NMKY

Staro matkasin pitkästä aikaa Ruotsin puolelle kun viikonvaihteessa oli ohjelmassa kolme ottelua.

Lauantaina Sallasta matkaan lähtivät Hautajärven Arskan kyydillä Hilja, Suvi, Inka, Jutta ja Emmi. Kemijärveltä matkaan tarttui vielä yksi Jutta ja loput pelaajat Rovaniemeltä.

Lauantain ensimmäinen peli oli sarjajohtaja Gammelstadia vastaan. Tammikuussa kotona Staro pystyi haastamaan Gammelstadin tytöt kelpo pelillä. Tällä kertaa voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä kun Gammelstad laittoi heti pelin alusta päälle hurjan prässin. Staron huonot syötöt ja passiivisuus auttoivat toki kotijoukkueen pelaamista. Gammelstadin fyysisyyteen molemmissa päissä pystyivät parhaiten Starosta vastaamaan Emmi ja Nella K. Emmi puolusti erinomaisesti itsensä likoonlaittaen. Nella puolestaan väläytteli jälleen hurjaa nopeuttaan viimeistellen varmasti helpot kayupit, joita prässin puruista saatiin. Jutta K. ja Alissa painivat ansiokkaasti korin alla molemmissa päissä. Alissa haastoi tuoreeltaan opetelluilla korinalus liikkeillä Gammelstadin isoja ja Jutta raapi kymmenkunta hyökkäyslevypalloa samaisten isojen nenän edestä. Staron pelaamisesta voidaan esiin nostaa kolmannen jakson aktiivinen ja taisteleva pelaaminen, jolloin takkiin tuli vain 4 pinnaa. Muuten ottelu oli Gammelstadin hallintaa. Loppulukemat 86-32.

Staron pisteet:

Nella K. 10
Jutta K. 8
Ninni 4
Alissa 4
Essi 2
Hilja 2
Nella M. 2

 

Gammelstad pelin jälkeen kamat ja tytöt pakattiin nopeasti bussiin ja siirryttiin vajaan 30 km päähän Råneån läpi Gammelstadin kauniin vanhan kaupunginosan. Råneåssa kotijoukkue janosi revanssia kun Staro oli kääntäny edellisen vierailun makeaksi viime hetken voitoksi. Ottelu alkoi Staron kannalta lupaavasti kun aktiivinen pelaaminen ja kentän juokseminen tuottivat helppoja koreja. Ottelun edetessä pelaaminen kuitenkin passivoitui ja väsymys alkoi selvästi painaa jo vähintään mielessä kun pelissä tapahtui minityttömäisiä nukahduksia. Pelaaminen oli nihkeää lähes koko joukkueella. Onnistujiakin kuitenki oli esimerkiksi Suvi, joka puolusti kovaa ja pystyi hyökkäyksesä auttamaan muita. Hyökkäyspelin syömähammas oli Nella M., joka kantoi yksilösuorituksillaan Staroa varsinkin ottelun loppupuolella. Vaikka ottelu oli Staron näpeissä lähes loppuun saakka, niin kävi kuitenkin niin kuin yleensä käy, kun vastustaja pystyy roikkumaan mukana. Råneån tytöt saivat kotiyleison kannustaessa hurmion päälle viimeisellä 4:llä minuutilla. Puolitoista minuuttia ennen loppua tullut kolkki katkaisi lopullisesti Staron selkärangan ja tappio oli tosiasia. Loppulukemat 46-35.

 

Valmentaja Laurin kommentit ottelusta:

Gammelstad oli mitä odotettiin. Kova ja loistava joukkue. Hyvää opetusta siitä miten korista pitää pelata. Heillä liikkuu pallo ja pelaajat mallikkaasti. Ihan ok esitystä meiltä, kun taas oltu pitkään pelaamatta. Huolellisuutta olisi tarvittu ja paljon kun syötöt annettiin ihan järkeään vastustajan käsiin. Kovuutta tarvitaan myös molempien korien alle, sekä 1vs.1 pelaamiseen.

Råneå…Ei ollu hyvä peli. Alotettiin hyvin mutta sitten tuli ihan kästtimättömiä uinahduksia ja passivoiduttiin. Pitänee varmaan katsoa itekki peiliin että mitä tuli tehtyä väärin kun ei tämän enempään saatu itsestämme irti. Heikko esitys siis meiltä kaikilta. Mutta käännetään taas positiiviseksi, ihan hyvä ettei täällä saa mitään ilmaikseksi ja ilman kunnon tekemistä.

