NMKY

Rovaniemen NMKY avasi Keski-Suomen kiertueen lauantaina Kypärämäen koululla HoNSUa vastaan. Hyvin pelin aloittaneet vieraat kaatuivat lopulta kovan taistelun jälkeen 92-81.

 

Avausjakso oli Namikan tämän kauden parasta peliä. Pallo liikkui nätisti ja avoimia heittopaikkoja saatiin luotua jatkuvasti ja osumatarkkuuskin oli kohdallaan. Kaaren takaa pallo nakutettiin pussiin peräti viidesti ensimmäisen kympin aikana RoNMKY:n toimesta; kapellimestarina toimi Lauri ”the Wizard” Herva, joka teki ekaan erään 15 pinnaa Namikan kokonaissaldon ollessa 37.

 

Toinen erä oli vieraille todella synkkä. Avauskoria saatiin odotella erän puoliväliin saakka. HoNSU:n puolen kentän träppi puri vieraisiin kuin susi lampaan koipeen ja tulos oli sen myötä rumaa Lappilaisten kannalta. Ensimmäisellä neljänneksellä hankittu 12 pisteen johto suli nopeasti ja vieraat painelivat lopulta 10 pisteen taukojohtoon.

 

Pitkältä tauolta peliin tuleminen oli vierailta todella vaisua. Levypallot ja kaikki muutkin irtopallokamppailut hävittiin jatkuvasti. Erän puolivälillä ottelun alun ote ja henki saatiin taas mukaan ja peli tasoittui huomattavasti; ero oli kuitenkin kasvanut synkän 15 minuutin aikana jo 18 pisteen kotijohtoon. Orastava takaa-ajo kuitenkin loi vielä uskoa vieraisiin. Päätöserään 12 pisteen takamatkalta.

 

Viimeinen erä ei alkanut suunnitellusti kun alkuun tuli pari turhaa pallon menetystä ja henkilökohtaisia hölmöilyjä pelitilanteen ulkopuolella. Päät eivät kuitenkaan vieläkään painuneet parkettiin saakka vaikka ero oli taas lähempänä 20 pistettä kuin 10:tä. Kolme minuuttia ennen päätössummeria Lauri Hervan kaksi kovaa kolkkia nostivat vieraat kuuden pisteen päähän. Tuon lähemmäs ei enää ollut asiaa Miska Kujalan hienoista dippailuista huolimatta. Lopussa ero kasvoi, kun HoNSUa pakotettiin vapariviivalle kellon ollessa vieraita vastaan.

 

Päävalmentaja Martti Niemisellä oli pelin jälkeen kaksijakoiset mietteet:

 

”Pelattiin hyviä jaksoja, mutta harmittaa että koko peli hävitään 10 minuutin huonoon pätkään. Ensimmäinen erä oli meiltä loistavaa peliä ja usko meillä ei missään vaiheessa loppunut. Jatketaan samalla ilmeellä huomenna Äänekoskella ja koitetaan pitää se huonojakso mahdollisimman lyhyenä.”

 

Namikan pinnat:

 

Herva 26

Dementjeff 24

Kujala 16

Valkama 5

Jaatinen 4

Mustonen 4

Lassila 2

Kantomaa