NMKY

”Kelloo löi jo viisi, tyytöt herätkää…”, onneksi bussi lähti vasta kuudelta. Minityttöjen ja B-tyttöjen yhteinen matka kohti Ylivieskaa starttasi, kuinkas muuten, Veli-Matti Mikkolan isolla bussilla. Ratin takana Vellu itse. Molemmissa joukkueissa oli mukana 10 pelaajaa, sekä valmentajat Paula, Elli ja Lauri.

Ylivieskaan saavuttua B-tytöt suuntasivat lounaalle ja minitytöt ensimmäiseen otteluun Ylivieskan Kuulaa vastaan. Edellisestä kohtaamisesta oli kulunut tovi. Tuolloin Ylivieska oli selkeästi edellä vasta-aloittaneita Rovaniemen tyttöjä. Menneet eivät kuitenkaan painaneet RoNMKY:n tyttöjä, jotka aloittivat ottelun varsin ennakkoluulottomasti. Ylivieska ei saanut enää täysin vapaita korintekopaikkoja, vaikka puolustaminen olikin hieman sekavaa. Pelin loppua kohti puolustaminen parani ja erityisesti puolustuksessa joukkuetta sytyttivät Bea ja Meeri. Levypallopelaamisessa kunnostautui puolestaan kunnostautui Tinka. Ylivieska veti kelpo pelistä huolimatta vielä tällä kertaa pidemmän korren. Loppulukemat 48–18.

Valmentajien Ellin ja Paulan kommentit:

Positiivisesti yllätti kuinka paljon tytöt kehittyneet syksyn ensimmäisestä kohtaamisesta. Jokainen pystyi parantamaan henkilökohtaista suoritustaan. Ajoittain puolustaminen oli oikein mallikasta, mutta toisaalta ajoittain se jäi puolitiehen. Rohkeutta korille ajoihin ja pelaamiseen tarvitaan vielä lisää.

Ronmky:n pisteet: Ida 7, Meeri 6, Bea 3, Anniina 2

Minityttöjen jälkeen vuorossa olivat lounaalla  kyllästetyt B-tytöt. Vastassa Oulun kaimaseura. Ottelu alkoi Rovaniemeläisittän varsin lupaavissa merkeissä kun ennakkoluuloton hyökkäyselaaminen ja oman pelaajan haastaminen aiheuttivat Oululle ongelmia. RoNMKY onnistui viimeistelemään muutamia näyttäviä koreja. Erityisesti Saanan näppärät post-moovit saivat Oulun puolustajat pyörittelemään päätään. Mainittakoon myös Ellin ja Jossun rohkeat ja kovat korilleajot. Puolustupäässäkin oman pelaajan edessä pysyttiin ilahduttavan hyvin jalalla Oulun tyttöjen edessä. Viivin ja Nellojen (Mikkonen & Koponen) puolustaminen olivat timanttia. Harmittavat nukahdukset maksoivat kuitenkin paljon ja ensimmäinen kymppi Oululle 26-8. Toisella jaksolla korinteko takkusi ja Oulun prässi sekoitti pelaamista. Korintekoon jäi parantamisen varaa, vaikka päivän RoNMKY:n parhaaksi valittu Jossu napauttikin tunnelmaa nostattaneen kolkin pohjaan. Puoliajalle mentiin Oulun selkeässä johdossa.

Kolmannella RoNMKY puolustus löi niin sanotusti laidat kiinni. Oululle annettin 7 pinnaa ja kun itse onnistuttiin tekemään 9 niin voitettu jakso oli tosiasia. Jakson ehdottomiin hahmoihin kuului muutenkin erinomaisen ottelun pelannut Ninni. Ninni väläytteli pointin potentiaaliaan, eikä Oulun prässäys tuottanut enää mitään ongelmaa. Neljäs jakso jatkoi samaa rataa kuin kolmas, mutta Oulu oli piirun verran edellä korinteossa. Jakson mieleenpainuvin hetki koettiin kuitenkin aivan loppuhetkillä. Ninni koijasi totaalisesti Oululaispuolustusta heittämällä pallon sisäänheitosta selin olleen Oululaispuolustajan selkään, napaten pallon matkaan ja syöttäen siitä vielä vapaaseen paikkaan hakeutuneelle Saanalle, joka painoi pallon sukkana pohjaan. Ottelun loppulukemat 74–35.

Valmentaja Laurin kommentit:

Paras peli Oulua vastaan tällä kaudella. Puolustaminen ajoittain todella jees ja hyökkäyksessäkin otettiin enemmän fiksuja heitonvalintoja ku huonoja. Saana on vetänyt pari viikkoa hyvin reeneissä ja se kyllä näky tänään nyt ku pallot meni keskelle keksintöä. Mukavinta oli, että meillä ei ollu heikkoa lenkkiä vaan oltiin tuon verran joukkueena huonompia. Hyvästä kokonaispanoksesta huolimatta pakko nostaa Ninnin suoritus esille. Ninnin elämän paras peli. Onnistu molemmissa päissä kenttää ottaen varmaan noin 26 levaria ja toi palloa prässistä huolimatta ylös varsin vaivattomasti.

