NMKY

Alla raportit kaikkien RoNMKY:n joukkueiden edesottamuksista Simabasketissa vuonna 2017.

Minipojat

Kaikki lukijat, jotka ehtivät lukemaan kirjoittamani jutun minipoikien kaudesta tietää, että lähdimme seuran perinteiselle vappureissulle Järvenpäähän simabasketiin, ja lähdimme sieltä hakemaan etenkin tiukkoja ja hyviä pelejä, niiden ollessa aluesarjassa vähissä. Joukkue koki melko merkittäviä menetyksiä, sillä Valtteri, Teemu ja Joona pelasivat C-poikien joukkueessa, muutaman pojan jäädessä kotiin ja Niilo oli loukkaantuneena mukana vain “maskottina”. Niilon ja Teemun puuttuminen toi joukkueelle suuria ongelmia etenkin levypallopelissä ja vastustajien isojen pelaajien puolustamisessa. Joona olisi tuonut mukanaan hyvää heittotaitoa ja Valtteri kovaa puolustustyötä. Noh, seitsemän kovaa oli silti mukana: Onni, Olli, Johannes, Bazil, Joel, Valle ja Lauri. Matkaan lähdettiin tuttuun tapaan perjantai-aamulla ennen kukonlaulua, ensimmäisen pelin ollessa jo 18.00 samana päivänä. Matka sujui valmentajan näkökulmasta melko lailla niin rauhallisesti, kuin bussilastillisen 10-14 vuotiaitten junioreiden keskellä voi sujua. Jokainen vietti pitkää matkaa omalla tavallaan, osa nukkui, osa kuunteli musiikkia ja osa jutusteli vieruskaverin kanssa. Pian olimmekin jo perillä Järvenpäässä, jossa ensimmäinen peli oli isäntäjoukkue JKS:ää vastaan.

 

JKS - RoNMKY

Ensimmäisessä pelissä pojat eivät olleet hereillä selvästikään aloitushypyn aikaan. Syötöt menivät seinille, helpoista paikoista laitettiin ohi ja oma puolustettava unohtui liian monesti. Onneksi vastustaja viimeisteli melko huonolla prosentilla aluksi, mikä piti lukemat siedettävinä. Pelin jatkuessa poikien peli alkoi etenkin Onnin johdolla rullaamaan paremmin ja saatiin nähdä muutama tosi hieno suoritus. Murheenkryyniksi muodostui kuitenkin sulkeminen ja liike hyökkäyksessä, vastustaja pääsi yrittämään useasti hyökkäyksessä korintekoa ja omassa hyökkäyksessä pallo jäi liian kauaksi aikaa yhden pelaajan käsiin. Lopputulos selvä 56-20 järvenpääläisten hyväksi. Tsempparina palkittiin ansaitusti Onni, joka piti välillä Namikan peliä yksin kasassa.

Pisteet: Onni 11, Bazil 6, Lauri 2, Olli 1

 

Pelin jälkeen nopeasti majoituskoululle, ja iltapalalle, sillä seuraavana päivänä ensimmäinen peli oli jo 8.00.

 

KTP - RoNMKY

Toinen peli oli Kotkan koripalloylpeyttä KTP:tä vastaan. Pojat olivat taas selvästi hieman unessa, sillä alussa oli samoja ongelmia kuin edellisessä pelissä. Hyökkäyksessä pallo ei liikkunut ja vastustaja sai liikaa helppoja koreja. Puoliajalla kotkalaiset johtivatkin 26-15. Puoliajan jälkeen kuitenkin tapahtui namikan poikien mielissä jotain, mikä muutti peliä täysin. Puolustus koveni, ja kotkalaisille annettiin vain 4 pistettä 3.neljänneksellä, ja ero kurottiin vain viiteen ennen viimeistä neljännestä. Ikävä kyllä tuota lähemmäs kovasta taistelusta huolimatta emme päässeet, vaan leveämmällä rosterilla operoinut Kotka vei voiton 46-34. Pojilta kuitenkin tosi hieno peli ja hyvää taistelua kaikilta. Tsempparina palkittiin Bazil, joka säväytti yleisöä ja valmentajia hienoilla suorituksillaan hyökkäyspäässä, sekä lukuisilla levypalloillaan.

Pisteet: Bazil 11, Onni 10, Valle 6, Joel 6, Lauri 2

 

Tämän pelin jälkeen pikainen käynti majoituksella ja sen jälkeen kohti päivän seuraavaa peliä. Vastaan tulisi keskisuomen ylpeys Äänekosken Huima.

 

RoNMKY - Huima

Jälleen pojille iski sama kirous mikä aikaisemmissakin peleissä, erittäin heikko alku. Tämän pelin alku oli huonointa koripalloa mitä allekirjoittanut on nähnyt tämän vuoden minipoikien pelaavan, vastustaja sai suuren määrän helppoja koreja ja hyökkäyspäässä tuli suuri määrä virheitä. Peli olikin tyrmäävät 2-16 Huiman eduksi ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Toinen neljännes paransi asiaa hieman, ero kasvoi pisteen ja puoliajalle mentiin Huiman 15 pisteen johdossa. Kopissa painotettiin, että pelataan sitä omaa peliä, syötetään, liikutaan, suljetaan, ja etenkin taistellaan. Puoliajan jälkeen kentälle asteli täysin uusi joukkue. Kolmannen jakson jälkeen ero oli pienentynyt jo kuuteen pisteeseen. Hyvin samankaltainen tilanne viime peliin, peli alkoi jälleen kulkea. Viimeisellä neljänneksellä kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan vastustajan muutama kova ratkaisu upotti Namikan kirin ja Huima vei voiton 36-42, hieno peli jälleen, mutta tappio tietenkin harmittaa. Tsempparina palkittiin kovasti taistellut Joel, joka pääsi tekemään myös muutaman komea korin.

