NMKY

Staron kauden yhdeksästoista ja samalla viimeinen ottelu pelattiin lauantaina Korkalovaaran parketilla. Vastaan asettui kevät kaudelle lohkoon mukaan tullut Boden basket.

Ottelu alkoi jopa hienoissa Staron komennossa, vaikkei kotijoukkueen pelaaminen ollut edes parasta mahdollista. Hyökkääminen oli kuitenkin mallikasta. Pallo ja pelaajat liikkuivat ja vastustajan korisukkaa saatiin kulutettua. Toisella jaksolla korinteko alkoi kuitenkin tökkiä, eikä palloa saatu enää mistään sisään. Boden puolestaan ruotsalaiseen tyylin rankaisi armotta omista tekopaikoistaan. Ero repsahti puoliajalle mennessä jo 16 pisteeseen.

Kolmannen jakson alku oli lupauksia herättelevä niin kuin monesti tällä kaudella aiemminkin. Kotijoukkueen korinteon tuskaisuus kuitenkin jatkui ja jakson loppua kohden Boden kasvatti johdon jo yli 20 pisteenseen. Kauden viimeiselle kympille Staro jätti kaiken mitä rahkeista löytyi, mutta loppu oli enemmän ja vähemmän pelailua. Lopputulos 38–74.

Staron pinnat: Oona 14, Ninni 5, Nella M. 5, Suvi 4, Elisa 4, Jutta 4, Saana 2

Valmentajan kommentit:

Samaa tarinaa tässä pitää toistella kuin koko kauden eli tää on korintekopeli. Jokaisella jaksolla eroa tuli se muutama kori, jotka me jätettiin tekemättä. Kyllähän se hieman sapettaa ku pelataan huipputekopaikkoja mut ei vaan saada palloa koriin. Uskomattoman hyvin tytöt kyllä jakso tänäänki silti loppuun saakka yrittää. On meinaa henkisesti raskasta kun ei tulostaululla näy hyvä pelaaminen. Jos tekemisen taso on tuo niin se on aivan varma, että joku päivä ne pallot alkaa sinne koriin mennä. Ja eihän se auta ku harjotella. Sen taidon pystyy kuitenki oppimaan. Positiivisin asia pelissä oli että me pystyttiin vielä kauden viimeisen pelin puoliajallakin oppimaan ja parantamaan tiettyjä asioita pelaamisessa. Tällä kertaa se oli skriinien-puolustaminen. Kauden teema on ollut että me ollaan Ruotsin peleissä oppimassa. Valmentajana on erittäin mukava todeta, että sitä oppimista on tapahtunut. Tytöille kiitos siitä, että oon saanu olla tällaista porukkaa valmentamassa. 

Hattua on muutenkin nostettava ihan jokaisella. Jutta, Jude, Inka, Hilja, Suvi, Emmi, Elisa, Jonsse, Viivi, Elli ovat kulkeneet kotipeleihinkin satoja kilometrejä. Se vaatii motivaatiota. Ronmkyn tyttöjen Jossun, Ninnin, Nella K:n, Nella M:n, Saanan, Oonan, Alissan, Evillan, Karon, Hannan, kotipelimatkat ovat luonnollisesti olleet lyhyempiä, mutta tytöt ovat sitoutuneesti olleet matkassa kaikilla reissuilla. 

Lopuksi täytyy kiittää myös taustajoukkoja Jaria, Aria, Saria, Tapsaa, jotka ovat kuskanneet ja matkanneet mukana kauden aikana. Yhteistyö seurojen välillä ei olisi mahdollista ilman tätä panosta. Ja suurin kiitos tietysti joukkueenjohtaja Satulle, joka on järjestänyt asiat ja aikatauluttanut pelit niin, että turhalta reissaamiselta vältyttiin ja valmentajan keittiöremonttikin saatiin lähes ajallaan valmiiksi.

Staron kausi on siis päättynyt, mutta tytöillä on pelejä jäljellä vielä Pohjoisen alueen sarjassa.