NMKY

AB-tyttöjen syksyn viimeiset ottelut pelattiin lauantaina Keltakankaalla. Sarjajohtaja Gladan oli päivän ensimmäinen vieras. Ottelu oli alusta alkaen todella fyysistä pelaamista ja puolin ja toisin. Kokenut tuomarikaksikko salli kovan puolustamisen, mikä sopi molemmille joukkueille, joskin ehkä hieman paremmin vieraille. Starosta selkeimmin sallivasta linjasta nautti Pikku-Emppu, joka oli fyysisessä pelissä kuin kala vedessä. Ensimmäinen kymppi tahkottiin suhteellisen tasaisesti. Staron isopää Alissa, Oona ja Iso-Emppu vastasivat pistetehtailusta. Nella oli kuitenkin kotijoukkueen ykkösonnistuja ja teki puolustuksessa erinomaista työtä ja juoksi kenttää ja petasi joukkuekavereille sitä myöden hyviä tekopaikkoja. Puolustaminen oli koko joukkueella kuitenkin varovaista ja Gladan karkasi 8 pinnan johtoon. Toiselle kympille puolustus parani hiukan, mutta huolimattomuus ja harhasyötöt leimasivat Staron pelaamista. Saanan levypallopelaaminen Staron ilonaiheita. Puoliajalle eroa 13 pistettä.

Kolmannen jakson kiroukset alkavat olla muisto vain. Staron pelaaminen jatkoi paranemistaan eikä palloja syydetty enää turhaan pitkin seiniä. Iso-Emppu oli Gladanille täysin pitelemätön ja pallo löysi tiensä sukkaan näyttävien 1vs.1 haastojen jälkeen 8 pinnan arvoisesti. Myös Suvi jatkoi erinomaista ja aktiivista pelaamistaan ja pyrki ajamaan korille. Kolmas jakso tasan 14-14.

Staron peli senkuin parani mitä lähemmäs ottelun loppu tuli. Gladan alkoi selvästi väsyä kun taas Staron joukkueen leveys alkoi näkyä. Natalian hurmosmainen puolustaminen ja viimeistely (10 pinna vikalla jaksolla) toivat Staron jo 3 pisteen päähän kun kellossa oli aikaa alle minuutti. Pallo saatiin pelattu Ellalle kaaren taakse mutta kolmen pisteen heitto rautoihin ja pallo yli. Pikku-Emppu puolusti erinomaisesti myös viimeisen tilanteen mutta Gladan sai kuin saikin pallon kentälle ja Staro oli pakotettu rikkomaan jotta kello pysähtyy. Gladanin pelaaja laittoi ensimmäisen vaparin sisään ja toisen ohi. Staro sai vielä muutaman sekunnin hyökkäyksen mutta heittoa ei saatu aikaiseksi ja Gladan vei pinnat 61-65.

Staron pisteet: Iso-Emppu 19, Natalia 14, Alissa 9, Suvi 5, Ella 4, Nella 4, Saana 2, Sanni 2

Valmentajan kommentit:

Otteluun valmistautuminen oli huono kun ei oltu valmiita heti alusta, mutta jotenki me sieltä kammettiin mukaan. Hienosti tyttöjen pää kyllä kesti vaikka koko ajan vähän niinku roikuttiin mukana ja ei ihan päästy peliin mukaan. Ison-Empun käsi oli kyllä kuuma ku hellankoukku. Gladan oli ihmeissään ku ei saaneet kuriin. Pari onnistujaa kuitenki täytyy nostaa sieltä pistesarakkeen takaa. Alissa: aivan loistavaa puolustuspelaamista. Ehti aina apuun ja silti takas omaan ja levyriin. Puolenkymmentä blokkia varmaan. Ninni: Kasetti kesti takamiehen paikalla, vaikka kaveri prässäs koko ajan ja joutu tekee hommia et saatiin pallo ylös. Nyt oli Ninnin syötöissä semmonen laatu mikä näissä peleissä täytyy olla. Pari kertaa ihan loistavaa pelin rytmistystä ja rauhottamista just ku meän pelaaminen meinas mennä siihen että juostaan ku päättömät kanat. Vähän kaivelee tappio aina, mutta ei tähän kovin pettyny voi olla.