Pisteet: Onni 16, Joel 10, Valle 4, Lauri 4, Bazil 2

 

Tästä poikien päivä jatkui illan kohokohtaa, eli kisadiskoa odotellessa, sillä samana päivänä ei enää pelejä ollut. Seuraavana aamuna peli olisi 9.00, ja jos häviö tulisi loppuisivat pelit siihen pojilta.

 

Rekolan Urheilijat - RoNMKY

Lämmittelyssä valmennusjohdon silmään pisti Rekolan yksi pelaaja, joka oli n.175 senttiä pitkä, eli erittäin pitkä ikäisekseen, ja hän tulisi varmasti aiheuttamaan puolustukselle, Teemun ja Niilon poissaollessa harmaita hiuksia. Valle asetettiin puolustamaan kyseistä pelaajaa, ja ohjeiksi annettiin että työnnät häntä niin kovaa pois korin alta kuin pystyt, ja et anna yhtään levypalloa ainakaan ilmaiseksi. Valle onnistuikin tehtävässään hyvin, mutta sain jo 2. Neljänneksellä 4.virheensä mikä aiheutti pitkän penkkikomennuksen. Ensimmäinen neljännes mentiinkin ihan tasaisissa merkeissä, peli oli hyvinkin tasaista. 10-10 erän jälkeen. Tämän jälkeen tulikin erittäin musta jakso 2. Ja 3. neljännekseen. Rekola pääsi tässä aikana karkaamaan ratkaisevasti. Ennen viimeistä erää painotettiin että tämä on turnauksen viimeinen erä ja ei luovuteta vaan taistellaan loppuun asti. Ja niin pojat taistelivatkin. Kukaan ei viimeisessä erässä luovuttanut, vaikka eroa olikin melko paljon jo. Pelistä tuloksena 53-34 tappio. Tsempparipalkinto meni tästä pelistä hyvin taistelleelle Ollille. Peli oli koko turnauksen huonoin, mutta ihan kelpo esitys siltikin.

Pisteet: Onni 10, Valle 10, Bazil 10, Olli 4

 

Kokonaisuudessaan turnaus oli todella hyvä kokemus. Vaikkakin poisjäännit verottivat tulosta, niin pojat saivat silti todella hyviä pelejä. Ja vaikka voittosarake ei allekirjoittaneella vieläkään saanut ensimmäistä voittoa, olivat kaikki pelit hyviä esityksiä pojilta. Jokainen tsemppasi hyvin, ja taisteli kentällä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja uusia seikkailuja.

 

 

 

C-Pojat

 

Ensinnäkin C-poikien valmentajana pahoittelen juuri olematonta raporttien määrää kauden aikana. Nyt raportoidaan ei vain Simaturnauksen kulku vaan myös lyhyesti kauden ja etenkin loppukauden tapahtumat C-poikien leirissä.

      C-pojat voittivat siis pohjoisen alueen mestaruuden, sarjassa mukana Rovaniemen lisäksi Kalajoki, Oulu ja Siilinjärvi. Finaaliturnauksessa parhaasta joukkueesta ei ollut epäilystäkään, vaikkakin tätä turnausta edeltävänä viikonloppuna pelatussa turnauksessa hävisimmekin Oululle. Finaaliturnaukseen saimme kuitenkin parhaan mahdollisen rosterin, joka koostui kymmenestä pelaajasta (Kontekstina, kauden aikana C-poikien reeneissä kymmenen pelaajaa saatiin max 2 kertaa). Ei vain finaaliturnauksen vaan koko kauden aikana erityisen hienoa oli nähdä, miten pojat kannustivat toisiaan joka tilanteessa, ja pelasivat hyvin yhteen joukkueena. Tämä ei ole itsestäänselvyys kauden ja joukkueen ollessa hieman hajanainen pelaajavähyyden vuoksi ja harjoitusten ollessa milloin ab-poikien kanssa ja milloin vieraan valmentajan vetämät.

      Siirrytään Siman pariin. C-poikien joukkue pelasi 04-syntyneiden sarjaa, ja se koostui seuraavista pelaajista: Hanno, Veeti, Jaakko, Tomi, Valtteri, Joona ja Teemu, kolme viimeistä vahvistukset minipojista (Ei kuitenkaan unohdeta koko kauden aikana C-poikien peleissä mukana kulkenutta Onnia, joka tässä turnauksessa pelasi mineissä). Mukaan toiseksi valmentajaksi lähti Evilla, kauden C-poikia kanssani valmentanut Saana ei päässyt reissuun mukaan. Bussimatka oli, totta kai, pitkä; Tarkempaa selostusta löytyy todennäköisesti muista raporteista, eli suosittelen lukemaan kaikki ;)

 

