NMKY

Staron kiireinen syksy sai loppusilauksen viimeisellä vierasreissulla Råneåssa, jossa pelattiin paikallista Råneå IFK:ta vastaan, sekä Luulajan Gammelstadia vastaan.

Ensimmäisessä matsissa IFK Råneå haki revanssia paikalle saapuneen runsaslukuisen kotiyleisön turvin. Ensimmäinen jakso tahkottiin tasaisisssa merkeissä. Staro hyökkäsi alusta alkaen laajalla rintamalla ja joukkueena kun Råneå oli pitkälti kahden pelaajan suoritusten varassa. Oonan pelaaminen korinalla oli jälleen myrkkyä Råneålaisille. Ensimmäinen jakso vieraille 8-13.

Toisella jaksolla Staron pelaaminen meni ajoittain pakottamiseksi, vaikka muutamia hienoja sommitelmia hyökkäyksessä nähtiinkin. Heikohko viimeistely vaivasi koko joukkuetta ja mm. erinomaisesti muuten pelanneiden Hiljan ja Suvin pistetehtailua. Råneån tytöt puolestaan viimeistelivät tarkasti ja veivät ottelun puoliajalle 25-23 johdossa.

Tappioasema ei aiheuttanut Starossa suurempaa panikointia koska peli oli koko ajan vieraiden hallussa. Kolmannelle jaksolle piristystä puolustukseen haettiin paikkapuolustuksen kautta, mikä toikin kaivattua aggressiivisuutta ja sekoitti vastustajan pelin pahemman kerran. Tähän lisättynä Saanan erinomainen pallollinen ja palloton pelaaminen hyökkäyspäässä ja Staro vikalle kympille 3 pisteen johdossa.

Neljännellä jaksolla ja ratkaisun hetkillä esiin astui jälleen kerran Nella M. joka riisti palloja, haki levareita, teki itse ja jakeli kavereille hyviä syöttöjä. Peli näytti jo ratkenneen Starolle kun johto kasvoi 10 pisteeseen, mutta sitten muutama huolimaton viimeistely ja Råneån tyttöjen kova henkilökohtainen suoritus ja tilanne kuin varkain 48-51 kun aikaa oli jäljellä 7 sekuntia. Näin lopusta ei draamaan puuttunutkaan. Vastustajan 3 pisteen heitto pyrittiin luonnollisesti estämään kaikin keinoin. Alissa rikkoi Råneån takamiestä kuljetuksessa joka kaatuessaan räiskäisi pallon eteenpäin. Tuomarikaksikko tulkitsi käsittämättömästi tilanteen heittoyritykseksi ja antoi palkinnoksi 3 vapaaheittoa summerin soidessa. Kaksi vapaaheitoista kuitenkin ohi ja näin voitto Starolle 49–51.

Staro:n pisteet(laskenut Hilja ja Suvi):

Nella M. 14, Oona 11, Alissa 6, Ninni 4, Jutta K. 4, Suvi 3, Saana 3, Karo 1, Nella K. 1

 

Valmentajan kommentit:

Jälleen hyvä peli, tasanen ja opettavainen peli. Hienoja tapahtumia nämä on kyllä ruotsissa ku puolen sataa paikallista saapunut katsomaan oman kylän tyttöjen peliä. Itse peli tuntu että oltiin koko ajan ns. kuskin paikalla mutta sitten heikko viimeistely ja uinahtelut puolustuksessa makso melkeen voiton. Mutta hei, voittaminenki pitää osata ja me voitettiin tää lopun vääntö. Joukkuepelaaminen oli erinomaista ja siinä on menty eteenpäin ihan selkeästi. Tällä yhteisharjottelun määrällä joka meillä on ollut niin ei lainkaan huono.

 

Päivän toiseen otteluun lähdettiin järjestäjien tarjoaman lounaan jälkeen. Vastaan tuli aiemmin kaudella voitettu Gammelstad BBK. Gammelstad oli saanut tähän otteluun mukaan myös parhaimmistoaan joka näkyi. Vauhti oli alusta asti hurjaa. Ensimmäisellä jaksolla Staro ei pystynyt vastaamaan liikkeeseen vaan joka tyttö tuntui menevän ohi oikealta ja vasemmalta. Jakso tylysti Gammelstadille 31-7. Toisella jaksolla meno hieman tasoittui mutta armoa ei herenut. Nella ja Suvi raatoivat jatkuvaa miesprässiä vastaan sen minkä pystyivät. Hyökkäyksessä päästiin mm. Hiljan ja Karon hyvillä yksilösuorituksilla kohtuullisille korintekopaikoille. Viimeistelyssä jätti kuitenkin toivomisen varaa ja kun Gammelstad rankaisi armotta joka ikisestä hiemanki löysästä puolustuksesta niin tauolle mentiin tilanteessa 56–19.

Kolmannelle jaksolle Staro keräsi rivit ja aloitti ottelun alusta. Ninni astui esiin pelaamalla ennakkoluulottomasti ja kovaa molemmissä päissä kenttää. Palloa liikuttamalla, leikkaamalla ja omaa pelaajaa haastamalla saatiin luotua loistavia korintekopaikkoja, joista ei kuitenkaan väsymyksen painaessa saatu viimeisteltyä kuin 9 pistettä. Viimeiselle jaksolle suunnattiin Staron ottelun parhaan pelaajan Jutta K. korin saattelemana.

Neljäs jakso ei yllättäen tarjonnut enää suuria hetkiä kun peli oli käytännössä taputeltu. Uhrautuvasti puolustaneet Hilja ja Karo saivat pistesarakkeeseen merkintöjä ja viimeinen jakso Gammelstadille vain kolmen pisteen erolla. Ottelu kuitenkin selkein luvuin 91–40.

Staron pisteet: Nella M 9, Hilja 6, Jutta K. 6, Ninni 4, Alissa 4, Oona 4, Karo 2, Suvi 2, Saana 2, Nella K. 1

Valmentajan kommentit:

Toka peli ja ei vaan jalat ollu heti auki. Ei ollu ehkä lämmittely riittävä, mutta toisaalta vaikea se on ku kaveri pääsee ihan fressinä matsiin. Ihan vastaantulijoita oltiin alussa, mutta täytyy sanoa että kyllä nyt oli kova vastus. Varmasti sarjan paras joukkue jota vastaan pelattiin. 20 minsaa turpiin ja sen jälkeen koppiin porukalla päättämään että me ei luovuteta vaan pelataan ku päästään kovaa vastusta vastaan pelaan. Ja ku me pelattiin niin me pärjättiin, mutta auta armias jos et lähestyny käsi ylhäällä puolustuksessa nii sieltä lävähti heitto naamaan. Loistavaa. Sit meän oli pakko puolustaa oikein jotta saatiin stoppeja. Oli paljon yksittäisiä hyviä juttuja, mitä nyt ei tähän jaksa alkaa erittelemään, koska pakko nostaa vielä esiin asenne jolla peli vedettiin loppuun asti. Ihan loppuun asti joka ikinen tyttö yritti, yritti ja yritti mutta ku vastus oli parempi niin se oli. Ja vaikka neljännellä jaksolla vastustajan pahin rynnistys oli takana niin koko ajan prässäsivät ylhtäältä eli ei päästänyt helpolla. Tylyt on taululla luvut mutta ei harmita yhtään tämmöstä porukkaa valmentaa. Päinvastoin. Tämmösissä peleissä sitä asennetta ja halua punnitaan. Me kehityttiin tuossa pelissä varmasti enemmän ku vastustaja. Hyvillä mielin joulutauolle ja lataamaan akut kevätkierrokselle.