 

 

Ruokailut, päiväunet ja illalla vieraaksi saapui Brooklyn, jolle kärsittiin Luulajassa kirvelevä tappio. Oli siis revanssin aika. Staro hallitsi kenttätapahtumia, mutta pelaaminen oli löysää ja huolimatonta. Siedettävä viimeistely vei kotijoukkueen pinnan johdossa toiselle jaksolle. Toisella jaksolla Hilja päätti että jos muut eivät halua voittaa niin hän ainakin haluaa. Hilja pelasi yhden kauden parhaista peleistään ja sytytti omalla yrittämisellään myös muun joukkueen pelaamaan. Staron korilleajot olivat myrkkyä Brooklynille. mm. Inkan ja Saanan ajot olivat kuin oppikirjoista. Puoliajalle lähdettiin Staron johdossa 31-19.

Kolmannella jaksolla oli orastavia merkkejä alkavista vaikeuksista. Pelaamista leimasi edelleen löysyys. Levypalloissa pallot ehtivät pudota lattialle ennen kuin kotijoukkue kiinnostui niiden ottamisesta, eikä sulkemisesta ollut tietoakaan. Korinteko oli myös kuin tervanjuontia, mutta kuin ihmeenkaupalla jakso päättyi tasan 10. Viimeisellä jaksolla Brooklyn sai lopulta ketsuppipullonsa auki. Kotijoukkueen onneksi niin sai myös Ella, joka nousi yhdeksi ratkaisijaksi tuskailtuaan pitkin peliä. Kun kellossa oli aikaa alle minuutti, oli Brooklyn siirtynyt kahden pisteen johtoon. Viimeisellä minuutilla pallo pelattiin sivurajasta Isolle-Empulle. Tämän jälkeen Ellalta loistava korille leikkaus, johon tutkapari tarjoili pallon ja Brooklyn joutui rikkomaan korille ajossa. Ice-Cold-Ella molemmat pallot pussiin ja peli tasoihin. Puolustukseen hirveä draivi, riisto ja jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan Natalia, joka nosti Staron jo johtoon kun aikaa oli vain sekuntteja. Brooklyn sai kuitenki pallon pelattua epätoivoiseen heittopaikkaan, jonne Hilja syöksyi oikeaoppisesti häiritsemään. Valitettavasti kuitenkin hieman liian lähelle ja tuomari vihelsi heitosta virheen summerin soidessa. Kaiken kukkuraksi  Brooklynin pelaaja sipaisu painui korisukkaan ja näin ollen upottamalla vapaaheiton olisi Brooklyn vienyt potin. Heitto kuitenki ohi ja seurasi jatkoaika.

Jatkoajalla voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä vaan kotijoukkue näytti kaapin paikan. Ella ja Iso-Emppu naulasivat perättäiset kolkit. Tuskien taipaleella koko ottelun vaeltanut Oona katkaisi vieraiden selkärangan lopullisesti erinomaisella apupuolustuksella ja tylyllä blokilla. Täten ottelu päättyi Starolle 64-59.

Staron pisteet: Iso-Emppu 18, Pikku-Emppu 8, Ella 8, Inka 6, Oona 6, Saana 4, Suvi 4, Ninni 4, Natalia 4, Hilja 2,

Valmentajien kommentit:

Jos sanoisi kaunistellen, että aivan hirveää pelaamista lähes 37 minuuttia niin ei varmaan kenenkään paikalla olleen mielestä mene ihan metsään. Siis pelissä oli paljon onnistumisia ja hyviäkin asioita. Esim. Sannin pelaaminen toisella jaksolla oli todella hyvää. Samoin Hilja veti joukkuetta perässä välillä ihan yksin. Mutta ne yksittäiset hyvät jutut ei riitä, jos joka puolustuksessa, levypallotilanteessa jne. joku uinahtaa ja kaveri pääsee nostamaan ilmaset kaks pinnaa. Mutta urheilussa voittajat muistetaan ja niitä meillä oli tänään 12 enemmän ku vastustajalla. Se on kyllä loistava juttu, että ku sohelletaan ensin koko peli niin kyllä me sitte kuitenki pystytään ja halutaan voittaa. Siis se ei todellakaan ole mikään helppo juttu henkisesti tämmösessä pelissä kääntää se lopussa itelle. Sen puolesta saa kyllä jälleen kerran olla tytöistä todella ylpeä. Nyt mentiin tahdolla eikä taidolla.