Rekolan Urheilijat - RoNMKY la 8.00

 C-pojilla ensimmäinen ottelu oli lauantaiaamuna klo 8.00. Erityisesti Oivan, mutta myös valmentajankin scouttausyrityksestä huolimatta kaikista lohkon vastustajista oli vähän tietoa. Ensimmäisenä vastassa oli Rekolan Urheilijat. Ensimmäinen puoliaika oli Rovaniemen pojilta huono. Joko pojat eivät olleet heränneet kunnolla, edellispäivän bussimatka tuntu jaloissa tai keskittyminen ei muuten vaan ollut kohdallaan Rekolan viilettäessä ensimmäisen 14 minuutin aikana 34-10 johtoon. Oikean kuvan joukkueiden keskenäisestä tasosta antaa toisen puoliajan tulos: Rovaniemi voitti sen pisteellä. Jos samanlainen intensiteetti oltaisiin saatu pidettyä heti aloitusheitosta lähtien, olisi lopulta hopeaa sarjassa voittaneen joukkueen haastaminen ollut enemmän kuin mahdollista. Lopputulos 54-31 Rekolalle, Rovaniemen tsempparina palkittiin ei vain tässä pelissä, mutta koko turnauksen ja kauden aikana pyytteetöntä puolustustyötä tehnyt Veeti.

Pisteet: Teemu 4, Jaakko 6, Oiva 5, Veeti 6, Valtteri 2, Hanno 2, Tomi 6

 

RoNMKY - KaVo la 11.00

Toisena joukkueena vastassa oli Kaukaisten Voima, joka oli myös tuntematon valmentajille sekä pelaajille. Vastassa oli yksi selvästi pidempi pelaaja, jota täytyi siis puolustaa tarkkaan. Peli oli tasainen alusta saakka; kun ensimmäiset kolme erää oltiin pelattu, tilanne oli KaVolle 27-26. Rovaniemeläisille tuskaa tuotti etenkin vastustajan paikkapuolustus, jolloin korin alla odotti 1-2 selvästi isompaa pelaajaa, mikä vaikeutti haastamista korille asti. Kolmannen erän puolivälin jälkeen kahdessa kolmosessa peräkkäin onnistunut Tomi, sekä muut joukkuekaverit olivat melko varmoja voitosta rovaniemeläisten johdon ollessa 5 pinnaa, kun peliä oli noin 2 minuuttia jäljellä. Tästäkin voi ottaa opikseen: Ikinä ei koripallopelissä saa olla varma voitosta eron ollessa kuitenkin noin vähäinen. KaVo kavusikin juuri aiemmin mainitun pitkän pojan suorituksilla ja hänen veljensä ratkaisevalla vaparilla tasoihin tilanteeseen 36-36 - Seurasi jatkoaika. Valmentajat eivät kummempia muutoksia pelisuunnitelmaan tehneet, sillä siihen ei tuntunut olevan tarvetta poikien pelatessa hyvin, lukuunottamatta viimeisten minuuttien löysäilyä puolustuspäässä. Tärkeintä oli, että pelataan loppuun asti täysiä ja pidä pallosta varma huoli. Kun kahden minuutin jatkoaikaa oltiin pelattu minuutti, rollolaisten johto oli 9 pistettä, kiitos Oivan kahden ja Jaakon yhden kolmosen ansiosta, jotka tulivat peräkkäin ensimmäisessä kolmessa hyökkäyksessä. Näin KaVo:lla ei enää ollut mitään saumaa saada vastustajaansa kiinni ja näin varmistettiin usealle Rovaniemen C-pojista ensimmäinen voitto Simabasketissa. Lopputulos 45-38, ja tsempparina palkittiin hyvin puolustanut ja heittänyt Tomi. (vielä mainittakoon, että kyseinen vastustaja voitti turnauksessa pronssia)

Pisteet: Teemu 2, Jaakko 11, Oiva 14, Joona 2, Veeti 4, Valtteri 1, Hanno 2, Tomi 9,

 

JKS - RoNMKY la 15.00

Päivän kolmannessa ja viimeisessä pelissä vastassa Järvenpään Koripalloseura. Panoksia pelissä oli runsaasti: Voitolla Rovaniemi olisi lohkonsa kakkonen, alle 4 pisteen häviöllä kolmonen ja isompinumeroisella häviöllä lohkonsa viimeinen. Pojat eivät sen kummemmin tästä tienneet, eikä sen pitäisikään vaikuttaa pelaamiseen millään lailla. Peli oli rovaniemeläisittän vaisu, pää ei ollut pelissä mukana ja avausjaksoa lukuunottamatta oltiin koko ajan takaa-ajajina. Päätöserään mentiin tilanteessa 34-27, eli Namika oli vielä iskuetäisyydellä, mutta JKS karkasi kuitenkin voittoon lukemin 44-34. Pienellä ekstrakeskittymisellä ja pallosta paremmin huolta pitämällä peli olisi ollut voitettavissa. Tsempparipalkinnon saanut Hanno taisteli hienosti levypalloista nostaen muutaman korinkin, mikä tapahtui useasti muissakin peleissä. RoNMKY:n floor general Jaakko pelasi hyvän pelin, kuten myös loppuun asti taistellut Oiva. Vastustajan pitkä ja taitava pelaaja numerolla 60 viimeisteli 21 pistettä, tämäkin lukema olisi voinut olla pienempi, jos pää olisi ollut paremmin mukana. Toki peli oli kolmas noin seitsemään tuntiin, joten ei ihme, jos pojilla jalka painoi.

