NMKY

Rovaniemen NMKY:n edustusjoukkue kaudelle 2016-17 on kasassa. Kahdentoista miehen rosteri käydään ennakkopaketissamme läpi pelaaja-pelaajalta. Miesten kausi starttaa sunnuntaina 6.marraskuuta Keltakankaalla.

 Pelaaja-arviot:

 

Lenni Lassila

Urheilulukion ”kumireisi”, jolla kaikki fyysiset ominaisuudet ovat olemassa. Suurimmat puutteet yhä pelikäsityksessä. Roolitettu vastustajan takamiesten hiillostamiseen; verbaalisessa hiillostamisessa kehittymisen varaa.

 

Ilari Nieminen

Heittäjäksi profiloitunut ”Ilpo” ei ole vielä saanut edustusjoukkueessa suuria minuutteja. Kaipaa liikeisiin lisää terävyyttä. Pelaa joukkueen edunmukaisesti pyyteettä.

 

Miska Kujala

Otti viime kaudella entistä isompaa ruutua, tulevalla kaudella edessä läpimurto aloitusviisikkoon. Oli A-poikien karsinnoissa joukkueensa kantavia voimia. Monipuolinen ja analyyttinen pelaaja.

 

Ville Valkama

Vikkelä ja taitava ”Muikku” nousee pelintekijä osastolla kovempaan rooliin. Omaa kovan itseluottamuksen, ei pelkää ketään eikä mitään. Suurimmat puutteet tilanteiden tunnistamisessa; ajaa välillä korille kuin päätön kana.

 

Risto Rantanen

Fysiikka ja pelilliset taidot tälle tasolle huippuluokkaa. Suurimmat puutteet henkisellä puolella. Nyt on alettava keskittymään pelkästään siihen mihin pystyy itse vaikuttamaan. Joukkueen syömähammas hyökkäyspäässä.

 

Pyry Dementjeff

Tappavan tarkka kaukoheittäjä. Kaipaa otteisiin lisää äijämäisyyttä, jotta pystyy käyttämään kokoaan paremmin hyödyksi. Palloa tullaan tänäkin vuonna lyömään ”Jeffin siimojen” toimesta alaspäin.

 

Miika Jaatinen

Korialustan herra junttaa kaikkea liikkuvaa. Vahva molemmissa päissä korin läheisyydessä. Jaksaa pelata isoja minuutteja. Kehittynyt hyväksi vapaaheittäjäksi. Elää pelissä tunteella; joskus jopa vähän liiaksikin.

 

Henri Kiviniemi

Rovaniemeläinen versio ”jääkaappipakastimesta”. Kanki, jota ei helpolla siirretä korinalta pois. Tuli mukaan kesken viime kauden, nyt paremmin mukana joukkueen metkuissa. Alaraajavamma hidastanut menoa harjoituskaudella.

 

Lauri Herva

Kulttipelaaja, jolla ei meinaa paitakaan pysyä päällä. Runttaa, tuuttaa, repii ja raastaa. Aiheuttaa kaaosta, joka puolella kenttää molemmissa leireissä. Hyvä kaukoheittäjä, puolustuksessa tärkeä lenkki isojen miesten pimentäjänä.

 

Valtteri Kokkonen

Parin välivuoden jälkeen mukaan tuleva täsmävahvistus tuo uhkaa etenkin hyökkäyspäähän. Hyvä heittäjä ja korille ajaja; pystyy viimeistelemään monipuolisesti. Pitkä pelaamattomuus haittaa ainakin alkukaudesta.

 

Tuomas Kosunen

Joukkueen nestori tuo johtajuutta kentälle ja pukukoppiin. Nuorisokaartille tärkeä tuki ja turva. Hitaista jaloista huolimatta pystyy voittamaan oman puolustajansa hyökkäyspäässä. Puolustuksessa ei meinaa enää ehtiä oikein mihinkään.

 

Pyry Kantomaa

 Seuran B-junnu saa jo nyt näyttöpaikan edustusjoukkueessa. Omaa hyvän pelikäsityksen, mutta jää vielä miesten peleissä pieneksi. Lupaava nuori, mutta suurin osa työstä on vielä edessäpäin. Haistelee miesten pelien tunnelmaa vielä.

Valmennus Martti Nieminen

"Don Mara" jatkaa Namikan puikoissa. Vahvasti peliin eläytyvä valmentaja pitää joukkueessa yllä rentoa ilmapiiriä. Entistä kapeampi pelaajamateriaali on luonut omat haasteensa harjoituksiin, kun 5 vs 5 pelaamista ei ole jatkuvasti tarjolla. Maran suusta kuullaan usein porukan hauskimmat ja toinen toistaan erikoisemmat muistelot!