NMKY

B-pojat matkasivat 9 pelaajan voimin Kuopioon perjantai iltana. Hotelliyön ja (loistavan) -aamupalan jälkeen suunnattiin taksikyydillä Martti Ahtisaaren Koululle.  

 

RoNMKY – Linkki 59-64 (17-18, 17-7, 7-24, 17-15)

Ensimmäisessä pelissä Kuopiota vastaan aloitusviisikossa kaikki 4 (Simo, Atte, Teemu, Miro), jotka olivat menneen viikon ”kotitehtävän” tehneet sekä Topi aiempien pelien loistavien otteiden perusteella. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kummankin joukkueen hieman tunnustella tunnelmaa. Jakson edetessä yritys lisääntyi ja vauhti kasvoi. Katsomoon asti näkyi ja kuului lappilaisten hyvä joukkuehenki sekä iloinen fiilis, joka siivittikin tekemistä kohti parempaa.

2. jaksolla puolustus parani ja pallolliseen laitettiin paremmin painetta ja avut olivat paikallaan. Syöttölinjat vielä usein jäivät vapaaksi, mutta vastustajan heittäessä ohi ja Rovaniemeläisten sulkiessa, päästiin usein hyökkäämään ilman että palloa tarvitsi sukasta poimia. Kun hyökkäyksessä pallo sekä pelaajat liikkuivat ja pallon saatua toimittiin heti, näytti peli suorastaan koripallolta ja tämä näkyi tulostaululla, kun jaksosta kirjattiin 10 pisteen voitto namikalle. Huomiona myös Jaakon pistetilin karttuminen, joka taisi olla ensimmäinen laatuaan b-pojissa.

3. jaksolle tultaessa jäi keskittyminen sekä energia pukukoppiin ja Linkki vei jakson suvereenisti. Viimeiselle jaksolle palattiin omalle tasolle ja muutaman pisteen takaa-ajossa mentiin koko jakso, mutta ohi asti ei päästy. Tuomarilinjan ollessa hyvä ja tarkka läpi koko pelin, kertyi myös virheitä kummallekin joukkueella, ottelussa yhteensä virheet 22-28. Namikan kapeammalle ringille tämä aiheutti enemmän huolia muutaman virhetilin täyttymisen myötä, mutta ei ratkaissut peliä.  Kuopio voitti yhden jakson neljästä ja koko pelin sen turvin.  Teemu, Lauri ja Miro vastasivat pitkälti Rovaniemeläisten pisteistä, Aten tarjotessa tulitukea ”career high” tehoillaan niin bonuskaaren sisä- kuin ulkopuoleltakin.

Tiukan pelin venyessä pitkäksi, jäi taukoaikaa seuraavan pelin alkuun vain reilu 5 minuuttia.

 

EsaB – RoNMKY 84-79 (30-26, 10-15, 28-23, 16-15)

Toinen ottelu Siilinjärveä vastaan alkoi edellisen juuri loputtua ja liekö olivat ajatukset vielä edellisessä pelissä energiavajauksen lisukkeeksi. Vastustajan hölkätessa ohi edestä, takaa sekä sivusta ja omien pelaajien ollessa yhtä hukassa kuin jaksaminenkin, vaihtoi Rovaniemi 1.jakson puolivälistä paikkapuolustukseen. Tämä toi puhetta kentälle sekä myös keskittymistä ei niin tuttuna asiana. Lauri toimi puolustuksen moottorina näyttäen mallia ja ohjaten muita korinalta. Peli-ilme ja fiilis paranivat, vaikka saman tien se ei vielä siirtynyt tulostaululle. Kuten niin usein paikkapuolustuksessa, aiheutti levypallo peli ongelmia, kun suljettava pelaaja tulisikin ensin löytää, että voi sulkea. Siilinjärvi pysyi pelissä mukana toistuvilla hyökkäyslevyillä.

2.jaksolla joukkueen nuorimmat Veeti ja Jaakko näyttivät mallia muille ja muun muassa nollasivat vastustajan hyökkäyksen kaarella. Ottipa Veeti hienosti hyökkääjän virheenkin pois vastustajan isokokoiselta takamieheltä. Samalla Simo otti puolustuspäässä korinalustan sekä levypallot haltuun Topin kanssa ja näin vastustaja pidettiin jaksolla 10 pisteessä verrattuna 1.jakson 30:een. Samaan aikaan kuitenkin hyökkäyksessä jäätiin liikaa kaukoheittojen varaan. 1.jaksolla ne upposivat Topin ja Teemun johdolla, mutta tämän seurauksena tyydyttiin liikaa niihin ja kun heitot alkoivatkin kolista rautoihin, jäätiin jaksolla itsekin vain 15 pisteeseen.  Hyvä asia kuitenkin on, että kaikki käyttivät paikan tullen vapaan heittopaikan. Ja upottipa Teemu jakso summerin soidessa buzzerbeaterin kaaren takaa.

Toisella puolikkaalla esiin nousi etenkin Onni, levypallopelillä sekä liikkumisella hyökkäyspäässä ja näistä seuranneilla hyvillä heitoilla. Tällä kertaa harmittavasti pallo ei kuitenkaan koriin asti pomppinut. Summerin soimiseen asti oltiin hyvissä isku asemissa, mutta tällä kertaa jaksaminen ei riittänyt voittoon asti. Junaraiteet kuljettavat joukkueen takasin Rovaniemelle, jossa joukkue pelaa seuraavat pelinsä 18.3 kotisalissa.