Pisteet: Teemu 2, Jaakko 10, Oiva 9, Joona 2, Valtteri 1, Hanno 4, Tomi 4, tuntematon pelaaja 2

 

C-pojat eivät kummemmin iltadiskosta olleet kiinnostuneita Valtteria ja Teemua lukuunottamatta,  pää oli hyvissä ajoin tyynyssä joka pojalla.

 

JKS - RoNMKY su 8.00

Toisessa lohkossa olleen Warttibasketin vetäytyessä turnauksesta aiheuttaen lohkoon vajauden sekä JKS:n ja namikan sijoittuessa lohkonsa kolmanneksi ja neljänneksi, jatkopelit käynnistyivät revanssilla lauantaina pelatusta ottelusta. Ottelu käynnistyi rovaniemeläisittäin hienosti: Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johtoasemassa 17-16. Selvä parannus edellispäivän peliin oli nähtävissä, etenkin Tomi puolusti ansiokkaasti aiemmin mainittua pitkää poikaa juuri ennen peliä sovitulla tavalla. Myös hyökkäyspäässä pallon liike ja reagointi oli hyvää. Kolmas erä oli huono Järvenpään voittaessa sen 10-4. Peli oli silti vielä tiukka. Lopulta kuitenkin häviöön johtanut peli olisi ollut voitettavissa, jos olisimme välttyneet muun muassa turhista pallonmenetyksistä viimeisessä erässä, joita tuli ajoittain jopa kolme putkeen, kuten myös unohduksista puolustuspäässä. Nämä pikkuasiat vaikuttivat suuresti pelin lopputulokseen, 34-29. Tsempparipalkinnon saanut Valtteri puolusti hienosti itseään isompiakin pelaajia.

Pisteet: Jaakko 6, Oiva 3, Veeti 7, Hanno 4, Tomi 9

 

RoNMKY - Hokkibasket su 14.00

Joukkueen huoltaja Kimmo sai vaihdettua turnauksen viimeisen pelin kello viidestä kahteen, mikä helpotti koko seuran aikataulutusta huomattavasti. Vastaan tuli kaikki pelinsä hävinnyt Hokkibasket. Pelin tarkoituksena oli juosta täysiä ylös aina kun saatiin pallo, kuitenkin liikaa hätäilemättä pallon kanssa. Kauden viimeisessä pelissä ei tarvinnut säästellä yhtään. Erittäin unettavan ja aivan liian tasaisen ekan erän jälkeen alkoi lyyti kirjoittaa: Muun muassa Jaakon kaksi kolmosta toisessa erässä herätti laajan rovaniemeläisyleisön, kuten myös pelaajatkin. Etenkin joukkueen nuorimpiin kuuluvat tsempparipalkinnon pokannut Joona sekä Teemu innostuivat minipoikien eli toisten joukkuekavereidensa kannustuksesta viimeistellen yhteensä 15 pistettä. Loppupelin ajan, pieniä vaisumpia vaiheita lukuunottamatta korille oli “vapaa valtaväylä”, Valkaman Villen sanoin. Kyseisen lausahduksen sisältävä lyhyt videopätkä pelistä löytyy seuramme Facebook-sivuilta. Ottelu päättyi rovaniemeläisille 44-25, ja kotimatka oli kaikille astetta mukavampi, kun turnaus sekä kausi  päätettiin voittoon.

Pisteet: Teemu 8, Jaakko 6, Oiva 6, Joona 7, Valtteri 2, Hanno 4, Tomi 11

Valmentajana kiitän kaikkia kauden aikana C-pojissa pelanneita pelaajia sekä heidän vanhempiaan onnistuneesta kaudesta.

 

 

B-pojat

 

Pe klo 19 BC Sisu – RoNMKY 72-46 (22-8, 14-10, 13-18, 23-10)

Turnauksen tavoitteen mukaiset ilo, keskittyminen ja parhaansa tekeminen olivat tiessään ottelun alussa Porilaisia vastaan. Läntisen alueen nelonen Sisu juoksi pohjoisen pojat lattian rakoon, josta nouseminen tuotti vaikeuksia. 1.jakson loppupuolella peli alkoi tasoittua uomiinsa, jossa mentiin suunnilleen tasatahtia namikan takamatkan pysyessä 15 pisteen tietämillä. 3.jaksolla viriteltiin vielä kiri yritystä, mutta se tyssäsi useaan otteeseen tehdyn korin jälkeen pallon löytyessä omasta korista parissa sekunnissa. Vastustajan pelinopeus ja -kovuus olivat tasolla, johon ei pystytty vastaamaan.

Edellisen illan valmistava harjoitus oli ollut yksi kevään parhaista harjoituksista kovan yrittämisen myötä. Kuitenkin pelissä omalla täydellisellä koomailulla aiheutettiin ongelmat ja kaivettiin itselle kuoppa. Vaikka ennen peliä pohjoisen kannattajajoukkoonkin asti tuoksahti sopiva tunnelma peliä varten, pelin aikana näytti katsomoon, että vain tulevaa turnausvoittajaa kiinnosti pelaaminen. Viimeisellä jaksolla ero vielä kasvoi, kun lappilaiset kokeilivat eri keinoja viimeisen rynnistyksen käynnistämiseksi mutta tuloksetta. Tunnelma kuitenkin joukkueessa sopivan revanssimielinen seuraavaa päivää silmällä pitäen.

