NMKY

B-tyttöjen yhteisjoukkue Staro pelasi viikonlopun aikana kolme kotiottelua Norrbottenin sarjassa. Rovaniemelle oli saapunut koko 19 pelaajan orkesteri, jotta rypistyksestä selvittäisiin kunnialla.

Lauantain ainoassa kamppailussa vastaan asettui Sunderbyn joukkue. Urheilullinen Sunderby löi alusta alkaen tahtia. Kotijoukkueen korinteko oli täysin luokatonta eikä palloa saatu koriin mistään vaikka palloa saatiin hyvillä syötöillä pelattua aivan huippupaikoille. Vaikka kenttätapahtumat olivat suhteellisen tasaisia niin Sunderbyn rutiini vei ruotsalaiset puoliajalle vajaan 30 pisteen johdossa. Toisella puoliajalla tahti ei muuttunut. Staron leiristä parhaiten onnistunut Hannakaan ei hienoista korilleajoistaan huolimatta saanut viimeisteltyä tilanteita. Lopputulos 18–71 ei jättänyt selittelyjen varaa.

Valmentajien kommentit:

kolmannella jaksolla me nostettiin 16 kertaa pallo ohi törmäyskaaren sisältä. Se kertoo ihan kaiken oleellisen. Puolustus toimi. Hyvin päästiin korille, mutta sitte jos et laita palloa sisään niin eipä se paljon mieltä lämmitä. Kuten Saana totesi pelin jälkeen niin ihan hyvää korista ilman koreja. Jotenki semmonen positiivinen kutina tästäki pelistä jäi numeroista huolimatta.

Staron pisteet: Hanna 4, Alissa 4, Saana 4, Ninni 2, Jonsse2, Elli 1, Nella 1

 

Sunnuntaina jatkettiin pelejä kahden ottelun merkeissä. Ensimmäisessä vastaan asettui Gammelstad BBK, jota pidettiin ennakkoon lohkon suosikkina. Ottelu alkoi tasaisesti ja molempien joukkueiden tekeminen oli varsin hermostunutta. Gammelstadin johtohahmo #5 Alkberg E. vastasi vieraiden pistetehtailusta läpi ottelun. Staron puolestaan onnistui laajalla rintamalla. Eka jakso Starolle 12-10. Toisella jaksolla kotijoukkue otti pelin hallintaan ja näytti että menee menojaan. Tahtipuikkoa heiluttivat Staro-kapteeni Elisa ja Jutta K.

Puoliaika pidettiin Ruotsalaisten toiveesta vain 5 minuutin mittaisena. Kuitenkin näinkin lyhyessä ajassa kotijoukkue onnistui hukkaamaan totaalisesti pelaamisensa. Ensimmäisellä puoliajalla hankittu turvallisen tuntuinen johto oli sulanut kun Gammelstad vei kolmannen jakson 7-20. Kotiyleisön iloksi Staro heräsi kuitenkin taistelemaan neljännellä jaksolla, joka eteni tasaisissa merkeissä aina viimeisille minuuteille asti. Vieraiden virhevaikeudet ja Staron laajempi pelaajamateriaali kuitenkin ratkaisivat ottelun kotijoukkueelle. Uuden tulemisen symboleina toimivat Suvi ja Nella, jotka heräsivät viime hetkellä auttamaan joukkuetta vimeistelemällä tärkeitä koreja.

Valmentajien kommentit:

Peli alko ihan hyvin vaikka vähän kateltiin että mites tuo vastustaja on tullut pelaamaan. Homma kuitenki hallussa puoliaikaaan saakka. Sitte tapahtu jotaki, mitä ei osaa selittää. Pelaaminen ja yrittäminen vaan loppu. Selkein notkahdus joka meille on näissä Ruotsin peleissä tullu tähän mennessä. Ajatellaan kuitenki positiivisesti. Pystyttiin kääntämään peli vielä sen vastustajan come-backin jälkeen, mikä osoittaa kovaa henkistä kanttia. Puolustaminen oli tässäki pelissä hyvää ja korinteko parempaa vaikka jäi siihen vieläki vähän toivomisen varaa.

Staron pisteet: Elisa 11, Jutta K. 10, Alissa 7, Hilja 6, Ninni 3, Suvi 3, Inka 2, Nella 2, Saana 2

 

Viikonlopun viimeisessä ottelussa kohdattiin IFK Råneå. Ottelun alku oli kotijoukkueen kannalta mykistävä. Suoraan Maltalta pelaamaan saapunut kullanruskea Ogi käynnisti Staron karkumatkan heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Oona viimeisteli 6 pinnaa putkeen ottelun alkuun. Ensimmäinen jakso Starolle 18-6. Toisella jaksolla Staron leiristä onnistujia löytyi koko ajan lisää ja mm. paluun kokoonpanoon tehnyt Nella M. avasi pistetilin. Myös Karoliina kävi naputtelemassa 4 pinnaa toka jaksolla hyvän puolustustyöskentelyn lisäksi. Johannan Taivalkosken kuntopoluilla reenatut jalat olivat aivan liikaa Råneålaisille, jotka saivat ihailla takavaloja kun Jonsse veti kenttää päästä päähän pallon kanssa. Puoliajalla lukemissa 34-9.

Tällä kertaa kotijoukkue ei sortunut kolmannella jaksolla sekoiluun vaan piti ottelun näpeissään. Uusia onnistujia löytyi edelleen kun mm. Viivi avasi pistetilin Norrbottenin sarjassa ja Pikku-Jossu löysi lopulta jyvän kohdalleen heittäen kauden ekan kolmosensa pohjaan. Ottelu muuttui loppua kohden pelailuksi ja raskas viikonloppu alkoi näkyä mm. keskittymisessä puolustustyöskentelyyn. Staro hoiti kuitenkin homman tyylikkäästi loppuun lukemin 69–39.

Valmentajien kommentit:

Loistava aloitus. EI todellakaan lähdetty kattelemaan, että minkähänlainen vastustastaja sieltä tulee. Homma haltuun heti alusta ja peli käytännössä ohi ekan kympin jälkeen. Loistava esitys koko joukkueelta. Nyt maltettiin rauhassa liikuttaa palloa ja auttaa kaveria mistä kertoo pistejakaumakin. Nyt ku se hyökkäys saatiin toimimaan niin puolustuksessa mm. puhe ja skriinien puolustaminen jättivät aika paljon parannettavaa, mutta parannetaan niitä sitte ens pelissä. Nyt voi olla todella tyytyväinen siihen kuinka peliä parannettiin viikonlopun edetessä. Koko ajan on painotettu sitä, että miten me kehitytään tässä kauden aikana ja nyt oli jo orastavia merkkejä pelaamisen parantumisesta.

Staron pisteet: Oona 17, Elisa 11, Alissa 9, Karo 8, Ninni 4, Emmi 4, Hilja 3, Nella M. 3, Jossu 3, Jonsse 3, Viivi 2, Jutta K. 2