NMKY

Staro aloitti kiireisen viikonlopun piipahduksella Luulajassa Gladanin vieraana. Hiihtolomaviikko ja sairastelut rokottivat mukana olevan rosterin kokoa ja mukana oli 9 tyttöä. Staro aloitti ottelun mukiinmenevästi ja noudattaen erinomaisesti pelisuunnitelmaa. Vastustajan juoksuvoima oli tiedossa, joten juoksukilpailuun ei haluttu lähteä, eikä lähdetty. Myös puolustuksessa Gladanin tarkkakätiset heittäjät pidettiin kurissa. Etenkin Hilja, Ninni ja Suvi pitivät omat puolustettavansa täysin aseettomina tai pakottivat haastettuihin heittoihin, joista kauden tasapainoisimman ottelun pelannut Alissa siivosi levypallot talteen. Ensimmäisen puoliajan päätteeksi Gladan johti 16 pisteellä.

Toisen puoliajan alussa näytti, että Staro ottaa ottelun haltuunsa. Hienoa ja ennakkoluulotonta pelaamista nähtiin vieraiden toimesta molemmissa päissä kenttää. Ehkä komeimpana suorituksena mainittakoon Hiljan syöttö suoraan rippikoulun penkiltä takaoven kautta korille leikanneelle Nellalle. Staron ote ei kuitenkaan kestänyt muutamaa minuuttia kauempaa ja Gladan kokosi rivinsä vieden myös kolmannen jakson nimiinsä. Neljännellä jaksolla kotijoukkue jatkoi rutiinisuorittamista repien eroa vielä 17 pistettä. Ottelu Gladanille 87–37.

Valmentajan kommentit:

Pelisuunnitelman noudattamisesta iso plussa. Toinen iso plussa asenteesta. Täällä ei ollu mukana kuin kovalla asenteella varustettuja pelaajia. Ei meillä oikeastaan epäonnistuija ollu, mutta Jossu ja Suvi pelas kauden parhaat pelinsä tänään. Jossu pelasi fiksusti, mikä johti siihen että pystyi pelaamaan isot minuutit hyvällä tasolla. Suvi puolusti omat pelaajat pimentoon ja pystyi pelaamaan pallollisena vaikka puolustus laitto painetta. Gladanin rutiini ja tasaisuus on kovaa valuuttaa. Uskomatonta, kuinka pystyvät tasaisesti jylläämään läpi ottelun.

Staron pisteet: Nella 15, Alissa 6, Jossu 4, Hilja 4, Karo 2, Evilla 2, Ninni 2, Suvi 2

 

Lauantain pelin päätteeksi ajeltiin porukka Rovaniemelle ja nukuttiin yön yli. Sunnuntaina rosteriin liittyi lisää vahvistuksia Emmin, Jutan, Oonan, Empun, Ellan ja Inkan muodossa. Myös Oulun NMKY:stä saatiin mukaan Janette.

Sunnuntaina pelit aloitettiin Sunderby:tä vastaan siis täydellä 12 pelaajan rosterilla. Ottelu alkoi Staron osalta kaksijakoisesti. Alussa kotijoukkue oli köysissä, mutta alkuvaikeuksien jälkeen pääsi kuitenkin peliin mukaan. Erinomainen puolustaminen teki Sunderby:n hyökkäämisestä todella vaikeaa, mistä kertoo vieraiden vähäinen pistemäärä 28p. ekalla 20minuutilla. Kuitenkin oma viimeistely oli sitäkin heikompaa. Emmi oli koko Staron puolustuksen ruumiillistuma loistavalla ja röyhkeällä rappaamisellaan. Nella ja Janette toivat palloa ylös varsin vaivattomasti, vaikka hetkellisesti Sunderby:n prässi sekoittikin pasmoja. Vaikka Sunderby:n prässi saatiin purettua mallikkaasti, niin helppojakaan koreja ei pystytty tekemään. Ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue oli kuitenkin vielä mukana pelissä. Tosin 17 pisteen päässä.