 

La klo 12 Tarmo – RoNMKY 43-23 (10-5, 8-8, 13-4, 12-6)

Myöhäisestä otteluajankohdasta huolimatta herätä jouduttiin varhain, jotta saataisiin syödä aamupala. Tämän jälkeen käytiin Btyttöjen peliä katsomassa ennen pientä siestaa. Edellisenä iltana oli pelattu läheisellä lukiolla, mutta lauantaille pelimatka lyheni entisestään, kun päästiin jo aiemmilta vuosilta tutulle liikuntahallin parketille. Matkaa majoituskoululta pelipaikalle kertyi rakennuksen verran eli noin 30metriä.

Aloitusviisikon uudesta muodosta huolimatta myös Porvoon Tarmoa vastaan oltiin purjeissa yrityksen puutteen johdosta. Vastustajan paremmalla viimeistelyllä tai aktiivisemmalla hyökkäyslevypallo pelaamisella (sulkemisen puutteesta johtuen levypallo tarmolle jäi aina kun he sitä tulivat hakemaan) olisi tilanne ollut toisen jakson alkupuolella enemmänkin kuin 18-5. Tämän jälkeen puolustus hieman parani ja hyökkäys alkoi muistuttaa jälleen koripallopeliä ja -joukkuetta. 3.jakson puoliväliin mennessä oli noustu 12pisteen runin myötä lähes tasatilanteeseen 18-17.

Tällöin Tarmo heräsi ja vei seuraavan 7 minuuttia 3jakson puolivälistä 4jakson puoliväliin melkein 20pisteellä. Samalla hävisi myös viimeisetkin joukkueena toimimisen opit eikä kenellekään ollut mukavaa.  Shehramin ollessa kentän ainut, joka pelasi tosissaan loppuun asti, tienasi hän seuraavaan peliin isomman roolin itselleen samalla kun viimeiset minuutit pelailtiin kellosta pois. Pelin jälkeen oli vuorossa siirtyminen yhdessä palauttelu kävelyn merkeissä lounaalle. Sovitusta lähtöajasta huolimatta lähtijöitä oli kokonaista 2, muiden sooloillessa omiaan.

La klo 17 RoNMKY – RU 47-55 (11-11, 12-14, 13-16, 11-14)

Jälleen oli aloitusviisikko erinäköinen ja ensimmäistä kertaa aloitushyppyyn asteli keväällä joukkueeseen liittynyt Vili, joka esiintyikin erittäin vahvasti alkupelin keräten levypalloja, taistellen jokaisesta pallosta ja hyvällä juoksemalla vahvasti. Pohjevaivat harmittavasti rajoittivat kuitenkin loppupeliä. Lisäksi Atte joutui harmittavasti istumaan pelin vaihtopenkillä outojen vaivojen takia. Pieniä ja nopeita Rekolan Urheilijoiden takamiehiä vastaan olisi hänen puolustusta kaivattu. Simo piti Rovaniemeläiset pelissä mukana ensimmäisellä puoliajalla rikkoen vastustajan paikkapuolustusta täydellisellä heittopelillään. Kuumaa heittokättä ei kuitenkaan hyödynnetty kuten pitäisi, vaan liian usein pallo päätyi jonkun muun käteen ja hyökkäys loppui heikompaan ratkaisuun mitä saatavilla olisi ollut. Poikkeavilla peluutuksilla pyrittiin ratkaisemaan aiempia kiinnostus ja asenne ongelmia. Osan hämmästellessä ja keskittyessä epäolennaisuuksiin, Teemu pyrki näyttämään kauden aikanakin havaittavissa ollutta johtajuutta keskittyen kaverien kannustamiseen.

Toisella puoliajalla Pyry yritti voittaa pelin yksinään hyökkäyspäässä kovilla koreillaan. Vaikka vastustaja ei häntä pystynytkään pysäyttämään, hidastavat he häntä riittävästi. Puolustusta vaivasi yhä turnauksen alusta asti jatkunut jatkuva 1vs1 tilanteiden häviäminen ja luovuttaminen. Lopussa ei päästy peliä kaventamaan, vaikka vastustaja rikottaessa heittikin vapareita ohi, kun levypalloja ei otettu talteen. Vastustaja pysyi edellä koko ajan ja vaikka piste-ero pieni olikin, ei lopusta suurta jännitysnäytelmää syntynyt. Pelin jälkeen ei nakkikeitto päivällinen maistunut vaan lähes kaikki pelaajat suuntasivat kebabille.

Päivän päätteeksi käytiin kannustamassa b-tytöt voittoon Järvenpääläisistä aiheuttaen samalla pahennusta katsomossa, kun paikallisella yleisöllä ei urheilukulttuurista ollut tietoakaan.