RoNMKY:n pisteet: Saana 10, Oona 7 , Ninni 5,Alissa 4, Jossu 3, Nella K. 2, Elisa 2, Nella M. 2,

 

Minityttöjen toisessa ottelussa vastaan asettui Kansu Catz. Alkuun näytti, että RoNMKY:n ottelun alko koituisi kohtaloksia ja Kalajoki menis menojaan. RoNMKY:n tytöt kuitenkin ryhdistäytyivät ja toinen puoliaika tahkottiin lähestulkoon tasatahtia. RoNMKY:stä ensimmäisellä pelireissullaan oli Neea, joka viimeisteli yhteensä 4 pistettä kiivassa voittotaistelussa. Ronmkyn taistelivat Siikaluoman siskosten Bean ja Idan johdolla hurjasti loppuun saakka. Jännitysnäytelmä päättyi kuitenkin Rovaniemeläisittäin harmittavasti yhden pisteen tappioon. Ronmky saa kuitenkin revanssin jo parin kuluttua Rovaniemellä kun Kalajokiset matkaavat napapiirille minityttöjen viimeisiin runkosarjan peleihin. Loppulukemat 38-37.

Ronmkyn pisteet: Ida 21, Bea 10, Neea 4, Tinka 2

Valmentajien kommentit:

Peli parani koko ottelun ajan ja oli mahtavaa ettemme luovuttaneet vaan nousimme voittotaisteluun. Ei ihan riittänyt tällä kertaa. mutta revanssihenki pukukopissa oli jo kova heti pelin jälkeen. Vaikka Bea ja Ida tekivät paljon pisteitä niin oli hienoa nähdä, että meidän uudetkin tytöt ovat sieltä tulossa kuten Neean uran ensimmäiset korit osoittavat. Myös Lilja ja Siiri pelasivat todella rohkeasti.

 

Päivän viimeisessä kamppailussa B-tytöt kohtasivat hienon turnauksen järjestäneen Kuulan B-tytöt. Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleen RoNMKY:n hallintaa, eikä tämäkään muodostanut poikkeusta. RoNMKY repi eroa alussa Oonan yksilötaidon turvin. Tulitukea tuli varsin tasaisesti koko joukkueelta ja kaikki näytti menevän kuten ennenkin. Toisella jaksolla alkoivat kuitenkin vaikeudet. Kun ottelu näytti menevän helposti vieraiden nimiin niin tekemisen taso laski ja Ylivieska tuli hetkellisesti otteluun mukaan käyden vain muutaman pisteen päässä. Oona ja Saana hoitivat toisesta kympistä RoNMKY:lle kuitenkin torjuntavoiton ja ero kaveni vain 4 pistettä.

Kolmas jakso oli vielä varsin nihkeää vaikka RoNMKY vyöryi Ylivieskan korille laajalla rintamalla. Heitto ei uponnut kuin Nellalla, joka osui myös bonuskaaren takaa tärkeällä hetkellä. Elisa alkoi pitkän pelitauon jälkeen saada myös juonesta kiinni. Kolmas jakso päättyi tasan. Neljännellä jaksolla RoNMKY:n rosterin leveys ratkaisi voiton lopullisesti. Loputkin tytöt saivat koko päivän haettuja onnistumisia ja ottelu oli taputeltu.

RoNMKY:n pisteet: Oona 17, Saana 10, Alissa 9, Nella M. 9, Ninni 9, Nella K. 7, Elisa 4, Jossu 3, Viivi

Valmentaja Laurin kommentit:

Klassinen peli. Hyvällä asenteella ja mielellä tultiin matsiin. Otettiin homma haltuun. Luotiin hyviä heittopaikkoja. Ehkä olis vähän paremmin toivonu että uppoaa, mut ei paha. Sit vähän ote herpaantuu ja Ylivieskan tytöt sai hurmion päälle. Hyvin kuitenkin siitä kasattiin paketti ja hoidettiin homma kotia. Jos Oulua vastaan oltiin joukkueena se 30 pinnaa huonompia niin nyt oltiin myös nimenomaan joukkueena parempia. Vaikka Oona siinä tietenkin ison osan pinnoista tekikin. Nähtiin vähän sitä tasoa, millä Oona pystyy pelaamaan kunhan kaikki vaivat saadaan hoidettua. Loppulukemat 42-69.

Jutun julkaisu hetkellä bussi liikkuu vielä jossain Oulun ja Rovaniemen välillä ja kotona ollaan pikkutunneilla.