NMKY

Edustus kohtasi lauantai iltana BC Lapuan seitsen miehisen rosterin keltakankaan parketilla. Kotijoukkue sai otteluun kasaan 10 ukkoa Ilari Niemisen ollessa Oulussa luotsaamassa seuran tulevia poikasukupolvia ja Risto Rantasen parannellessa flunssaa.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen kannalta juuri niin kuin pitikin. Pallo tuli hyökkäyspäähän nopeasti syöttämällä tai kuljettamalla. Mies liikkui, pallo likkui ja näistä helppoja koreja. Varsinkin Tuomas ”Kossu” Kosunen oli elementissään löytäessään pelikavereita. Valitettavasti puolustuspäässä ei homma toiminut ihan samaan malliin. Kellekkään ei varmasti tullut yllätyksenä että Lapualaiset rankaisevat armotta bonuskaaren takaa huonommistakin heittipaikoista. Silti luvattoman usein Lapualaiset pääsivät rokottamaan kotijoukkuetta. Miika Jaatisen rutiinisuorittaminen yhdessä Miska Kujalan kanssa takasivat ensimmäisestä kympistä nihkeän torjuntavoiton 18–21.

Toisella jaksolla peli jatkui avoimena molemmin puolin. Puolustusta ei ollut kummassakaan päässä. Kotijoukkueen kannalta positiivista oli että ratkaisijoiden rivi laajeni mm. Pyry Kantomaan onnistuessa pelintekijän tontilla. Päivän suurimmat aplodit menivät jälleen joukkueen kuopuksen kolmen pisteen onnistumiselle. Jaatinen oli edelleen kotijoukkueen selkäranka molemmissa päissä. Henri Kiviniemi säesti ja Henkan taktiikka pelata shortsit väärinpäin näytti toimivan. Henkka siivosi muutaman helpon korin. Puoliajalle Vade Kokkosen vaparien saattelemana tasatilanteessa 40–40.

Kolmannen alku oli Kosunen & Jaatinen kaksikon yhteispelin mallia. Peli oli staattista mutta se ei kokenutta kaksikko haitannut ja kotijoukkue oli täysin duon suoritusten varassa hyökkäyspäässä. Ville Valkama napsautti tämän lisäksi pari vastinetta Lapualaisille jotka jatkoivat tuttua kivitystä viivan takaa tuhoisin tuloksin. Tätäkin jaksoa sävyttivät erinäiset kommellukset joista mainittakoon Valtteri Kokkosen tuohtuminen kun Lapuan pojat olisivat halunneet vaihdella shortseja ja paitoja pelin ollessa vielä pahasti kesken. Tasainen ottelu siirtyi viimeiselle jaksolle Lauri Hervan koomisen suorituksen turvin. Hervan loistava riisto päättyi nostoon joka oli menossa noin 2 metriä ohi, mutta lapualaiset hölmöilivät läpsien sukkaa, minkä johdosta tuomarikaksikolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä kori.

Kuten yleensä Herva, on kaaoksessa kuin kalavedessä. 7 pinnaan neljännen alkuun kertovat kaiken. Lapuan liike hiipui entisestään eikä vieraiden selkäranka Roni Hyvärinen pystynyt enää pitämää vieraita matkassa. Pyry Jeff Dement pudotti gorillan tai kaksi ja onnistui lopulta korinteossa. Kossu ja Kokkonen kaunistelivat vielä omia pistesarakkeittaan mutta muuten kotijoukkue marssi suhteellisen hallittuun voittoon lukemin 92–82.

Ronmky:n pisteet:

Jaatinen 18
Kosunen 14
Valkama 13
Kokkonen 11
Herva 11
Kujala 6
Jeff 6
Kiviniemi 4
Kantomaa 3

 

Valmentaja Martti Niemisen kommentit:

-          Aina ensin pitää sanoa että voitettiin ja fiilis kopissa sen mukanen. Olis pitäny voittaa peli jo paljon aiemmin mutta pääasia että voitettiin. Me sovitaan tiettyjä asioita mutta sitten ei kuitenkaan tehdä niitä. Se sitten sotkee pelaamista kun vastustaja on kokenut ja rankaisee armotta. Positiivista että meän oma pelaaminen on mennyt eteenpäin. Pallo liikkuu ja miehet liikkuu ja pelataan joukkueena.

Ronmky:n päivän hahmon Miika Jaatisen kommentit:

-          Ei pitäydytty tarpeeksi alkuperäisessä pelisuunnitelmassa ja annettiin kaverin roikkua mukana liian pitkään. Positiivista että pidettiin peli kuitenki hanskassa ja ratkaistiin sitte peli Pyryn ja Villen kolmosilla. Kiristettiin ruuvia oikealla hetkellä ja hoidettiin homma.