 

Su klo 9 RoNMKY – Knights 56-60 (12-16, 13-10, 13-17, 18-17)

Kello kuuden herätyksen jälkeen herättely kävely aamupalalle. Mahdollisuuksia jatkopeleihin ei enää ollut, joten ohjelmassa oli turnauksen viimeinen peli sekä nykyisen valmennuksen viimeinen peli joukkueen kanssa. Vastassa oli Helsingin NMKY:n alainen joukkue, joka urheilullisuudessa oli turnauksessa aivan omaa luokkaansa. Valkopaitaisten namikalaisten toimiessa ensimmäisillä minuuteilla lähinnä pujottelukeppeinä, siirryttiin vastentahtoisesti paikkapuolustukseen. Tämän jälkeen ote siirtyi ja vastustajan 10pisteen karkumatkaa kurottiin pikkuhiljaa kiinni. Jokainen pelaaja laittoi kaiken likoon ja hoiti vähintään oman roolinsa. Shrabon keräsi varmasti kaksinumeroisen lukeman levypalloja ja huolehti Onnin sekä Topin kanssa korinaluspuolustuksesta samalla Laurin, Miron, Shehramin ja Aten juostessa itsensä puhki paikan kärjessä. Pyry ja Teemu toimivat kapellimestareina hyökkäyspäässä joukkuepelin toimiessa.

3 jakson alussa käytiin jo tulostaulullakin edellä, mutta jalka alkoi vauhdissa painaa ja vastustaja karkasi jälleen noin 10 pisteen karkumatkalle. Viimeisellä jaksolla hurjan loppukirin myötä työnnettiin jalkaa ovenrakoon viimeisille sekunneille asti, mutta kovasta paineesta ja prässistä huolimatta voittotili jäi avaamatta tämän vuoden turnauksessa. Kaikille jäi syystäkin hyvä tunnelma pelistä. Joukkue vastasi huutoon ja viimeinen peli oli todella loistava!

 

 

B-tytöt

 

Alkulohkosta rallatellen jatkoon

B-tyttöjen turnaus alkoi kolmen joukkueen alkulohkosta, jossa muina joukkueina olivat Tampereen Pyrintö ja BC Sisu Porista. Perjantai-ilta meni pitkästä matkasta palautumiseen ja B-poikien pelin ihmettelyyn.

 

RoNMKY-Pyrintö 35-24

Lauantaina päästiin aamutuimaan heittämään unihiekat ja turnausjännitys pois kun matkan päätarkoitus; pelit alkoivat. Perinteikäs Tampereen Pyrintö oli ottelussa alusta asti hitusen verran RoNMKY:ä jäljessä. Ainoastaan heikko viimeistelymme piti ”Pyrsän” pelissä mukana ja numerot tasaisina. Matsi oli kuitenkin koko ajan hyvin kontrollissamme. Ei suuria hienouksia eikä mitään purskahtelevaa peli-iloa, mutta voitto kuitenkin. Tsempparina palkittiin Nelloista Mikkonen, joka tuttuun tyylinsä ajoi korille vaikka läpi vastustajan puolustusmuurin.

 

BC Sisu-RoNMKY 26-51

Lounaan jälkeinen ruuansulattelu hoidettiin alta pois porilaista BC Sisua vastaan. Avauspuoliaika noudatteli samaa kaavaa kuin avausottelu; homma hanskassa, tehdään sen verran että voitetaan peli. Näinpä Sisu sisuutteli iskuetäisyydellä puoliajalle. Puoliajan jälkeen ketsuppipullo saatiin kunnolla auki ja peli-ilo alkoi löytyä. Ellan kerrostalon korkuisilla kaarilla varustetut pari kolkkia löysivät tiensä levyn kautta koriin, joka siivitti Lapin vieraat lopulliselle karkumatkalle. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja päätöserässä onnistujien kaarti levisi koko 11 pelaajan rintamalle. Ottelu toi meille myös jobinpostia kun iso-Empun nilkka petti jo taiston alkuvaiheessa ja päivän pelit oli Empun osalta pelattu. Tsempparina palkittiin näyttäviä korinalusliikkeitä esittänyt Oona.

 

Kahden voiton myötä RoNMKY eteni lohkovoittajana jatkolohkoon, johon sen seuraksi tuli KUB (Keski-Uusimaa Basket) ja Järvenpään NMKY. Lohkon voittaja etenee finaaliin ja lohkokakkonen pronssiotteluun.

 

Jatkopelit: Kuumia tunteita kentällä ja katsomossa

RoNMKY-JäNMKY 47-31

Lauantai-ilta, klo 19.00, takana pitkä päivä ja kaksi ottelua, ulkona ennennäkemätön Vappusää: lunta ja räntää tuiskutti taivaan täydeltä. Hallissa sisällä viileydestä ei ollut tietoakaan! Emäntäjoukkue JäNMKY:ä vastaan ottelun alku oli pelillisesti katastrofi meidän kannalta. Suorituksia leimasi huolimattomuus ja haluttomuus. Valmentajavelho Herva joutui turvautumaan aikalisään jo parin minuutin pallottelun jälkeen. Surkeudessamme oli myös yksi hyvä puoli, nimittäin se piti ainakin hetkellisesti kotiyleisön tyytyväisenä.

