NMKY

B-pojat matkustivat lauantaina Ouluun aluesarjan merkeissä. 9 pelaajaa jaettiin neljän henkilöauton kyytiin. Edellisissä peleissä Kokkolassa peli oli ollut huonoa ja uusi hyökkäystapa ollut vielä aivan hukassa. Nyt joukkue oli saanut hioa kuvioita kuntoon kahden viikon ajan.

RoNMKY – SäyRi 29-88 (9-22, 5-24, 7-19, 8-23)

Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli myös b-poikien valtakunnallista 1.divaria pelaava Säynätsalon Riento. Tavoitteena oli parantaa omaa hyökkäyspeliä, jossa neljä pelaajaa on kaarella ja yksi korinalla, löytää pelipaikat ja saada peliä pyörimään. Lisäksi puolustuksessa korostettiin postin tuplaamista ja levypalloissa vahvaa sulkemista isompaa joukkuetta vastaan.   

Pelin alkuminuutit mentiin tasatahtiin ja etenkin puolustuksessa pärjättiin loistavasti, mutta jakson edetessä SäyRi onnistui kasvattamaan eroa hiljalleen. Omassa hyökkäyspelissä oli selvää kehitystä havaittavissa. Hyökkäykseen siirryttäessä alkoivat pelaajien omat kaistat löytyä sekä tätä myötä myös pelipaikat ja niiden sijoittuminen hyökkäyksessä. Etenkin aiemmin hankaluuksia aiheuttaneelta sentterin pelipaikalta alkoi myös löytyä pelaaja joka kerta, etenkin Simo, Onni ja Topi kunnostautuivat tässä ”korinalus” pelaajan roolissa. Paikkojen löytyessä ja ajatusten mennessä yhteen saatiin aikaan hienoja koreja muun muassa Teemun ja Miron toimesta, Vihtorin tarjotessa muutaman häikäisevän syötön. Usein kuitenkin myös korin edusta ruuhkautui, kun pallottomat valuivat kolmosen kaaren sisään syöttöä odottaessa tai unohtivat leikkauksen jälkeen etsiä uuden paikan.

Loppupeli mentiin aika lailla samoilla askelmerkeillä, peli oli hyvää ja jokainen pärjäsi mallikkaasti, mutta usein vastustaja oli puoliaskelta edellä ja voitti tilanteen. Tunnelma oli pelin jälkeen, syystäkin, joukkueen kesken hyvä. Vaikka tappio tuli ja eroa oli paljon, oli peli todella paljon parempaa kuin edellisissä peleissä ja asenne kentällä oli ollut taisteleva, kuten pelissä kuuluukin. Etenkin joukkuehyökkäys aiheutti positiivisia tunnelmia ja antoi uskoa tulevaan, vaikka parannettavaakin siinä vielä paljon on.

 

Huima – RoNMKY 117-48 (43-6, 33-10, 22-12, 20-19)

Toisessa pelissä, heti edellisen perään, kohdattiin toinen keskisuomen joukkue Huima. Vastustaja oli liikkeellä vain 6 pelaajalla, mutta tämä ei menoa haitannut ja lappilaisten 9 pelaajan kokoonpano jäi täysin jalkoihin. Edellisen pelin yrityksestä ja peli ilosta ei ollut enää tietoakaan ja Huima ratkaisi pelin vieden 1.jakson tylysti 43-6. Lappilaiset laittoivat vähäisenkin keskittymisensä aivan väärään asiaan, tässä tapauksessa tuomarien tekemiseen. Vaikka vihellyslinja hieman vaihteleva oli, tunnetusti kannattaa keskittyä vain asioihin mihin voi vaikuttaa eli omaan tekemiseen. Pelin edetessä ja vastustajan intensiteetin laskiessa myös pohjoisen pojat alkoivat saada hieman omaa peliään pyörimään. Topin saadessa 5.virheensä jo toisella jaksolla tuli peli selvitä loppuun 8pelaajalla. Atte ja Simo kävivät lyhyitä pätkiä taistelemassa kentällä, uhrautuen joukkueen puolesta minkä jalka- sekä polvi kivuiltaan pystyivät. Lisäksi kun Miro ja Pyry kärsivät päivän aikana tulleista kohuista, ei kentälle menijöitä ollut ruuhkaksi asti.

Toinen puoliaika oli kuuluisaa pelailua puolin ja toisin, piste-eron ollessa melkoinen. Kohokohtana Pyryn ja Teemun muutama alley oop, varsinkin yksi jossa syöttö lähti oman pään kolmosen kaarelta.