Kolmannella jaksolla Staron kirivaihde oli lähdössä koko ajan päälle, mutta ei lähtenyt sittenkään. Hyvän jakson päätteksi eroa ei saatu kurottua kiinni kuin 2 pistettä. Neljännellä jaksolla Sunderby ratkaisi ottelun heti alkuun, minkä jälkeen Staron pelihuuomorikin loppui. Murskaava viimeinen jakso 36-5 teki loppuluvuista varsin rumat 79-33.

 

Valmentajan kommentit:

Korintekoon hävittiin tämä peli ja siinä se. Kaikilla muilla osa-alueilla pystyttiin kamppailemaan ihan tasaisesti ja puolustuksessa oltiin ajoittain pitkiä pätkiä jopa parempia. Tämän pelin tärkein taito on kuitenkin korinteko, niinku lukematki osoittaa. Harmittaa kyllä kun koko ajan tuntu että roikuttiin siinä ihan mukana ja tuntu että kohta se kiri lähtee käyntiin, mutta sitten vastustajan muutamat pelaajat otti kovia henkilökohtasia suorituksia. Ihan hyvä esitys kuitenki joukkueena mistä kertoo sekin että todella moni pääsi pisteille.

Staron pisteet: Nella 12, Hilja 7, Janette 4, Jutta T. 2, Jutta K. 2, Alissa 2, Jossu 2 ja mystinen Suvi 2

 

Ensimmäisen Sunderby pelin jälkeen lounastauko ja vastassa Sunderby, eiku…Kyllä. Varsin erikoinen asetelma, mutta Sunderby:tä vastaan saatiin heti revanssimahdollisuus. Ottelun alku lupailikin hyvää. Korinteko oli selvästi paremmalla tasolla. Heti ensimmäisellä kympillä onnistujia löytyi laajalla rintamalla kun Emmi, Emilia, Oona, Nella, Alissa ja Jutta K. pääsivät heiluttamaan korisukkaa. Valitettavasti Sunderby oli vieläkin tarkempi. Toinen kymppi tahkottiin lähes tasatahtiin ja jakso vain pisteellä Sunderby:lle ja jälleen näytti että Staro pystyy roikkumaan ottelussa mukana.

Tällä kertaa kolmas jakso muodostui kuitenki Staron joutsenlauluksi. Viimeinen niitti arkkuun oli valmennuksen epäonnistunut ratkaisu hidastaa Sunderbyn hyökkäämistä paikkapuolustuksella. Näin ollen viimeiselle jaksolle lähdettiin Sunderby:n yli 30 pisteen johdossa. Pientä toivon kipinää elättelivät Ninni, Janette ja Jutta T., jotka pelasivat lähes hurmostilassa viikonlopun viimeiset minuutit. Valitettavasti ero oli jo liian suuri, joten 7:llä pisteellä voitettu viimeinen jakso ei valtaisaa hyvänolon tunnetta tuonut. Loppulukemat 86-61.

Staron pisteet: Janette 17, Oona 11, Nella 10, Emppu K. 8, Alissa 5, Hilja 2, Jutta T. 2, Jutta K. 2, Emmi 2, Ninni 2

Valmentajan kommentit ottelusta ja koko viikonlopusta:

En nyt tiiä oliko tää meän paras peli tänä viikonloppuna vaikka ei hävitty ku se parikyt. Mutta tasapainoisin esitys tämä oli aivan varmasti. Kolmannella jaksolla notkahti hetkeksi ja siihen vielä valmentajan täysin epäonnistunut ratkaisu niin homma oli taputeltu. Hattua kuitenki päästä että pelattiin loppuun asti.  

Sitten jos koko viikonlopun otteluista vetäs yhteen niin kyllä se tuntu, että pelaaminen oli taas koko ajan tasaisempaa, mitä enemmän oli pelattu. Se rutiini löytyy jo ikäänku pelien aikana, eikä pelaaminen ailahdellu läheskään niin paljon ku lauantaina. Kokonaisuutena viikonlopusta pitää nostaa esiin erityisesti kuusikko Ninni, Alissa, Suvi, Hilja, Nella ja Jutta T. Melkonen suoritus tältä osastolta vetää kaikki kolme peliä 26:teen tuntiin.