Aikalisän ja muutaman onnistumisen myötä aloimme päästä peliin paremmin ja paremmin mukaan. Kuroimme ensin kahdeksan pinnan eron kiinni ja repäisimme samaan syssyyn itsellemme Aleksis Kiven romaanin veljesten määrän verran johtoa. Heikoilla hetkilläkin äänekkäästi kannustanut fanilaumamme sai tästä lisää bensaa liekkeihinsä mikä ei järvenpääläisyleisöä miellyttänyt. Katsomossa ja toimitsijapöydässä nähtiinkin ennen näkemätöntä tunnekuohua tämän tason peleissä. Onneksi suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin puolin ja toisin. Mainittakoon että myös toveri Valkama ämpäreineen selvisi ehjänä majoituskoululle (lue: Mies ehjänä, ämpäristä ei niin väliä) Itsepelissä Järvenpää ei meidän vyörystämme enää toipunut vaan pidimme hermomme ja pelimme kasassa. Alkuminuutteja lukuunottamatta ehjä ja tasapainoinen esitys joukkueeltamme. 
Tsempparina palkittiin iskuja molemmissa päissä antanut ja ottanut Saana.

 

KUB-RoNMKY 36-27

Sunnuntain avauskamppailumme panokset olivat varsin selvät: voittaja pelaamaan loppuotteluun kultaisista mitaleista ja häviäjä taistelemaan pronssista. Alusta asti oli selvää että edessä on kova ja tiukka peli missä mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi. Ensimmäisessä erässä olimme hyvin mukana ja veimme sen nimiimme pisteellä. Toiseen erään KUB tuli kovalla asenteella ja etenkin meidän hyökkäämisemme meni hankalammaksi liikkuvaa paikkapuolustusta vastaan. Myös levypalloissa olimme pituusylivoimastamme huolimatta vastustajaa heikompia. Kun KUB samaan aikaan onnistui omassa hyökkäyspäässään kasvoi ero vääjäämättä pahimmillaan 15 pisteeseen. Oona nosti toiveitamme taistoon mukaan tulemisesta vielä päätösneljänneksellä vahvoilla suorituksillaan, mutta lopulta emme enää päässeet neljää pistettä lähemmäksi. Pelaamisen tasomme ei ollut riittävä pelin voittamiseksi; menetimme enemmän palloja kuin vastustaja, heitimme heikommalla prosentilla kuin vastustaja ja irtopalloissakin olimme hivenen vastustajaa jäljessä. Tsempparina palkittiin Ninni.

 

Yksi voitto ja yksi tappio tiesivät jatkolohkon kakkossijaa, joka oikeutti paikkaan sunnuntaina klo 15.00 alkavaan pronssiotteluun.

 

Turnauspäätökseen pronssiottelussa

BC Nokia-RoNMKY 37-32

Pronssiotteluun etenkin valmennusjohto oli terävämpänä kuin päivän ensimmäiseen otteluun. Vastustaja BC Nokia tiedettiin jo entuudestaan kovaksi porukaksi ja sitä se oli nytkin. Vastustaja oli skoutannut meidän heikkoudet hyvin ja se antoi armotta kovaa painetta koko kentän mitalla. Meillä oli pitkin ottelua suuria vaikeuksia päästä hallitusti edes puolen kentän yli. Siitäkin huolimatta pysyimme pelissä kokoajan alle 10 pisteen etäisyydellä, pitkälti kiitos Pikku-Empun joka rappasi vastustajia armotta molemmissa päissä kenttää ja kantoi joukkuetta yksilösuorituksillaa. Pitkästä päästä Oona pelasi jälleen loistavan matsin ja Alissa upotti tärkeän kolmosen ottelun ratkaisuhetkillä. Muutenkin taisteluilme oli loistava jokaisella pelaajallamme. Yksinkertaisesti tuolla menetyksien määrällä ei vaan voi voittaa tämän tasoisia pelejä. Kaikki kunnia Nokialle, joka teki kovaa duunia läpi otteluun puolustaen kovaa mutta puhtaasti. Pronssit Nokialle ja meille se karvain neljäs sija. Tsempparina palkittiin Pikku-Emppu.

 

Summa summarum

Kaikkinensa hyvä ja ehjä turnaus B-tyttöjoukkueelta. Jokaisen mukana olleista 11 pelaajasta pystyi laittamaan kentälle huoletta tilanteessa kuin tilanteessa ja jokainen täytti paikkansa hienosti. Mitali tai jopa kultainenkaan sellainen ei loppujen lopuksi ollut valtavan kaukana. Ratkaisupelien sisällä kun olisimme pystyneet olemaan parempia yksittäisissä ratkaisuissa (menetyksien määrää pienemmäksi, ne kuuluisat helpot heitot korin alta koriin jne.) olisi kouraan tai kaulaan pujotettu jotain muutakin kuin diplomi. Nyt meni näin ja kaikki muu on turhaa jossittelua. Hyvä suoritus joukkueelta kuitenkin kokonaisuutena.

 

 

Minitytöt

 

28.4.

Yhdessä muiden RoNMKY:n joukkueiden kanssa myös minitytöt lähtivät matkaan Simabasket-turnaukseen. Pelaajia oli kaiken kaikkiaan 13, joten pienoiseksi ongelmaksi syntyi, miten saataisiin peluutettua kaikkia tasaisesti. Valmentajista matkaan lähtivät Paula ja Hanna sekä joukkueenjohtajana Vesku.

Ensimmäisenä päivänä ei omia pelejä ollut, joten päivä kului matkustamiseen, Kartanon koululle majoittumiseen ja minipoikien kannustamiseen. Illalla haettiin pientä tuntumaa pihapelien muodossa.

 

29.4.

