NMKY

C-poikien sarjapelit alkoivat Oulussa järjestetyssä aluesarjan turnauksessa. Mukaan saatiin 9 pojan kokoonpano, Hannon ja minipoika Onnin jouduttua jättämään reissun välistä sairastumisten vuoksi.

 

Rovaniemen NMKY – Kalajoen nuorisoseura 49-32 (12-0, 6-11, 15-13, 16-8)

Ennen peliä jokainen mietti itselleen yhden tavoitteen tulevaan peliin. Joukkueena lähdettiin keskittymään hyökkäyksessä, viikolla harjoiteltuun, korille leikkaamiseen syötön jälkeen. Puolustuksessa painotus oli sulkemisessa sekä hieman apupuolustuksessa.

1.jaksolla puolustus oli rautaa ja tuloksena jaksolta nollapeli. Etenkin Tomi sekä minipoika lainat Niilo ja Teemu kunnostautuivat sulkemisessa ja sitä myötä levypallo pelissä poika. Muilla sulkeminen pääsi vielä unohtumaan turhan useasti, mutta hyvällä tuurilla ja Oivan taistelulla levypallot jäivät aika hyvin Rovaniemeläisille. Puolustuksesta on nostettava myös esiin kolmas minipoika vahvistus Valtteri, joka näytti muille mallia pyrkimällä olemaan aina apupuolustuksessa, kun oma pelaaja oli eri puolella kenttää kuin pallo.

2.jaksolla Kalajokikin sai pistetilin auki useammilla hienoilla suorituksilla, joissa puolustuksellisesti oltiin hyvin mukana, mutta hyökkääjä tästä huolimatta onnistui laittamaan pallon koriin. Kalajoki veikin jakson nimiinsä, kun pohjoisen poikien viimeistelytarkkuus oli heikkoa ja jaksolla jäätiin kolmeen tehtyyn koriin. Koko ensimmäinen puoliaika pääsääntöisesti muistettiin leikata hienosti syötön jälkeen korille, mistä seurasikin useita täysin vapaita lay uppeja kun saatiin syöttö takaisin leikkaukseen. Jaakko ja Luka tekivät useamman korin mieheen näistä tilanteista. Useimmiten pallo kuitenkin pomppi vielä kaikilla raudasta väärään suuntaan.

Puoliajalla jokainen muistutti itseään omasta tavoitteestaan peliin ja lähti parantamaan vielä tuota asiaa pelin toiselle puoliskolle. Muutamalla tavoitteet liittyivät täysillä kentän juoksemiseen siirryttäessä puolustuksesta hyökkäykseen, tai päinvastoin, tai pallon eteenpäin syöttämiseen ylös hyvin juosseille pelikavereille. Näissä parannettiin ja tuloksena useita nopeita hyökkäyksiä. 4 jakson alkupuolella Kalajoki viritteli vielä kiriä ja nousi parhaimmillaan 6 pisteen päähän. Puolustus nostettiin ylemmäs ja oma pelaa otettiin ylhäältä asti kiinni, jonka seurauksena onnistuttiin saamaan riistoja ja nopeita hyökkäyksiä, joista etenkin Veeti laittoi pallon useamman kerran sukan läpi.  

 

RoNMKY – ONMKY 21-91 (4-25, 6-14, 3-24, 8-23)

Pikaisen eväiden tankkauksen jälkeen kohdattiin Oulun kaimaseura, joka tuli peliin ”ykkös” kokoonpanollaan, jolla pelaavat myös sm-karsintasarjaa. Omassa pelissä pyrittiin keskittymään samoihin asioihin kuin edellisessäkin pelissä. Lisäksi Oiva muistutti joukkuetta, että myös Oululaiset leikkaavat aina syötön jälkeen korille ja tämä tulisi huomioida puolustuksessa.

Vaikka pelissä oltiin koko pelin ajan hyvin mukana ja pystyttiin tasaväkisesti yksittäisissä tilanteissa taistelemaan voitosta, oli Oululaisten yksilötaito sekä joukkuepeli askeleen edellä. Lisäksi vastustajan takamies Eino oli suorastaan pysäyttämätön, vaikka vuorollaan Jaakko ja Veeti nopeine jalkoineen tekivätkin kaikkensa edessä pysyäkseen, tehden noin 30pistettä. Toinen osa-alue johon ei pystyttä vastaamaan oli kolmen pisteen heitot, joita Oulu upotti hyvällä prosentilla 7 kappaletta. Rovaniemeläisten ainoasta onnistumisesta pelissä sekä koko turnauksessa bonuskaaren takaa vastasi Lauri, joka hienosti käytti heittopaikan aina sen saadessaan.

Piste-erosta huolimatta, lappilaisten peliesitys oli hyvä ja myös tunnelma pelin aikana sekä pelien jälkeen oli iloinen. Kaikista parhaasta esityksestä vastasi Tomi, joka kamppaili ja pärjäsi mainiosti koko pelin läpi huomattavasti isompia Oulun senttereitä vastaan.

 

C-poikien pelit jatkuvat 18.12, jolloin jälleen matkataan Ouluun.