näistä lähtökohdista. Sima-basketin jälkeen käymme keskustelut tyttöjen kanssa, että mihin suuntaan homma lähdetään viemään. Sen verran voin tässä vaiheessa sanoa, että pöydällä on mielenkiintoisia ideoita ensi kaudesta ja erilaisista yhteistyömahdollisuuksista yms. joten paljon on tytöistä itsestään kiinni mihin ovat valmiita sitoutumaan. Mutta palataan niihin sitten myöhemmin.