Search

Information

 

B-tyttöjen kauden kolmannet pelit pelattiin Luulajassa menneenä lauantaina. Ensimmäiseltä reissulta oli taskussa vierasvoitto ja lisää lähdettiin luonnollisesti hakemaan. Matkassa oli 14 tyttöä, pari valmentajaa, joukkueenjohto ja muutama katsoja.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli sarjan parhaimmistoon lukeutuva Gladan basket 01-02. Ottelun alku oli jatkumoa Staron perjantain harjoituksille. Staro pelasi sinällään mallikkaasti, mutta palloa ei saatu koriin edes läpiajosta. Vastaavasti näistä virheistä Gladan rokotti armotta ja usein vain muutamissa sekunneissa oivalta näyttänyt Staron pelitilanne muuttui ohiheiton seurauksena sukan soimiseen omissa. Staron takamiesosasto Ninni, Emilia ja Sofia saivat erinomaisesti avattua peliä hyökkäyspäässä ja pallo liikkui puolelta toisella useita kertoja hyökkäysten aikana. Erityismaininnan ansaitsee myös Hilja. Nimi ei komeile pistesarakkeen kärjessä, mutta Hilja avasi omalla pelaamisellaan tilaa muille ja oli hyökkäyspelaamisen tärkeimpiä pelaajia. Oona tuskaili ensimmäisen jakson korinteon kanssa, mutta toisella nähtiin jo tuttuja ”moovseja”, joita Oonalta nähtiin usein ennen pitkään vaivannutta loukkaantumista. Ensimmäisen puoliajan jälkeen peli kuitenki vielä auki ja tauolle mentiin tilanteessa 41–29.

Kolmannella jaksolla Staron peli alkoi ailahdella. Hyvää jaksoa seurasi huono. Juuri kun näytti että ero saadaan alle 10, niin Gladan rokotti. Edelleen Staron pelissä pallo liikkui ja vapaita sekä laadukkaita heittopaikkoja saatiin riittävästi. Pisteet jakautuivat laajalle rintamalle mikä kuvastaa sitä, että kaikki pelaajat olivat hyvin sisällä pelissä. Mukaan lukien ensimmäistä kertaa Staron mukana ollut Anna-Maija. Ansku aloitti pelit Norrbottenin sarjassa erinomaisesti ja hyvän levypallo sekä puolustuspelaamisen ohella napautti onnistuneen kolkin pohjaan kun heittopaikka avautui. Ailahtelevan pelaamisen vuoksi Staro ei kuitenkaan päässyt enää 10 pinnaa lähemmäksi ja lopulta ero venähti. Lopputulosi 84–51.

Staron pisteet: Oona 17, Iso-Emppu ja Pikku-Emppu 6, Natalia 4, Ninni 4, Jutta K. 4, Ansku 3, Hilja 3, Suvi 2, Sofia 2

Valmentajien kommentit:

Hyvä B-tyttöjen peli. Selkein ero meän ja Gladanin välillä oli korinteko. Ensimmäisen 3 minuutin aikana meillä oli paremmat korintekopaikat ja pelin olis pitäny olla meille 6-0, mutta sen sijaan se oli vastustajalle 8-0. Puolustuspelaaminen jätti paljon kehitettävää. Meiltä kestää liian kauan löytää oma pelaaja apupuolustuksessa ja lisäksi meän pitää oppia se että jos täällä ei laiteta heittoon häirintää niin vastustaja heittää kolkit ja muut heitot koriin. Hyökkäyspelaaminen oli parasta antia tässä pelissä. Aktiivista, liikkuvaa, pallo teki töitä ja sitä kautta saatiin muodostettua etua. Jatkossa ku vielä saadaan vaan realisoitua se muodostettu etu pisteiksi tulostaululle. Meillä oli koko ajan kentällä 5 pelaajaa, jotka osallistuivat hyökkäämiseen. Valmentajina toivomme vain lisää tällaisia pelejä.

