NMKY

B-poikien karavaani starttasi perjantai iltapäivästä klo 15 kohti Siilinjärveä. Noin 7,5 tunnin matkan jälkeen saapuivat 10 pelaajaa sekä huoltojoukot hotelli Sandelsin pihaan. Disco biisien soidessa alakerrassa saatiin kuitenkin kohtuulliset unet alle ennen aamulenkkiä ja kello kahdeksan aamupalaa, jossa osa porukkaa nautti aamupuuronsa vahvan ”suolan” kera…

 

RoNMKY – EsaB 77-70 (16-16, 13-21, 20-21, 28-16)

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli turnauksen isäntäjoukkue Siilinjärveltä. Menneen viikon kaksi harjoitusta oli aiempien ongelmien mukaan keskitytty, tai pyritty keskittymään, asioiden täysillä tekemiseen sekä sulkemiseen. Ennen peliä jokainen oli yhtä mieltä, että näissä tulisi onnistua, jos haluaa voittaa. Lämmittelyn keskittymättömyys ja puolivillaisuus kuitenkin siirtyivät luonnollisesti itse peliinkin. Puolustus oli paikoin loistavaa, mutta sulkeminen puuttui ja vastustaja kiitti. Hyökkäyspäässä ja sinne siirryttäessä käveltiin vastustajan tahdissa, joten omia vahvuuksia ei päästy käyttämään nopeissa hyökkäyksissä. Puolenkentän hyökkäyksistäkin osa meni seisoskeluksi, mutta osassa puolustus sahattiin mukavasti sekaisin leikkauksilla ja syötöillä. Kaikki vapaat kaukoheitot kuitenkin tuntuivat jäävän näkymättömään vaneriin korirenkaan päällä. Näin puoliajalla kasassa vain 29 pistettä.  

Puoliajalla oli ilmassa positiivisia merkkejä asenteen löytymisestä, mutta vaikka itseltä ja kaverilta vaadittiin paljon puheissa, jäivät teot puuttumaan. Oma pelaaja ei löytynyt tarpeeksi ajoissa, sulkeminen unohtui, hyökkäykseen lähdettäessä käveltiin ylös ja leikkaukset olivat ponnettomia. Asenteen ja yrityksen puute on selvä yhteinen nimittäjä kaikessa. Taidot ovat olemassa ja tallella, mistä osoituksena ajoittaiset hyvät suoritukset sekä muutamat vahvat yksilösuoritukset. Lisäksi esiin on nostettava Jaakko, joka alun aristelun jälkeen ajoi muutaman kerran hyvin korille tuoden tärkeän lisän hyökkäykseen, vaikkei pallo koriin asti tällä kertaa pomppinutkaan.

Pienestä takaa-ajoasemasta lähdettiin viimeiselle jaksolle, mutta jokaisen kehonkieli ja yleinen ilmapiiri, viestittivät lannistumisen merkkejä. EsaB kasvatti eron jo 15 pisteeseen, kun aikaa oli jäljellä noin 5 minuuttia ja tulostaulu näytti 53-68. Tällöin Pyryn johdolla koko joukkue heräsi peliin ja osoitti koko syksyn kaivattua taisteluasennetta. Täysillä tekeminen puolustuksessa hyydytti vastustajan täysin ja puolustuksen kautta saatiin onnistumisia hyökkäykseen. Hyvä flow päällä oli mukava pelata ja reilussa kolmessa minuutissa ero oli kurottu umpeen. Summerin soidessa oli ehditty 7pisteen johtoon ja näin tuloksena 24-2 pisterunin myötä helpottava kauden avausvoitto.

Pisteet:

Teemu 31, Pyry 26, Lauri 6, Simo 5, Topi 4, Miro 3, Onni 1, Atte 1

 

LU – RoNMKY 73 – 86 (21-17, 17-15, 16-23, 19-31)

Vajaan parin tunnin levon jälkeen kohdattiin Laukaan Urheilijat, jolla oli riveissään yksi selvästi pidempi sekä myös taitava pelaaja. Ennen ottelua sovittiin, että tämä puolustettaisiin korin lähettyvillä kokonaan etupuolelta ja pyritään näin pitämään ilman palloa. Viimepeleissä puolustuksen johtohahmoksi noussut Topi otti haasteen vastaan ja etenkin Simon sekä Aten auttaessa hyvin tuplaamaan hoiti homman mallikkaasti. Hyökkäyksessä kuitenkin vastustajan korinalustan tukkiva seisova paikkapuolustus aiheutti ongelmia passivoittaen oman hyökkäämisen. Heittomahdollisuus oli käytännössä koko ajan kaaren takaa ja tällä kertaa kaukoheitot myös upposivat ja pitivät pelissä mukana. 4 pistettä perässä toiselle jaksolle.

Kun yhteen vastustajan pelaajaan keskityttiin paljon, laittoivat muut palloa pussiin, kun heitä liian usein unohdettiin täysin vapaaksi. Hyökkäyspäässä pallo liikkui puolelta toiselle, mutta leikkaukset sekä sisäpelaaminen jäivät, kun tyydyttiin siihen mitä puolustus antoi. Puoliajalla pyrittiin löytämään lääkkeitä, jotta saadaan ne ratkaisut mitä itse halutaan. Tärkeimpänä nousi esiin nopeampi päätöksenteko, jottei puolustus ehdi jokaisen syötön jälkeen asettautua uudelleen asemiin. Lisäksi palloa piti saada pelattua sisään, josta on helpompi syöttää sekä leikkauksiin että saada vapaampia paikkoja joka puolelle kenttää puolustuksen sumputtaessa korin ale.

Lääkkeet purivat ja parantuneen hyökkäyspelin myötä 3.jaksosta 7pisteen. Viimeisellä jaksolla sama meno jatkui. Puolustus oli pääsääntöisesti hyvää. Selkävaivojen kanssa hammasta purren pelannut Lauri painosti Miron kanssa takamiehiä ja korin alla Topi, Onni ja Simo väänsivät isompia pelaajia vastaan. Myös avut olivat kohdallaan Aten sekä Veetin johdolla. Nuorempi c-poika ikäinen Veeti ei antanut kokoeron haitata, vaan aiheuttikin muutaman riiston olemalla avussa täysin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Muutamien täydellisten puolustuksen nukahdusten myötä vastustaja kuitenkin roikkui mukana. Hyökkäyspäässä Pyry (6 kolmosta pelissä) ja Teemu (5 kolmosta pelissä) upottivat pelin lopullisesti koko pelin hyvällä prosentilla osuneilla heitoillaan. Joukkueena yhteensä 14 osumaa bonuskaaren takaa! Näinpä kotimatkalle päästiin kahden voiton, sekä Pizzabuffan myötä!

Pisteet:

Pyry 26, Teemu 25, Lauri 12, Miro 10, Onni 5, Topi 4, Atte 2, Jaakko 1

 

Syksy huipentuu ensi lauantaina kotipelissä, kun ennakolta tiukassa pelissä kello 10.00 Korkalovaarassa vastaan asettuu Kuopion Linkki.