NMKY

 

Staron Ruotsin sarjan ringissä on tällä kaudella pelaajia yli pöytäkirjan verran, mutta tällä kertaa Luulajaan matkattiin 9 pelikuntoisen voimin kun rivistä tippui viikolla pari pelaajaa. Vastassa Luulajan sivupitäjän Sunderbyn.

Ottelu alkoi vähämaalisesti ja ensimmäistä osumaa saatiin odotella muutamia minuutteja. Staron komennossa mentiin ensimmäiset minuutit kun Iso-Emppu ja Oona laitoivat palloa koriin mid-rangelta. mutta loppua kohti ensimmäinen kymppi kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle 17-10.

Toinen jakso olikin sitten melkoista katseltavaa kaikille paikalle saapuneille. Staro pyöritteli palloa ajoittain todella mallikkaasti, mutta heitto ei uponnut laatupaikoista ei läheltä, ei kaukaa. Levypallopelaaminen oli heikkoa, eikä roskapalloistakaan saatu tämän vuoksi pinnoja. Vähitellen jatkuvat ohiheitot menivät päähän ja peli meni väkisin pakottamiseksi. Jakson kokonaispistesaalis vieraille käsittämättömät kaksi pistettä ja eroa jo ratkaisevan tuntuiset 20 pistettä.

Kolmannella jaksolla Staron tyttöjen usko kuitenkin riitti ja hurja kiri käynnistyi heti alusta. Tomut oli karisteltu jaloista ja puolustuksessa alettiin saamaan stoppeja ja sitä kautta hyökkäyspeli energisoitui. Tämä näkyi mm. Ellan ja Alissan pelaamisessa, kun heitotkin alkoivat osua. Viidessä minuutissa ero kurottiin 4 pisteeseen, mutta lopulta jakson päätteeksi eroa jäi vielä yhdeksän.

Kolmannen jakson kiri ja taistelu söivät kuitenkin liikaa energiaa ja kun vielä puolustuksessa oivan pelin taistellut Ninni lensi pöytäkirjan sekoilun myötä jo 4 virheen jälkeen suihkuun, alkoi peli olla taputeltu. Starolla oli paikat tulla mukaan vielä taistelemaan voitosta mutta väsymys ja huolimattomuus pallon kanssa tuhosivat lopulta mahdollisuudet. Lopputulos 52-40.

Valmentajan kommentit:

Osasin aavistella, että tauko näkyy pelaamisessa, mutta en näin paljon. Varsin erikoinen ottelu. Ensimmäisellä kympillä pelattiin ajoittain ihan ok, vaikka tuntu, että ei pystytä juoksemaan täysillä. Sitte sen ekan 5 minuutin jälkeen näki ku lanttulaatikot ja rosollit karisi lahkeista ja jalka alko liikkua. Tokalla jaksolla vielä valiteltiin ja ihmeteltiin kun tuomarit viheltivät vähän mitä sattuu, mutta totuus on, että ei me siellä ansaittukaan enempään. Vastustaja sai yhden virheen ekaan 20 minuuttiin ja vaikka kotiinveto haiskahti niin kyllä meiltä puuttu viiminen rutistus siitä. Sunderby taisteli joka pallosta hampaat irvessä ja se näkyi myös tuomioissa. Kolmannella pilli alkoi soida toisinkin päin kun me alettiin pelaamaan kovempaa. Hattua pitää tytöille nostaa siitä, että päät ei painunu, vaikka oltiin pihalla eka puolisko. Uskomalla omaan tekemiseen pärjää jos on pärjätäkseen ja kolmannella jaksettiin uskoa ja melkee päästii vielä peliin mukaan. Valitettavasti, toisaalta onneksi tässä sarjassa ei pärjää, sillä että pelaa puolet pelistä. Pallosta meän on opelteltava edelleen pitämään parempaa huolta. Onnistujiakin oli. Sannilta ihan loistopeli. Rauhallista, varmaa ja helppoa, mutta aktiivista pelaamista, jossa tyttö ja pallo liikkui. Samoten Jutan puolustaminen oli erinomaista ja hyökkäyksessäkin Jutta teki joukkueen pelikonseptin mukaista hyvää työtä. Harmi, ettei heitot uponneet heilläkään. Tänään saatiin aikalailla se, mitä ansaittiin ja opittiin varmasti paljon. Eiköhän me ens sunnuntaina kotona haluta Gammelstadilta sitten vähän enemmän.

Staron pisteet: Oona 12, Iso-Emppu 11, Ella 8, Allu 5, Pikku-Emppu 4