 

Liian kauaa ei ehditty Gladan peliä pureksia ennen kuin kohdattiin uusi tuttavuus Brooklyn Basket. Staro aloitti pelin erinomaisesti repäisemällä heti alkuun 10-0 johdon. Tämän jälkeen ottelusta muodostui kuitenkin melkoinen tuskien taival. Oma pelaaminen tökki ja edellisottelun aktiivisesta hyökkäämisestä ei ollut tietoakaan. Ekan jakson piste voitto vaihtui Brooklynin 6 pisteen johtoon puoliajalle.

 

Toinen puoliaika ei tarjonnut muutosta. Brooklyn pysytteli kuskin paikalla ja piti kovaa vauhtia tietäen että Starolla oli yksi ottelu alla. Ero kävi pahimmillaan jo 16 pisteessä ennen kuin Staro heräsi todenteolla pelaamaan. Taistelun ilmentymät löytyivät tällä kertaa Saanasta, Jutta K:sta, Nataliasta Isosta-Empusta. Jutta K. raapi levypallot molemmissa päissä kenttää ja Nataliasta paljastui joukkueelle todellinen puolustuksen lukko. Natalia puolusti isoksi pelaajaksi erinomaisesti Brooklynin takakentän pelaajia. Saana Ja Iso-Emppu puolestaan raastoivat ympäri kenttää ja jättäen kentälle aivan kaiken. Kuvainnollinen hetki tähän oli kun isot minuutit raatanut Iso-Emppu oli pakotettu tulemaan vaihtoon ottelun lopulla kirjaimellisesti verenmaku suussa. Pelit kuitenkin jatkui Empulla pikku huilin jälkeen. Suvin todella kovat viimeisten minuuttien yksiösuoritukset (7 pinnaan pariin minuuttiin) toivat Staron vielä 5 pisteen päähän, mutta sen lähemmäs kirivaihde ei riittänyt ja Brooklyn nappasi kotivoiton 58-53.

Staron pisteet: Iso-Emppu 15, Suvi 13, Natalia 10, Pikku-Emppu 4, Hilja 3, Jutta K. 2, Ninni 2, Saana 2, Sanni 2

Valmentajien kommentit:

Nyt saatiin oppitunti siitä, mistä koripallossa on kyse. Työnteosta ja kaiken laittamisesta peliin. Ihan varmasti me oltiin yhtä hyviä taidollisesti ku vastustaja. Yks peli alla riittää selitykseksi johonkin asti että ei pystytty parhaimpaan. Mutta meillä oli kuitenki 12 pelaajaa ja henkinen jaksaminen/yrittäminen on tärkeämmässä roolissa. Jos haluaa spekuloida niin ehkä se hyvä alku toi meille hyvänolon tunteen. Päästiin liian helpolla siinä ja luultiin tämä hoituu helposti. Mutta ei, täällä pitää pystyä antamaan kaikkensa 40 minuuttia ja erityisesti silloin kun väsyttää. Tässä kohtaa on pakko nostaa Ison-Empun esitys esimerkkinä. Kyllä Emppu näytti että miksi on niin hyvä pelaaja. Aivan valtava työmäärä koko pelissä. Puolusti omaa pelaajaa ylhäältä koko. Juoksi joka kerta ylös niin paljon ku sillä hetkellä pysty ja pakotti vastustajan puolustuksen reagoimaan siihen. Kauho levareita ja haki palloa sisään ja raapi sieltäki 15 pinnaa, vaikka tuomarilinja salli melkosen rääppimisen korinalla. Omalla pelaamisella Emppu sitte sytytti muutki pelaamaan ja mieltä lämmittää että sieltä mm. Suvi vastasi huutoon. Suvilta on vähän odoteltu tätä ja nyt hän uskalsi ottaa roolia ja omia henkilökohtaisia ratkaisuja. Harmittaahan se ku peli oli täysin omissa käsissä ja voitettavissa, mutta hattua nostettava kuitenki sille, että loppuun asti taisteltiin ja melkein punnerrettiin vielä voittoon. Toivottavasti tästä nyt jäi sen verran hampaankoloon, että Rovaniemellä 16.12 otetaan revanssi.