Search

Information

Staro avasi tuplaviikonlopun kotiottelut Sunderby:tä vastaan. Ottelu käynnistyi kotijoukkueen komennossa ja Staro hallitsi kenttätapahtumia molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyksessä pallo liikkui ja pelaajat liikkuivat. Tätä kautta saatiin laadukkaita heittopaikkoja, joista tehtiin helppoja pisteitä. Joukkuepelaamisen ruumiillistumana operoivat jälleen Hilja ja Jutta, jotka tekivät omilla hyvillä suorituksillaan tilaa muille. Tätä tilaa käytti Iso-Emppu joka laittoi pallot varmasti koriin läheltä ja kaukaa. Ottelun ensimmäinen puoliaika olisi voinut ratkaista koko ottelun, mutta pienet huolimattomuusvirheet (kuten 3 sekunnin rikkomukset hyökkäyksessä) tarjosivat Sunderby:lle mahdollisuuden roikkua mukana. Puoliajalle lukemista 28-17.

Ottelun kolmas jakso oli surullista katsottavaa kotijoukkueen silmin. Kaikki ensimmäiseltä puoliajalta jääneet hyvät asiat jäivät koppiin. Täysin turhat pallonmenetykset, hölkkäily ja seisoskelu kuvaavat Staron esitystä. Sunderby haistoi paikkansa tuleen ja ainoa Staron pelaajista joka pystyi vastamaan pelikovuuteen ja nopeuteen oli parin vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Sanni. Sunderby teki lähes puolet ottelun pisteitään kolmannella jaksolla. Neljännelle jaksolle lähdettiinkin sitten enää pisteen kotijoukkueen johdossa. Neljännen jakson alkukaan ei lupaillut hyvää. Staro heräsi lopulta vasta kun Sunderby oli nykäissyt taululle 3 pisteen johdon muutamaa minuuttia ennen loppua. Herääminen tapahtui kuitenkin riittävän aikaisin ja Sunderby rynnistyi saatiin päättymään. Koko viikonvaihteen hieman heittonsa kanssa tuskaillut Alissa osoitti voittajan luonnetta ja naulasi ottelun ratkaisseen kolkin reilu minuutti ennen loppua. Tästä ei Sunderby enää toipunut ja Starolle tiukka voitto 53-51.

Staron pisteet: iso-Emppu 17, Oona 8, Ella 7, Alissa 7, Pikku-Emppu 6, Hilja 2, Suvi 2, Sanni 2

Valmentajan kommentit:

Eka puoliaika kerrassaan loistavaa. Pelattiin just niinku me halutaan. Pallo vaihtoi puolta ja saatiin valita ne heitot jotka halutaan. Toisella puoliajalla ei sitten ollut mitään muuta hyvää kuin se, että voitettiin lopulta peli. Ei luovutettu vaan puristettiin väkisin se tarvittava. Pallonmenetyksiä tuli kyllä ihan älytön määrä. Myös meän tän päivän parhaalle; Pikku-Empullekki niitä tuli paljon. Emppu kuiten näytti, että Luulajasta tarttu oppia mukaan tällä saralla. Ei ne menetykset haittaa ku sitten vastaavasti ottaa 6 riistoa ja joukkueen korkeimman levypellomäärän (11).  Ottelun lopussa siellä syöksykin sitte myös jo kaikki muutki pallon perään. Olikohan Alissa, joka sen yhden ratkasevan kiistan sai puolustuksessa ihan ottelun lopussa. Taistelulla ansaittiin tästä lopulta voitto.

 

Yö nukuttiin välissä ja Taivalkosken kolmikko Ansku, Leena ja Sofia saapuivat sunnuntaiksi auttamaan joukkuetta. Vastaan asettui ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Gammelstad BBK. Ottelu oli erotuomarina toimineen Jukka Sorronkin mukaan paras koripallo-ottelu jonka hän on viimeisen 3 vuoden aikana Rovaniemellä nähnyt. Parhaus tuli siitä että ensimmäisestä minuutista alkaen molemmat joukkueet pitivät hurjaa vauhtia ja pyrkivät pelaamaan kova tempoista koripalloa. Syötöt menivät ajoittain puolin ja toisin pitkin seiniä. Vastaavasti kuitenkin molemmissa päissä nähtiin kovia yksikösuorituksia. Ottelu eteni tasatahdissa ja komennon vaihtuessa aina viimeiselle jaksolle saakka. Viimeisellä jaksolla Staron rosterin leveys alkoi näkyä. Kaikki Staron 12 pelaajaa suorittivat tasollaan ja osa jopa sen yläpuolella. Ensimmäisen Staron pelinsä pelannut Leenakin sai hyvän puolustamisen lisäksi myös pistetilinsä auki. Pikku-Emppu jatkoi launtain tyyliin tuoden palloa ylös ja tarjoten muille hyviä tekopaikkoja. Inkasta puolestaan nähtiin jälleen se puoli, jota Rovaniemellä vuosia pelättiin ja josta nykyään saadaan iloita yhteistyön seurauksena. Inkan fyysinen puolustaminen ja vauhti olivat myrkkyä Gammelstadin takamiehille. Staro nousi viimeisellä jaksolla viiden pisteen takamatkalta 7 pisteen voittoon lukemin 71-64.

Staron pisteet: Iso-Emppu 22, Oona 16, Ella 10, Inka 7, Alissa 4, Sofia 2, Suvi 2, Leena 2, Anna-Maija 2.

Valmentajien kommentit:

Enpä muista milloin olisi voitto maistunut näin makealta. Olihan se hirveää katsottavaa kun pallot lentää sinne ja tänne. Välillä räiskittiin palloa silmittömästi kun haluttiin niin paljon tehdä kori. Mutta samapa se. Suoritettiin 40 minuuttia eikä tekeminen ja asenne romahtanut missään vaiheessa. Ääntä piti välillä korottaa, mutta kyllä tytöt vastasi siihen huutoon pelaamisellaan. Kun tempo on näin kova niin sillon se järki siitä tekemisestä katoaa välillä. Toisaalta tämmöset pelit kehittää ja opettaa. Ella oli tästä ehkä paras esimerkki. 4-5 puhdasta 1 vs. 1 tilannetta joista eka jaksolla oli saldona hyökkääjän virhe ja pallo yli päätyrajasta. Viimeisellä jaksolla Ella sitten laitto ratkaisuhetkillä putkeen kaksi vastaavaa tilannetta koriin ja pakotti vastustajan ottamaan aikalisän. Tällaisessa pelissä inhottavinta on kun voisi antaa kenen tahansa pelata. Kuitenkin vain 5 voi pelata kerrallaan. Otan nyt esimerkkinä Nellan, joka ei ollut huono ja odotti kärsivällisesti ottelun lopulle saakka ja tuli sitten tuomaan tuoreita jalkoja ja puolusti loistavasti. Nella on joukkuepelaaja ja kullanarvoinen meille. 71 pistettä kun tehtiin niin hyökkäyspään onnistuja voi katsoa pistesarakkeesta. Puolustuksella me kuitenkin tämä peli voitettiin ja sillä osastolla meän paras oli Alissa. Anna-Maijalta ja Leenalta kokonaisuutena hieno peli ja tekevät jatkossa tämän valmentajan roolin entistä kinkkisemmäksi kun mietitään, että kenen pitäisi  pelata. Käännetään se kuitenkin kauden mittaan tämän joukkueen vahvuudeksi.