NMKY

Edustusjoukkueen pelit jatkuivat Vaasan Salamaa vastaan. Ronmky marssitti kentällä jälleen nuoren edustusjoukkueen kokenutta Vaasalaisryhmää vastaan.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta tunnustelua, eikä Salamakaan rynnistänyt päälle odotetulla raivolla. Ronmky:n aktiivinen puolen kentän puolustaminen aiheutti päänvaivaa Salamalle. Konkari osastoon kuuluva Jussi Nikula ehti jalalla erinomaisesti tilanteisiin. Vaikka Salama ei saanut parhaita mahdollisia heittoja niin pallo löysi kuitenkin tiensä korisukkaan. Ronmky pyöritti 15-vuotiaan Pyry Kantomaan johdolla peliä ja loi toisessa päässä täysin vastaavia tilanteita, mutta sukkaan saakka palloa ei saatu. Ensimmäinen kvartaali Vaasalla 11-26.

Toisella jaksolla Ronmky hamuili takaisin otteluun mukaan. Erinomaisen ottelun pelannut, myöskin 15-vuotias Lauri Lassila juoksi kenttää ja latoi palloa koriin 6 pisteen arvoisesti velipoika Lennin, sekä muiden tarjoilusta. Pyry Kantomaan transition kolkki pakotti Vaasan aikalisälle. Vaasa kasasi kuitenkin rivinsä. Ronmkyn peli pyöri edelleen mallikkaasti mutta korinteon tehokkuus palasi alkuottelun tasolle. Toinen jakso lopulta Vaasalle 4 pistettä.

Kolmannella jaksolla Salama ratkaisi lopullisesti ottelun Dmitri Doubitskin johdolla (27p. ottelussa). Kotijoukkue koomaili puolustuksessa kerta toisensa jälkeen ja näistä Vaasa rokotti armotta Doubitskin johdolla. Tunnusta myös Vaasalle. Korin alla miehiä ei saatu kuriin edes triplaamalla. Jakson lopussa lukemat 41-75.

Neljäs jakso meni ottelun ratkettua enemmän ja vähemmän pelailuksi. Ilonaiheita kotijoukkueen kannalta oli ottelun toisen veljessarjan Kujalan Teemun ja Miskan onnistumiset. Kolmas 15-vuotiaiden sarjaan kuuluva Teemu antoi ilonaiheita kotiyleisölle 5 pisteen muodossa. Maanpuolustusvelvollisuutta Haminassa suorittava Miska puolestaan sai ottelun lopussa ketsuppipullon auki. Viimeinen jakso tahkottiin tasalukemissa ja Vaasa vei pinnat loppuluvuin 60-94.

 

Ronmky pisteet: Kantomaa 16, Jaatinen 11, Nikula 9, Kujala T. 7, Lassila L. 6, Kujala M. 6, Nieminen 3, Valkama 2

 

Pelaajavalmentaja Tuomas Kosusen kommentit:

Hävittiin muttei hävetä. Kelpo esitys ja nuoret pojat kyllä oli miehiä tänään. Rohkeaa pelaamista eikä kunnioittaneet yhtään, vaikka divarikokemusta oli vastassa roppakaupalla. Kolmannen jakson alkua lukuunottamatta pystyttiin koko ajan pelaamaan tasapäisesti ja luomaan hyviä heittopaikkoja. Pallo liikkui hyökkäyksessä ja uskallettiin mennä korille. Välillä sieltä tuli isokäsi sitte vastaan, mutta se hinta on nuoren joukkueen maksettava, jotta voi oppia.