Staron pisteet:

Nella M. 13
Oona 8
Hilja 4
Nella K. 2
Jossu 2
Ninni 2
Saana 2
Karo 2

Lauantain pelien jälkeen matka jatkui Bodeniin yöpymään. Majoitus oli jojo Satun helpotukseksi varsin kelvollinen ennakko spekuloinneista huolimatta.

Sunnuntaina pelejä jatkettiin 10.30 paikallista aikaa Bodenin 00-01-joukkuetta vastaan. Staro lähti otteluun täysin erilaisella ilmeellä kuin lauantaina koitoksiin. Bodenin vauhdinpitoon pystyttiin vastaamaan erinomaisesti eivätkä kotijoukkueen prässiyritykset tuottaneet minkäänlaista päänvaivaa Inkalle, Nellalle ja Saanalle. Sekä hyökkäykseen lähteminen että puolustukseen palaaminen olivat erinomaisella tasolla ja syötötkin napsuivat omille pelaajille. Loistava pelaaminen ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta kun korintekemisestä muodostui todellinen peikko. Palloa ei saatu pussiin kirveelläkään. Mm. Ninnin huikesta syötönkatkosta syntynyt yksinläpi lay-up pyöri ulos raudoista taianomaisesti. Puolustaminen oli luokkaa hyvä ja sitä ilmensi puolikuntoisen Juden aggressiivinen pallonpaine, joka sekoitti Bodenin peliä. Jude pelasi muutoinkin kauden parhaan ottelunsa. Valitettavasti ottelun tuomarilinja ei ollut kovin ehjä, minkä harmaapaidat rehellisesti myönsivät myös ottelun jälkeen. Tämä palveli enemmän kotijoukkuetta, joka oli uskomaton vapaaheittoviivalta tehden sieltä yhteensä 24 pinnaa koko joukkueena. Hyökkäyspelaamisen eteenpäin menosta suhteessa lauantaihin kertoo, että vaikka pisteitä ei kauheasti tullutkaan, niin ne jakautuivat tasaisesti. Staron toiveet otteluun mukaantulemista murenivat lopullisesti kolmannella jaksolla kun virhevaikeudet sotkivat peliä ja ero venähti pysyvästi yli 30p. Staron tytöt osoittivat kuitenki luonnetta pelaten pääpystyssä loppuun saakka. Ottelun viimeisestä hyökkäyksestä aikalisällä piirretty kuviokin päättyi Alissan vapaaheittoihin. Ottelu lopulta Bodenille luvuin 93–34.

Staron pisteet:

Oona 9
Nella M. 6
Alissa 6
Jude 4
Inka 2
Saana 2
Nella K. 2
Ninni 1
Viveka 1

 

Valmentaja Laurin kommentit:

Noni. Kannatti ilta miettiä, että mikä siinä eilisessä oli. Tänään oli tytöiltä erinomainen osoitus oppimiskyvystä. Toteutettiin kaikki ne asiat, mitä ennen ottelua sovittiin ja painotettiin. Tottakai niitäkin voi tehdä vielä paremmin, mutta hienoa että pystytään pelien välissäkin menemään eteenpäin ja oppimaan. Taas vähän semmonen yltiöpositiivisen fiilis ku 60 pinnaa tukkaan ja silti tuntuu että pelatiin hyvin, muta näin se vaan on. Boden oli fyysisempi ja pikkusen meitä nopeempi. Ja sitte tää on korintekopeli. Meillä oli ihan hyvät tontit tehä siihen ekalle jaksolle jo 20p. Tehtiin 4. Siitä on vaikea nousta, mutta loistavaa että se ei vaikuttanu meän muuhun tekemiseen. Jäi huomattavasti parempi fiilis kaikille tämmösen esityksen jälkeen. Tuomareita ei tarvi syytellä, mutta pakko todeta, että vähän jäi hampaankoloon. Lauantaina oltiin ottavana osapuolena siinä kovuudessa. Tänään ei, mutta oli kyllä sitte ihan eri ”linja” kuin lauantain peleissä.

 

Pelien jälkeen haettiin vielä Dollarstoresta kassit täyteen dubbleduschia ja suunnattiin kotia kohti.

Staron pelit jatkuvat kahden viikon päästä kun lauantaina käydään Luulajassa ja sunnuntaina pelataan kotona.