Minityttöjen ensimmäinen peli alkoi jo klo 8, joten herätys oli todella aikainen. Unihiekat hierottiin silmistä ja matkattiin hyvissä ajoin kohti Yhteiskoulua, jonka ovet olivat suureksi yllätykseksi lukittuina vielä puoli tuntia ennen pelin alkua. Aika käytettiin hyödyksi kertaamalla yhdessä sovittuja tavoitteita, joihin jokainen keskittyisi pelissä. Nämä tavoitteet olivat levypallopelaaminen, oikea puolustusasento ja tarkat syötöt.

Vastassa oli pitkä ja urheilullinen YMCA Heinola, joka lähes kirjaimellisesti jyräsi RoNMKY:n minitytöt fyysisyydellään ja korintekotaidollaan. Tytöt taistelivat silti urhoollisesti loppuun saakka, vaikka takkiin tuli 6-64. Tsempparipelaajaksi valittiin Bea muita kannustavan ja tsemppaavan asenteensa ansiosta. Alun jännittämisen jälkeen sovittiin, että suunta tästä on vain ylöspäin.

 

Seuraavaksi suunnattiin lounaalle ja valmistautumaan seuraavaan, klo 12 alkavaan peliin TikSiä vastaan. Vastustajan huhuttiin olevan kivenkova, mutta valmentajat painottivat, että keskitytään omaan tekemiseen. Pallon lentäessä aloitushypystä tyttöjen pelifiilis heräsi ja pelistä tuli tasaisen tiukkaa vääntöä, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Lopputulos 39-26 kuitenkin osoittaa, että tyttöjen pelaaminen oli nousujohteista, mihin oltiin tietenkin tyytyväisiä. Tsempparina oli tällä kertaa Tinka energisellä pelaamisellaan. Nyt vain lataamaan akkuja päivän viimeiseen peliin.

Seuraavaksi lähdettiin haastamaan paikallista JäNMKY Yellow -joukkuetta. Ottelusta odotettiin hyvin tasaista ja tyttöjen taistelutahto sekä asenne olivat huipussaan. Hienoja koreja ja suorituksia nähtiin toinen toisensa jälkeen, mutta vastustajan tykitys oli armotonta tyttöjen unohtaessa levypallopelaamisen välillä kokonaan. Meerin pelaaminen levypalloissa oli kuitenkin niin tärkeä tukipilari joukkueelle, että hänet valittiin tsempparipelaajaksi. Lopulta väsymys alkoi painaa niin paljon, että peli päättyi lukemin 19-32.

 

Iltapäivällä pelien ollessa ohi mentiin kauppaan eväsostoksille ja alettiin valmistautua illan odotettuun diskoon. Tyttöjen fiilikset “bileistä” olivat hyvin vaihtelevia, mutta kantautuipa korviin sellaisiakin huhuja, että tanssittiin randomien kanssa…

 

30.4.

Aamulla oli vielä epäselvää, että monta peliä sunnuntaina tultaisiin pelaamaan. Varmaa oli, että aamulla olisi yksi peli, mutta toisenkin pelin varmistuessa kuultiin muutama riemunkiljahdus. Klo 9 alkavaan peliin tuli vastaan paikallisen JäNMKY:n toinen kokoonpano, JäNMKY Black. Lisäintoa tyttöjen pelaamiseen tuli siitä, että paljon odotetut kannustajat ämpäreineen tulivat viimein paikalle: Lauri, Teemu ja Pekka. Peli oli tytöille vaikea, sillä pallo tuntui jatkuvasti karkaavan ja syötöt eivät menneet sinne minne niiden kuului mennä. Yhden pelaajan eli tsemppariksi valitun Idan yksilösuoritusten ja yleisön hurjan kannustuksen voimin saatiin kutakuinkin pidettyä pakka kasassa ja lopputuloksesta 34-24 ei tullut ruma.

 

Tyttöjen osalta Simabasketin päätösotteluun pistettiin kaikki peliin. Vastassa oli jo eilen kohdattu JäNMKY Yellow ja pelissä sijoitukset 7 ja 8. Hampaankoloon oli jäänyt 13 pisteen kirvelevä tappio, mutta nyt päätettiin näyttää mistä on RoNMKY:n minitytöt tehty! Riemu oli suurta, kun tytöt alkoivat mättää pisteitä taululle ja eroa vastustajaan syntyi. Haasteena oli pitää johto, kun vastustaja alkoi kirimään ja tytöt joutuivat ahtaalle. Turnauksen avausvoiton tytöille takasi lopulta se voitontahto, joka osoittautui vastustajaa suuremmaksi. Tiukan pelin voittaminen (26-24) oli tytöille tärkeä asia, sillä se kruunasi turnauksen nousujohteisuuden. Valmentajatkin olivat niin fiiliksissä, että lähestulkoon unohtivat valita tsempparipelaajan. Anni Tervasmäki kuitenkin pelasi ottelun täysillä loppuun, vaikka käsi oli kipeä, joten hänet valittiin tsemppariksi. Tästä suunnattiin iloisin mielin valmistautumaan kotimatkaa varten.


Kaiken kaikkiaan turnaus oli positiivinen ja erittäin nousujohteinen minitytöiltä. Vaikka taitoa ja kokemusta ei näin lyhyen aikaa kasassa olleella joukkueella vielä ollut riittävästi, niin keneltäkään ei jäänyt epäselväksi tyttöjen raudanluja asenne ja tahto pelata koripalloa!