NMKY

Edustus kaatoi Kiimingin riennon kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa. Voitto irtosi lopulta luvuin 68-58.

Ensimmäinen puoliaika tahkottiin tasaisesti korikorista ja Kiiminkgin isot miehet latoivat palloa pussiin puolimatkalta varmasti kun Ronmky juoksi  ja pyöritteli palloa ukolta toiselle. Vahvimmin kotijoukkueesta runttasi palloa pussiin Miika Jaatinen. Eka jakso 22–23.

Toisella jaksolla Ronmky laittoi kaasun pohjaan, eikä Kiiminki pystynyt vastaamaan. Lenni Lassila raastoi joukkueen eteen koko kentältä prässäten mikä aiheutti helppoja riistoja ja huonoja ratkaisuja vieraille. Muutoin jakso kuin koko ottelukin oli Pyryjen näytöstä. Sekä kuopus Kantomaa, että kokeneempi Dementjeff rankaisivat armotta kaaren takaa ja lähempääkin tehden yhteensä 20 pinnaa toka kympille. Puoliajalle 46–32.

Kolmannella jaksolla kotijoukkue tarjosi Kiirille mahdollisuutta tulla otteluun mukaan. Liike loppui ja luokaton viimeistely tarjosivat avaimia vieraille. Kemiläisten keskinäisen väännön tänään vienyt Markus Moisasen heitot painuivat säkkiin estelyistä huolimatta (ottelussa 16p.). Kotijoukkueen onneksi myös Dementjeff:n käsi kävi, vaikka kaaren takaa tilaa ei enää löytynytkään. Näin ohjat pysyivät kotijoukkueella. Viimeiselle neljännekselle luvuista 61–49.

Viimeisellä jaksolla väännettiin ja taisteltiin kovaa molemmissa päissä. Kummankin joukkueen heittopeli oli ala-arvoista, mikä palveli luonnollisesti johtavaa kotijoukkuetta. Tiukan puolustamisen turvin pinnat jäivät Napapiirille lukemin 68–58.

Valmentaja Martti Niemisen kommentit:

Kauden tärkein voitto. Pyryjen D ja K peli ilahdutti. Erityisesti nuorempi on osoittanut olevansa kokoaan isompi pelaaja. Kiitokset joukkueelle tästä. Huomenna jatketaan kamppailua.

 

Kotijoukkueen MVP Pyry Kantomaan kommentit ottelusta:

Ihan kiva pelata kun peliaikaa ja luottamusta tulee. Heitot upposi ihan hyvin. Puolustuksessa olis ehkä voinu vähän paremmin pärjätä omalle pelaajalle, mutta ihan hyvin muut autto.

 

Ronmky pisteet:

Dementjeff 24
Jaatinen 10
Kantomaa 9
Kosunen 8
Kujala  6
Herva 5
Kokkonen 4
Kiviniemi 2